به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از پایگاه میدل ایست نیوز، «مظلوم عبدی»، فرمانده قسد در شبکه اجتماعی ایکس پس از تشدید تنشها با ترکیه نوشت: هدف از این اقدام، حل نگرانیهای امنیتی ترکیه و تضمین ثبات منطقه به صورت دائم است.
پیش از این «ماتیو تولر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از تمدید توافق آتش بس موقت میان عناصر معارض مسلح در سوریه وابسته به ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه تحت حمایت واشنگتن در شهر منبج در شمال سوریه تا اواخر این هفته خبر داده بود.
این تحولات پس از آن صورت میگیرد که مسئولان بلندپایه آمریکایی گفتند که ترکیه و متحدانش در حال جمع کردن نیرو در طول مرز با سوریه هستند.
این مساله نگرانیهایی را از نزدیک بودن یورش ترکیه به مواضع تحت کنترل کردها در سوریه به وجود آورده است.
در همین پیوند، «مرهف ابوقصره» فرمانده نظامی هیأت تحریر الشام معروف به «ابوحسن الحموی» در سخنانی با ایجاد فدرالیسم در شمال شرق سوریه مخالفت کرد و گفت: مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک به رهبری کردها در شمال شرق به مدیریت جدید کشور “الحاق” خواهد شد.
وی همچنین بر رد ایجاد هرگونه ساختار فدرالیسمی در مناطق شمال شرق سوریه تاکید کند.
به نوشته نشریه «وال استریت ژورنال»، مقامات ارشد آمریکایی میگویند که ترکیه و عناصر مسلح متحد آن در سوریه درحال استقرار نیرو در امتداد مرز ترکیه با سوریه هستند. آنها هشدار دادند که آنکارا در حال آمادهشدن برای حمله گسترده به مناطق تحت کنترل قسد است که مورد حمایت آمریکا هستند.
به گفته این مقامات، نیروهای ترکیه و عناصر مسلح متحد آن با تجهیزات خود در نزدیکی شهر عین العرب متمرکز شدهاند.
در همین راستا، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که اظهارات وزیر خارجه ترکیه مبنی بر لزوم انحلال قسد نگران کننده است.
پیش از این «گدعون ساعر» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز در اولین نشانه از یارگیری تل آویو در داخل سوریه، از شبه نظامیان قسد مستقر در شمال و شرق سوریه در مقابل حملات معارضان مسلح سوری و نیز طایفه دروزی های ساکن در مناطق شرقی و جنوبی این کشور حمایت کرده بود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است