به گزارش خبرگزاری تسنیم، سی و یکمین مجمع عمومی عادی فدراسیون فوتبال از ساعت ۱۱ امروز (یکشنبه ۲۵ آذر) آغاز شد. برخی از اعضای فدراسیون فوتبال و محمدشروین اسبقیان معاون وزارت ورزش در مرکز ملی فوتبال حضور یافتند و رؤسای هیئتها و سایر مسئولان به صورت آنلاین در این جلسه حاضر شدند. اعضای کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا نیز به صورت آنلاین در این جلسه حضور داشتند. در این جلسه مقرر شد انتخابات فدراسیون ۱۱ اسفند سال جاری برگزار شود.
* هدایت ممبینی در ابتدا توضیحاتی درباره جلسه و شرایط فدراسیون فوتبال ارائه کرد. دستور جلسه با ۷۶ رأی آنلاین از ۸۰ رأی به تصویب رسید.
* علی نادری به عنوان ناظر مجمع، محمدرضا غفاری ۷۰ رأی و علی طاهری با ۷۳ رأی به عنوان ناظر مجمع انتخاب شدند. همچنین وحید شمسایی با ۴۷ رأی، شهامت عباسی با ۶۵ رأی و فرزانه توسلی با ۷۴ رأی جهت شمارش کنندگان آرا انتخاب شدند.
* صورتجلسه مجمع عمومی قبلی در تاریخ ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۲ با ۷۰ رأی از ۸۰ رأی به تصویب رسید.
* عملکرد فدراسیون در سال ۱۴۰۲ (از فرودین تا اسفندماه) با ۷۲ رأی به تصویب مجمع رسید.
* کلیپی از عملکرد فدراسیون در سال گذشته برای حاضران به نمایش درآمد که در آن وحید شمسایی به صورت تیتروار گزارشی از عملکرد فدراسیون ارائه کرد.
* نهمین بخش مجمع عمومی فدراسیون فوتبال، تصویب صورتهای مالی سال ۱۴۰۲ بود. صورتهای مالی که در چند روز اخیر با ابهاماتی مواجه بود با ۴۵ رأی از ۸۰ رأی مأخوذه و با رأیی متزلزل به تصویب رسید.
* برنامه و بودجه سال ۱۴۰۳ نیز به مجمع ارائه شد و با ۶۷ رأی از ۸۰ رأی مأخوذه به تصویب مجمع عمومی فدراسیون فوتبال رسید. همچنین بودجه ۱۴۰۴ با ۶۴ رأی از ۸۰ رأی به تصویب رسید.
* مصوبه پیشنهادی فدراسیون فوتبال برای ادامه فعالیت ارکان قضایی تا زمان انتخابات اعضای جدید با ۶۸ رأی از ۸۰ رأی مأخوذه به تصویب اعضای مجمع رسید.
* پیشنهاد جداسازی مالکیت سازمان لیگ هم موضوع بعدی بود. در این جلسه گفته شد: «بر اساس پیشنهاد تعدادی از اعضای مجمع عمومی فدراسیون فوتبال، از آنجا که فدراسیون به حکایت مدارک و مستندات موجود، هیچ مالکیتی نسبت به سازمان لیگ برتر ندارد و با توجه به اینکه در صورتهای مالی سنوات گذشته سهواً به مالکیت فدراسیون نسبت به سازمان لیگ اشاره شده است؛ اعضای مجمع عمومی با ۴۴ رأی از ۸۰ رأی ماخوذه تصویب کردند که سازمان لیگ مستقل شود. مقرر شد صورتهای مالی سنوات قبل بر همین اساس اصلاح شود.»
این موضوع مهم به صورت سطحی مطرح و حتی متن مصوبه سریع واگذار خوانده شد.
* کمیته بدوی انتخابات برای چهار سال آینده
کمیته بدوی انتخابات: محمدرضا جاوید به عنوان رئیس با ۷۳ رأی از ۸۰ رأی، غلامرضا شاه کرمی به عنوان معاون کمیته بدوی با ۷۰ رأی از ۸۰ رأی، غلامرضا ایالیان به عنوان عضو کمیته بدوی با ۷۰ رأی از ۸۰ رأی، سعید اشرف به عنوان عضو کمیته بدوی با ۷۲ رأی از ۸۰ رأی، محمد تقی کردانی به عنوان عضو کمیته بدوی با ۶۸ رأی از ۸۰ رأی. همچنین اسلام کریمی به عنوان عضو علی البدل کمیته بدوی با ۷۲ رأی از ۸۰ رأی انتخاب شد.
