مذاکرات صلح رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو لغو شد

مذاکرات صلح رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو لغو شد

به گزارش روز دوشنبه آباجان به نقل از ایرنا از الجزیره، «ماریو خورخه» سخنگوی دولت آنگولا یکشنبه شب به خبرنگاران گفت: بر خلاف آنچه انتظار داشتیم، دیدار سران (دو کشور یاد شده) روز یکشنبه برگزار نشد. وی به علت لغو این دیدار در آخرین دقایق اشاره ای نکرد.

خورخه خاطرنشان کرد که «ژوآئو لوورنسو» رئیس جمهور آنگولا میانجیگر اتحادیه آفریقا بین جمهوری دموکراتیک کنگو و رواندا، به تنهایی با «فلیکس شیسکدی» (Felix Tshisekedi) رئیس جمهور جمهوری دموکراتیک کنگو دیدار کرد. قرار بود «پل کاگامه» رئیس جمهور رواندا نیز در این نشست حضور داشته باشد اما معلوم نیست که آیا در آنگولا حضور داشته است یا نه.

ریاست جمهوری کنگو در بیانیه ای اعلام کرد که این نشست به این علت لغو شد که هیات رواندایی از شرکت خودداری کرد. از سوی دیگر، وزارت امور خارجه رواندا اعلام کرد که فقدان اتفاق نظر درباره گفتگوهای مستقیم بین جمهوری دموکراتیک کنگو و یک گروه شورشی فعال در شرق ج.د. کنگو به این معنا بود که امضای توافق در روز یکشنبه ناممکن بود.

مذاکرات صلح رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو لغو شد

پیش از این امیدواری وجود داشت که این مذاکرات به توافقی برای پایان دادن به مناقشه در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو منجر شود؛ جایی که گروه شورشی موسوم به «ام ۲۳» مناطقی را به تصرف خود در آورده، هزاران نفر را آواره کرده و یک بحران انسانی ایجاد کرده است. جمهوری دموکراتیک کنگو و همچنین سازمان ملل متحد میگویند رواندا از این گروه شورشی حمایت میکند.

پیش از مذاکرات برنامه ریزی شده برای روز یکشنبه، درگیری ها بین ارتش جمهوری دموکراتیک کنگو و گروه شورشی «ام ۲۳» در روز جمعه شدت گرفته بود. «ام ۲۳» یکی از گروههای مسلحی است که برای ایجاد جای پایی در مناطق غنی از منابع معدنی در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو در نزدیکی مرز با رواندا در تلاش و رقابت بوده است.

مذاکرات صلح رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو لغو شد

رواندا هرگونه حمایت از گروه «ام ۲۳» را تکذیب کرده اما در ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۲) اذعان کرد که نیروی نظامی و سامانه موشکی در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو با هدف دفاع از امنیت خود مستقر کرده است. این درحالی است که یک گروه کارشناسی سازمان ملل گزارش داده حدود ۳ تا ۴ هزار تن از نیروهای نظامی رواندا در کنار گروه «ام ۲۳» در جمهوری دموکراتیک کنگو در حال جنگ هستند. در ماه ژوییه (مرداد ماه)، جمهوری دموکراتیک کنگو توافق آتش بسی با «ام ۲۳» امضا کرد که ماه بعد اجرایی شد اما آرامش تنها چند هفته دوام داشت و درگیریها پس از آن مجددا از سر گرفته شد.

پیش از این در ماه جاری، آمریکا ادعا کرد که از نقش آتش بس توسط شورشیان «ام ۲۳» به شدت نگران است. آمریکا در تلاش است تا منابع معدنی ارزشمند این منطقه را از طریق کریدور «لوبیتو» به ساحل اقیانوس اطلس در غرب آنگولا و از آنجا به بازارهای غربی منتقل کند.

حتما ببینید

آشنایی با مقررات مالیاتی تانزانیا برای سرمایه‌گذاران ایرانی

آشنایی با مقررات مالیاتی تانزانیا برای سرمایه‌گذاران ایرانی

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، کشور …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *