به گزارش روز سهشنبه آباجان به نقل از ایرنا از کانال تلگرامی ریاست جمهوری ازبکستان، شوکت میرضیایف اعلام کرد که برخی از مدیران همچنان مشکلات موجود در محلهها را موقتی و قابل حل بهصورت خودکار تصور میکنند. اما این کوتاهی و انفعال غیرقابل قبول است و به همین دلیل ۲۹۷ کارمند دولتی از سمت خود برکنار و به جای این افراد، نیروهای جوان و خلاق با ذهنیتی مدرن و توانایی در پیادهسازی ایدههای جدید و ارتقای سطح زندگی شهروندان منصوب شدهاند.
وی هشدار داد که دیگر مقامها نیز در صورت بازدید نکردن از محلهها و حل مشکلات مردم و کارآفرینان در محل، با خطر برکناری مواجه خواهند شد.
میرضیایف با اشاره به پیچیدگیهای روزافزون اوضاع سیاسی و اقتصادی جهان، تاکید کرد: اگر امروز به این چالشها پاسخ ندهیم، فردا خیلی دیر خواهد بود.
رئیسجمهوری ازبکستان در ادامه به موفقیتهای چهار منطقه آزمایشی (اویچی، زاربدر، سایخونآباد و گژدووان) اشاره کرد و گفت: در این مناطق درآمد ساکنان افزایش و چشمانداز آینده آنها بهبود یافته است.
وی بر ادامه طرحهای مشابه تاکید و اضافه کرد که در سال آینده بیش از پنج میلیون نفر به جمع شهروندان دارای درآمد ثابت میپیوندند و حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از فقر خارج خواهند شد.
میرضیایف همچنین به موفقیت ۷۵۰ هزار مشتری بانکها در بازپرداخت وامهای خود طی ۶ سال گذشته اشاره کرد و افزود: اکنون وظیفه موسسات مالی، حمایت از کارآفرینان نوپا و کمک به توسعه کسبوکار آنها است. در این راستا، اعطای وامهای بیقید و شرط به مبلغ ۳۰۰ میلیون سوم ازبکستان (۲۳ هزار و ۳۰۰ دلار آمریکا) در چارچوب برنامه «حمایت از کسبوکارهای کوچک» اعلام شده است.
بر اساس این گزارش، علاوه بر بودجه ملی، بانک توسعه آسیایی ۱۵۰ میلیون دلار برای این برنامه اختصاص داده است و رئیسجمهوری ازبکستان به بانکهای دولتی دستور داد تا وامهای خارجی جذب کنند.
این منابع به ارزش یک میلیارد دلار امکان راهاندازی ۲۵۰ هزار کسبوکار را فراهم میکند. در همین حال، ۷۱ منطقه با شرایط اقتصادی نامناسب نیز مورد توجه قرار گرفتهاند و سه تریلیون و ۲۰۰ میلیارد سوم (۲۵۰ میلیون دلار) برای رفع نیازهای هزاران محله در این مناطق تخصیص یافته است.
به گفته میرضیایف، کارآفرینان تا سال ۲۰۲۵ بیش از سه هزار و ۵۰۰ طرح به ارزش ۳۱ تریلیون سوم (۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار) اجرا و ۲۰۰ هزار شغل ایجاد خواهند کرد. برای حمایت از این اقدامات، یک تریلیون سوم (۷۷ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار) اختصاص داده شده است.
بر اساس این گزارش، بانکهای این کشور موظف شدند از طریق وام، کشاورزان را برای خرید بذر، نهال و کود حمایت کنند و همچنین با جذب کارشناسان کشاورزی و تکنولوژیستهای باتجربه، مشاورههای لازم را ارائه دهند. همچنین، ساخت واحدهای تولیدی اضافی برای تولید محصولات با ارزش افزوده بالا طبق اصل «کاشت – فرآوری – فروش» در دستور کار قرار گرفته است.