به گزارش روز سه شنبه خبرنگار علمی آباجان به نقل از ایرنا، حسین سیمایی در حاشیه آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی گفت: دولت و شخص رئیسجمهور از همان زمان مناظرههای انتخاباتی اصرار داشتند که ما باید مسائل کشور را به کارشناسان بسپاریم. کارشناس یعنی محققان و پژوهشگران علوم انسانی و غیر انسانی است اکنون واقعا امیدی در خیلی از محققان ما ایجاد شده و احساس میکنند که میتوانند حرفشان را بزنند، میتوانند در تصمیمات دولت تاثیر بگذارند.
وزیر علوم افزود: خیلی وقتها با یک دعوت، با یک فراخوان ، تحقیقات و پژوهشها روی میز قرار میگیرد و به بدنه دولت میرسد. دولت هم واقعا به آنها توجه دارد.
سیمایی ادامه داد: منتهی خیلی وقتها وقتی کشور در تلاطم است، به مسایل روزمره بیشتر عطف نظر میشود تا مسائل بنیادی؛ این دیگر ناشی از وضعیت خاصی است که ما در آن قرار داریم و اگر انشاءالله یک ثبات بیشتری ایجاد و بخشی از مشکلات سیاسی و امنیتی حل شود، حتماً این رابطه بهتر و قویتر هم خواهد شد.
تحقق شرایط بهتر جز با احترام به نخبگان میسر نیست
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در حاشیه اختتامیه جشنواره بینالمللی فارابی گفت: نخبگان هستند که میتوانند جامعه را شکل دهند؛ از این جهت در سطوح مختلف تکریم نخبگان، رجوع به نخبگان و امیدبخشی به آنها، پیگیری شده است. به طور خاص در وزارت علوم اهتمام زیادی به این موضوع شده است که ما در سطوح مختلف با رجوع به نخبگان عمل کنیم. برای نمونه در انتخاب روسای دانشکدهها و دانشگاهها، نظر نخبگان دانشگاه معیار بود؛ یعنی وزیر بدون نظر اکثریت جامعه دانشگاهی، اقدام نکردند.
وحید شالچی افزود: در معاونت فرهنگی و اجتماعی هم ما اهتمام ویژهای داریم به اینکه بتوانیم از فعالان و استعدادهای دانشجویی استفاده کنیم. جلسات متعدد با نخبگان و فعالان دانشجویی داشتیم. نگاه ما این است که اگر شرایط به سمت بهتر شدن حرکت کند، جز با فراهم کردن بستر و احترام به نخبگان و نشاندن نخبگان در صدر، این کار میسر نیست و این کار به عنوان یک سیاست راهبردی پیگیری میشود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، آئین اختتامیه این جشنواره امروز با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور، حسین سیمایی وزیر علوم، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، معاونان وزات علوم و برخی نمایندگان مجلس در اجلاس سران برگزار شد و ۳۸ برگزیده این دوره از جشنواره در بخشهای مختلف با حضور رئیس جمهور تجلیل شدند.
جشنواره بینالمللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی است که توسط وزارت علوم هرساله و با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی، معرفی و ارائه آثار و نظریههای برتر، روشها و طرحهای جدید در حوزه علوم انسانی و اسلامی در میان اندیشمندان ایرانی و غیرایرانی برگزار می شود.
این جشنواره در بخش داخلی در ۱۶ گروه علمی شامل اخلاق، ادیان و عرفان، تاریخ، جغرافیا و باستانشناسی، حقوق، زبان، ادبیات و زبانشناسی، علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، علوم اسلامی انسانی، علوم اقتصادی، مدیریت و علوم مالی، علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی، علوم سیاسی، روابط بینالملل و مطالعات منطقهای، علوم قرآنی، تفسیر و حدیث، فقه و اصول، فلسفه، منطق و کــلام، فناوری اطلاعات، اطلاعرسانی و کتابداری، مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، مطالعات میان رشتهای و مطالعات هنر و زیباییشناسی بهترین آثار را در چهار قالب کتاب پژوهشی، گزارش اختتامیافته پژوهش، رساله دکتری و پایاننامه کارشناسیارشد شناسایی و معرفی میکند.
همچنین در بخش بینالملل در سه عرصه ایرانشناسی، اسلامشناسی و علم دینی آثار پذیرفته و بررسی میشود.