به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» از گسترش فقر در جامعه رژیم صهیونیستی خبر میدهد. این روزنامه که به حزب لیکود و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم نزدیک است با استناد به گزارش سالانه وضعیت فقر، از قرار گرفتن یک چهارم اسرائیلیها زیر خط فقر خبر داده است.
در این گزارش آمده که تقریباً نیمی از کودکان در سرزمینهای اشغالی به دلیل پیامدهای ناشی از جنگ یا دچار مشکلات و آسیبهای روحی شدهاند و یا در جریان تحصیل آنها مشکل بهوجود آمده است.
از سوی دیگر ۵۲٪ از سالمندان از فقر شدید و ناامنی غذایی رنج میبرند و ۶۵٪ از اسرائیلیها از نظر اقتصادی متحمل آسیب و خسارت شدهاند و یک میلیون نفر نیز در پرداخت اقساط خود دچار مشکل شدهاند.
لاتت (به معنای بخشش) که یک سازمان صهیونیستی عامالمنفعه به حساب میآید در حوزه امنیت غذایی و فقر فعالیت میکند و سالانه گزارشهایی را درباره وضعیت این دو شاخص در سرزمینهای اشغالی منتشر میکند. این مرکز درباره فروپاشی انسجام اجتماعی در فلسطین اشغالی هشدار میدهد و میگوید تابآوری اجتماعی در اسرائیل پس از ۱۴ ماه جنگ پایین آمده است.
بر اساس نکات اصلی این گزارش: ۲,۷۵۶,۰۰۰ نفر، معادل ۶۷۸,۲۰۰ خانوار و ۱,۲۴۰,۰۰۰ کودک در سال ۲۰۲۴ در سرزمینهای اشغالی در فقر زندگی کردهاند. این بدان معناست که ۲۹ درصد جمعیت رژیم صهیونیستی در سال جاری میلادی زیر خط فقر قرار گرفتهاند.
از سوی دیگر طبق خوداظهاری دریافت کنندگان کمکهای این سازمان، وضعیت اقتصادی ۶۵ درصد دریافت کنندگان کمکهای سازمان و ۳۲ درصد کلیه مردم در سال ۲۰۲۴ بدتر شده است.
تقریباً یک میلیون اسرائیلی در پرداخت قبوض و اقساط ماهانه نیز دچار مشکل شدهاند و ۲۱ درصد از صهیونیستها نیز گزارش دادهاند که در حسابهای بانکی خود با مشکل موجودی منفی و بدهکاری بانکی روبهرو هستند.
در این بین خانوادههای نیازمند، به ویژه آنهایی که دارای فرزند هستند، دچار آسیبهای جدیتری شدهاند: ۴۴٫۶ درصد از کودکان در وضعیت تحصیلی خود آسیب دیدهاند و ۴۶٫۷ درصد از آنها از عواقب شدید روانی رنج میبرند.
مشکل دیگر موضوع سالمندان نیازمند است که شمار آنها نیز به شدت روبه افزایش گذاشته است. آمارها حاکی از آن است که ۵۲٫۶ درصد این قشر در فقر شدید زندگی میکنند و ۳۴٫۸ درصد از ناامنی غذایی شدید رنج میبرند. علاوه بر این، ۸۴٫۸ درصد از نیازمندان با کمبود شدید انرژیهای پایهای لازم برای زندگی مثل برق و گرمایش مواجه هستند و ۷۰٫۸ درصد از آنها ناچار به چشمپوشی از خرید دارو و درمانهای پزشکی ضروری شدهاند. وضعیت روحی ۶۸٫۶ درصد از نیازمندان نیز نامطلوب است.
همچنین در این گزارش آمده است که هزینه ماهانه خانوادههای نیازمند ۱٫۷ برابر بیشتر از درآمد متوسط آنها است که بحران اقتصادی آنها را عمیق تر میکند. در این میان، سازمانهای خیریه غذایی که کمکهای حیاتی ارائه میدهند، نیز با مشکل مواجه هستند: ۹۴٫۲ درصد از سازمانهای خیریه هیچ کمک مازادی از ادارات و سازمانهای حکومتی صهیونیستی بهخاطر هزینههای ناشی از جنگ دریافت نکردهاند و ۷۰٫۹ درصد از سازمانها نیز از کاهش شدید کمکهای مالی خبر دادهاند.
این گزارش در پایان نتیجهگیری میکند که حداقل هزینههای زندگی برای هر نفر در سرزمینهای اشغالی به ۵٫۳۵۵ شکل (قریب به ۱۵۰۰ دلار) و ۱۳٫۶۱۷ شکل (نزدیک به ۳۸۰۰ دلار) برای هر خانوار است که بسیاری از خانوادهها نمیتوانند آن را پرداخت کنند. این گزارش همچنین پیشبینی میکند، وضعیت اقتصادی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۵ در نتیجه افزایش شدید قیمت کالاهای اساسی بدتر شود و رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای سیاستهای ریاضتی بیشتر کند.
انتهای پیام/