* کمیته استیناف انتخابات برای چهار سال آینده:
محمد کریم جنتی جهرمی با ۷۰ رأی به عنوان رئیس، فریدون صادقی به عنوان معاون با ۶۸ رأی از ۸۰ رأی، مهدی پیروزرام عضو کمیته استیناف انتخابات فدراسیون فوتبال ۷۰ رأی از ۸۰رأی، کاظم مومن به عنوان عضو کمیته استیناف با ۷۱ رأی از ۸۰ رأی، حسین تقیپور به عنوان عضو با ۶۸ رأی از ۸۰ رأی.
* مهدی تاج در این جلسه گفت: فدراسیون فوتبال دو بخش خیلی جدی دارد. یک بخش زیر ساختی و کنترلی و یک بخش دیگر نتایج تیم ملی و فعالیت های فوتبالی است. حال فوتبال کشور خوب است. سریعترین صعود به جام جهانی را امسال خواهیم داشت. همین الان هم صعود کردهایم و از ۶ بازی که پنج مسابقه بیرون از خانه بوده، ۱۶ امتیاز داریم و این یک صعود سریع خواهد بود. از همین الان ستاد جام جهانی را با توصیه وزیر ورزش تشکیل دادیم تا برای مسابقات تدارکاتی مفید برنامهریزی کنیم.
وی افزود: تیم ملی فوتسال ما هم شرایط خوبی دارد. در رنگینگ پنجم دنیاست و وضع بسیار خوبی دارد. تیم ملی فوتبال بزرگسالان ما هم هجدهم دنیاست. این اتفاق خوبی است که من تبریک میگویم. به سرمربی تیم ملی و بازیکنان هم تبریک میگویم. تیم ملی فوتبال ساحلی ما هم سوم دنیاست. تیم ملی نوجوانان و جوانان هم برای مقدماتی جام جهانی رقابت میکنند و امیدوارم هر دو به جام جهانی صعود کنند. الان هم اردو داریم. فیفا پنج رده برگزار میکند که ما در هر پنج رده حضور داریم. علیرغم محدودیتهای مالی که داشتیم هیچ فیفادی را از دست ندادیم.
رئیس فدراسیون فوتبال اظهار داشت: در خصوص برنامهریزی چند کار باید انجام میدادیم که وظیفه ما بود. یک بحث تجهیز ورزشگاهها بود؛ چون مسئول برگزاری مسابقات هستیم. به همین جهت باید در ورزشگاههای مجهز بازیها را برگزار کنیم. ستادی را با حضور وزارت ورزش تشکیل دادیم. روز دوم و سوم عید که همه تعطیل بودند ما این جلسه را در وزارت ورزش برگزار کردیم. در سیوپنج جلسهای که برگزار کردیم بسیاری از ورزشگاهها رفع نواقص شد. اگر این اتفاق نمیافتاد در هیئت رئیسه AFC دو شرکت استرالیایی و ونزوئلایی مسئول تجهیز ورزشگاهها شدند و دومین کشوری که میآیند ایران است. آن زمان فکر میکردیم همه ورزشگاههای ما رد میشوند اما اکنون عقیده داریم ۹۰ درصد ورزشگاههای کشورمان تأیید خواهند شد.
تاج گفت: بحث دیگر هم VAR بود که ما تا الان وظیفه فدراسیون هم نبود. تا الان شش دستگاه VAR خریدیم که با تأیید فیفا بوده و از محل مطالباتمان در فیفا خریداری شد و الان مسابقات با VAR برگزار میشود. در حال حاضر ۶ دستگاه کمک داور ویدیویی داریم که اگر ۶ دستگاه جدید هم اضافه شود، به ۱۲ عدد میرسد. وزارت ورزش پیگیر این موضوع است. یکی از کشورهایی هستیم که از این صنعت استفاده میکنند و اتفاق خوبی است.
