به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، پیکارهای وزنهبرداری قهرمانی سال ۲۰۲۴ که از ۱۶ آذرماه در شهر منامه آغاز شده امروز (یکشنبه) با پیکارهای دسته فوقسنگین مردان به پایان خواهد رسید. این مسابقات ساعت ۱۸ برگزار و علیرضا یوسفی و علی داودی نمایندگان ایران در این دسته به شمار میروند. غیبت لاشا تالاخادزه در جهانی منامه موجب شده تا امید به فتح سکوی مجموع این دسته برای نمایندگان ایران افزایش پیدا کرده و حتی بسیاری از کارشناسان به رکوردهای علی داودی برای بازگرداندن مدال طلای مجموع این دسته امیدوارند.
نمایندگان ایران از سال ۲۰۱۱ در کسب مدال طلای دسته فوقسنگین ناکام بودند. بهداد سلیمی نایب رئیس کنونی فدراسیون وزنهبرداری آخرین پولادمردی بود که در جهانی فرانسه موفق به کسب نشان طلای مجموع این دسته شد.
تا پیش از رقابتهای دسته فوقسنگین، نمایندگان ایران موفق به کسب یک مدال نقره و ۲ برنز از پیکارهای وزنهبرداری قهرمانی جوانان جهان شدند. علیرضا معینی در یکضرب دسته ۹۶ کیلوگرم مدال نقره کسب کرد و علی عالیپور نیز ۲ مدال برنز دوضرب و مجموع دسته ۹۶ کیلوگرم را برای ایران به ارمغان آورده است. شب گذشته (شنبه) نیز مهدی کرمی مدال برنز یکضرب و مجموع دسته ۱۰۹ کیلوگرم را برای ایران ضرب کرد.
هر چند که هشت نماینده ایران تا روز پایانی مسابقات از کسب مدال طلا ناتوان بودند اما اعزام تیم با ترکیب کامل موجب شده تا امید به کسب سکوی جهانی برای ایران افزایش پیدا کند. تیم ایران تا پیش از مسابقات دسته فوقسنگین، ۴۱۰ امتیاز تیمی کسب کرده است. تیم چین با امتیاز تیمی ۵۶۳ در جایگاه نخست و کرهشمالی نیز با ۴۹۵ امتیاز در جایگاه دوم قرار دارد.
رقابت پولادمردان چینی و کرهای در مسابقات جهانی به پایان رسید اما ایران ۲ نماینده دارد که میتوانند در روز پایانی ورق قهرمانی را به سود ایران بازگردانند. البته کار یوسفی و داودی در منامه راحت نیست زیرا آنان باید با لالایان ارمنستانی دارنده نشان نقره المپیک و گورمیناسیان بحرینی دارنده نشان نقره و برنز المپیک رقابت کنند.
نمایندگان ایران اگر در حرکت یکضرب دسته فوق سنگین در جایگاه دوم و سوم قرار گیرند و در دوضرب و مجموع نیز نشان طلا و نقره کسب کنند مردان سرزمین اژدها را از سکوی نخست به زیر خواهند کشید اما اگر نتایجی غیر از این رقم خورد تیم ایران به احتمال زیاد نایب قهرمان این دوره از مسابقات خواهد شد. حالت سوم نیز آن است که با اوت، انصراف یا نتایج ضعیف یوسفی و داودی ایران نتواند به امتیاز ۴۹۵ برسد و در جایگاه سوم قرار گیرد. البته تمام این احتمالات به عملکرد نمایندگان ایران در فوقسنگین بستگی دارد.
ایران با ۱۰ وزنهبردار در این مسابقات حضور پیدا کرد و اگر میرمصطفی جوادی در دسته ۸۹ کیلوگرم حذف نمیشد به احتمال زیاد قهرمانی ایران قطعی بود.
در بخش جدول تیمی نیز تیم ایران تا کنون پنج مدال کسب کرده که رنگ هیچکدام از این مدال ها طلایی نیست. ایران همچنین در پنج وزن ۲ مدال مجموع به دست آورده که هر ۲ مدال برنز است. با توجه به نتایج و رنگ مدالها نباید انتظار داشت تیم ایران در بخش مدالی جایگاه در خور توجهی کسب کند و این همان نقطه ضعفی است که در چند سال گذشته وزنهبرداری ایران با آن دست به گریبان بوده است.
در یک دهه اخیر تنها قهرمانی ایران در مسابقات جهانی به رقابتهای وزنهبرداری سال ۲۰۱۷ آناهایم آمریکا برمیگردد که پولامردان ایران با کسب ۵۰۹ امتیاز در جایگاه نخست جهانی قرار گرفتند. همچنین در سال ۲۰۲۱ و در رقابتهای جهانی ازبکستان، تیم ایران موفق به کسب سکوی نایب قهرمانی شد. تیم وزنهبرداری ایران سال گذشته نیز با کسب ۴۵۸ امتیاز در جایگاه سوم جهان قرار گرفت.
وزنهبرداران ایران در سال ۲۰۱۸ و مسابقات جهانی عشقآباد نیز با ۴۴۸ در جایگاه سوم جهان قرار گرفته بودند. این در حالی است که پولادمردان کشور در سال ۲۰۱۹ با وجود کسب ۴۸۴ نتوانستند جایی در جمع سه تیم برتر داشته باشند و به عنوان چهارم بسنده کردند. تیم ایران در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۲۲ جایی در جمع پنج تیم برتر نداشت.