به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار موسیقی آباجان به نقل از ایرنا، ارکستر موسیقی ملی ایران از مجموعههای تحت پوشش بنیاد فرهنگی هنری رودکی شامگاه سهشنبه-۲۷ آذرماه- تجربه متفاوتی را پشت سر گذاشت. با توجه به برودت هوا، تالار وحدت برخلاف اجراهای گذشته شاهد حضور پرشور و گرم کودکان و نوجوانان و خانوادههای آنان بود که برای دیدن و شنیدن کنسرت «بر چهره، لبخند» که ویژه آنان تدارک دیده شده بود، آمده بودند.
در بخش جنبی کنسرت که با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، نمایشگاهی از کتابهای کانون، بخشهایی برای معرفی فعالیتهای این نهاد، کارگاههای نقاشی، ساخت اوریگامی با حضور مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اختصاص داده شده بود و کودکان و نوجوانان پیش از اجرای کنسرت در این کارگاهها حضور پیدا کردند.
زمان برگزای کنسرت که فرارسید، کودکان و نوجوانان به همراه والدینشان در تالار وحدت، منتظر اجرای ارکستر ملی ایرانی به رهبری همایون رحیمیان و روایت صابر ابر بودند. پس از حضور اعضا و رهبر ارکستر، ابتدا قطعههای «کُرنک بلا» و «نوروز تو راهه» از مجموعه «رنگین کمون» به آهنگسازی ثمین باغچهبان و همراهی گروه کُر بزرگسال اجرا شد.
پس از اجرای این قطعهها، رحیمیان رهبر ارکستر صحنه را ترک کرد و بعد از دقایقی کوتاه به همراه صابر ابر هنرمند عرصه سینما و تئاتر به صحنه بازگشت. در این بخش با روایتهایی، قطعههای «باغ ما پرچین داره»، «روز برف بازیه»، «گربهای که مادره»، «عروسک جون»، «جای آهو» و «تِرن قشنگ من» از دیگر ساختههای باغچهبان اجرا شد.
ارکستر ملی ایران سپس با روایت صابر ابر درباره آمدن ننه سرما، شب چله، شبنشینی در خانه مادربزرگ و همراهی گروه کُر کودک و نوجوان قطعه «خونه مادر بزرگه» به آهنگسازی بهرام دهقانیار را اجرا کرد که مورد تشویق مخاطبان قرار گرفت.
در ادامه قطعههای «قصههای تا به تا» به آهنگسازی دهقانیار، «لالایی» با شعری از مصطفی رحماندوست، آهنگسازی محمود منتظم صدیقی و تنظیم برای ارکستر همایون رحیمیان اجرا شدند.
همچنین «فانتزی برای دخترم»، «والتس غنچهها»و «زیر گنبد کبود» به آهنگسازی دهقانیار و روایتی از صابر ابر، پایان بخش این کنسرت بود.
تجلیل از مرضیه برومند و یک درخواست
در این کنسرت، پس از پایان قطعات اجرایی، هنرمندان ارکستر بسیار مورد تشویق مخاطبان قرار گرفتند و برخی از مخاطبان ایستاده و هنرمندان را تشویق کردند.
صابر ابر در این بخش به نمایندگی از ارکستر ضمن قدردانی از مخاطبان اظهارداشت: من به شخصه بسیار خوشحال بودم که در این برنامه در کنار ارکستر ملی ایران حضور داشتم، میهمانان عزیزی در سالن هستند اما به طور ویژه از هنرمندی دعوت میکنم که کنار ما باشند و از ایشان قدردانی کنیم.
سپس با حضور نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینپور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد الهیاری مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، از مرضیه برومند نویسنده و کارگردان پیشکسوت که آثار ماندگاری همچون «شهر موشها» و «خونه مادربزرگه» را کارگردانی کرده است، تجلیل شد.
برومند در این آیین گفت: باید از بهرام دهقانیار آهنگساز تجلیل شود، او در ۲۱ سالگی موسیقی «خونه مادربزرگه» را ساخت و به فعالیت خود ادامه داد، خلاقیت دهقانیار شایسته تقدیر است.
این کارگردان پیشکسوت افزود: از خانم رضایی قول میگیرم که در زمینه موسیقی کودک، هر کاری که از دستشان برمیآید، انجام دهند.
مصطفی رحماندوست شاعر و نویسنده کودک و نوجوان، بهرام دهقانیار، محمود منتظم صدیقی آهنگساز، هادی آرزم آهنگساز، نوازنده ویولن، پیمان شریعتی بازیگر، نویسنده و کارگردان و جمعی دیگر از هنرمندان در اجرای شب گذشته کنسرت ارکستر ملی ایران حضور داشتند.
روایتی از سیر تطور موسیقی کودک
همچنین امیرعباس ستایشگر معاون آفرینشهای بنیاد فرهنگی هنری رودکی در یادداشتی در دفترچه کنسرت «بر چهره، لبخند» نوشت:
«شاید این اجرا، کاربردیترین رپرتوار ارکستر موسیقی ملی، در چند وقت اخیر باشد. اهمیت موسیقی کودک و نوجوان از یک سو و فراهم آوردن فضایی برای رشد و شکوفایی آنها از سویی دیگر، لزوم اجرای این برنامه را همواره گوشزد میکرد. قطعات اجرا به شکلی چیدمان شدهاند که سیر تطور موسیقی کودک را به درستی نشان میدهد. «رنگین کمون» اثر ماندگار ثمین باغچهبان، پنج قطعه از ساختههای بهرام دهقانیار و یک قطعه از محمود منتظم صدیقی با شعری از مصطفی رحماندوست، مسیری طی شده از سالهای مختلف این نگرش را طراحی کرده است. باور این است که نه تنها ارکستر موسیقی ملی بلکه هر چه در این جغرافیا در دست داریم را باید برای کودکان و نوجوانان کوک کنیم، چرا که آینده این سرزمین در دستان آنان است. کنارشان خواهیم ایستاد با این امید که بر گونهها شادی باشد و بر چهرهها، لبخند…»
به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، ارکستر ملی ایران شب گذشته با کنسرت «بر چهره، لبخند» تجربه متفاوتی را برای بزرگسالان و کودکان و نوجوانان رقم زد که آنان نیز استقبال قابل توجهی از این رویداد داشتند و نشان داد که کودک درون رهبر و اعضای ارکستر همچنان زنده است و باید بیش از پیش آثار موسیقایی ویژه کودکان و نوجوانان ساخته و اجرا شود.
با این حال ساعت اجرای کنسرت (۲۱:۳۰) ویژه کودکان و نوجوانان به دلیل زمان استراحت آنان به نظر برخی نامناسب بود و شایسته بود که ساعت دیگری برای این کنسرت ویژه اختصاص داده میشد و مدت زمان کنسرت نیز برای این قشر طولانی بود که برخی از کودکان و نوجوانان در میانه کنسرت و اجرای قطعات خسته شده بودند، گریه میکردند، صحبت میکردند و برخی نیز قبل از پایان رپرتوار سالن را ترک کردند که شایسته است این موارد در اجراهای آینده مورد توجه قرار گیرد.
هنرمندان «بر چهره، لبخند»
مازیار ظهیرالدینی(نوازنده ویولن و کنسرت مایستر)، رایین نورانی، علیرضا خلج اسمعیلی، هلیا محمدولی، رمیصا نفیسی، سارا قاسمی، هورام ترابی، حسن ملکی (ویولن یک)، سانوآ عندلیبی، آرش جامع، سارا نادری، بهنام آقاجانیان، نگین سمایی، محمدرضا نامجو (ویولن دو)، هومن اتابکی، همایون هاشمزاده، پیمان ابوالحسنی، امیرحسین طائی، جاوید پناهی، اشکان نظر(ویولا)، مجید اسماعیلی، محمدحسین غریبی، علی آقاجانی، پروشات زندآیین، غزاله شیرازی، سینا آذرآباد(ویولنسل)، سروش کاکاوند، محمدهادی اسماعیلی، ستاره ناموری مطلق (کنترباس) از اعضای ارکستر ملی ایران در کنسرت «بر چهره، لبخند» بودند.
همچنین مسعود آزین و آناهیتا رمضانی (تار)، مژگان محمدحسینی (قانون)، علی عابدین (سنتور)، شهرام رکوعی و روشنک نوشی (فلوت)، فراز فراستپور (پیکولو)، حسام صدفینژاد(اُبوا)، سایوری شفیعی، محمد ملک لی (کلارینت)، امیرحسین محمدیان، امیر ملکیزاده (فاگوت)، مهسا یوسفینژاد، لیلا بازغی، پارمیدا بهادران (هورن)، آرمان فتاحی (ترومپت)، مانی داوری(ترومبون)، عرفان فرشی زاده (تیمپانی)، سروش عمومی، ماهان ببری، پوریا شیوافرد، شیما حکیمی (پرکاشن)، صدف الماسی (پیانو، چلستا) و دیبا والی (هارپ) از دیگر نوازندگان این کنسرت بودند.
مهناز حیدری، مرجان خلیلی، ویدا محمودی، شهرزاد اصلانی، نیلوفر لطف آور، مهرآذین مهرآذر، زهرا میربلوچ، هنگامه حسینی، هدی برات زاده، ترانه ظاهری، سمیه کنعانی، یگانه محمدلو، فرناز ساحری، زهرا شیخ رضایی، حامد لک، فرزین تهرانی، امیر یوسفیها، علی خانزاده، نوید اسکندری، جاوید عسگری، جواد مرادیون، مرتضی کنی، محمد احمدی، پرهام دمشقی اعضای گروه کُر کنسرت «بر چهره، لبخند» را تشکیل میدادند.
همچنین خورشید وطن، سنا عبدالوهاب، کسری سلطانی، ضحا خیریه، آلا خیریه، آریا جهانشاهی، نیکمهر مهبادی، روشنا ایمری قبادی، نیروانا پهلوان، دلسا خدایی، راشین میرزایی، پرنیا پیرا، آسا صومعی، آرسام صفایی، نیروانا محمدنژاد، گندم ابراهیم زاده، بنیتا تفویضی، یاس نگین تاجی، مهدی یار دودانگه، ایلیا خسرونیا، گندم هاشمی، سما فرزد، ساحل سبزعلی، یاس سهرابی، دلوین فرهنگ دوست، افرا ایوبی، لاوین فردین، جانان پوراسکندریان، نورا سرایی، سویل نیسی شوشتری، جانان اتابکی، امیررضا محمدیان، کیانا صفی و یسنا معظمی از اعضای گروه کُر کودک و نوجوان به سرپرستی گلناز نویدان در این کنسرت بودند.
کنسرت «بر چهره، لبخند» چهارشنبه- ۲۸ آذرماه- ساعت ۲۱:۳۰ نیز در تالار وحدت روی صحنه میرود.