وی در مورد حضور بانوان تماشاگر در ورزشگاهها عنوان کرد: تلاش کردیم که ورود بانوان را بدون مشکل داشته باشیم. در این مورد موانعی وجود داشت و افراد متدین دلواپسی و نگرانیهایی داشتند ولی امروز این اتفاق بدون مشکل رقم میخورد و هیچ مسئلهای از این حیث وجود ندارد. این کار را فدراسیون فوتبال بدون اینکه تهدیدی متوجهاش باشد، انجام داد. تقریباً همه بازیهای ما با حضور بانوان است.
رئیس فدراسیون فوتبال در مورد حضور تماشاگر بانوان در بازی فردای سپاهان – پرسپولیس، تصریح کرد: رأی خوب کمیته انضباطی باعث شد این دیدار با حضور بانوان به انجام برسد.
تاج گفت: تصور ما این بود که امروز بیشتر گزارش تصویری بیشتری باشد و همه عزیزان از اهم فعالیت فدراسیون قرار گرفتند. چند موضوع برای آینده داریم که باید مجمع مطلع باشد. یکی از آنها درآمدهای مالی فدراسیون است. از دولت اندکی از مخارج مان را از وزارت ورزش میگیریم که نسبت به هزینههایمان ناچیز است. بیش از ۸۰ درصد را باید از درآمدهای فوتبال اداره کنیم.
وی عنوان کرد: حق پخش تلویزیونی یک مسئله جدی است که باید خیلی منظم روی آن کار شود. از وزارت ورزش و صدا و سیما تشکر میکنم؛ جلسات خوبی گذاشتیم و فردا هم یک جلسه دیگر داریم. صدا و سیما هم خیلی خوب شرکت کرده است. باید این مسئله حل شود. اگر حل نشود همانند یک تاکسی خواهیم بود که ۷۰ درصد مسافران را باید رایگان سوار میکنیم. این تاکسی یک روز میایستد. خوشبختانه مسیر خوبی را طی میکنیم و بنا است دولت یک کمک خوبی کند. در برنامه هفتم هم آمده است. مهم این است که این مسئله در هیئت دولت تصویب شود که رایزنیهایی هم شده است.
تاج یادآور شد: بحث بعدی فیرپلی مالی است که ما سال گذشته کارهایی کردیم. ایرادهایی است که من میپذیرم ولی الان در برنامه هفتم در مصوبه دولت آمده و باید آن را دنبال کنیم. این کار باید به مجمع فدراسیون فوتبال بیاید. این خوب است که مجلس، مجمع را به عنوان یک رکن پذیرفته است. انشاءالله فیرپلی مالی را دنبال میکنیم؛ چون اگر نتوانیم بدهیهای باشگاهی را کنترل کنیم، در آینده نمیتوانیم در هیچ رویدادی شرکت کنیم. حتما میدانید بسیاری از باشگاههای ما زیانده هستند. الان نمیخواهم زیاد در این مورد صحبت کنم و باید تلاش کنیم روی این موضوع کار کنیم.
رئیس فدراسیون فوتبال گفت: بحث مجوز حرفهای مسئله سوم ماست. باید روی این موضوع کار کنیم؛ اگر کار نکنیم به تدریج از رویدادهای بین المللی حذف خواهیم شد. اگر VAR نمیآوردیم تمام داوران ما از رویدادهای بین المللی حذف میشدند. باید لیگمان را هم در کشورهای دیگر برگزار میکردیم که خیلی بد بود. گزارش جالبی از مجوز حرفهای ندارم ولی باید کار کنیم.
تاج اظهار داشت: مسئله بینالمللی ما هم وجود دارد و باید از دستاوردهای خودمان و صعودمان به جام جهانی حضانت کنیم. در دوره قبلی یک دفعه مسیر به سمتی رفت که ایتالیا را به جای ما جایگزین کنند؛ اما اتفاق خوبی افتاد و هم ریاست جمهوری و هم مرحوم امیر عبداللهیان پیگیری کردند و این اتفاق نیفتاد.
وی افزود: تحولاتی در حال رخ دادن است. جام جهانی به غرب آسیا (قطر و عربستان) آمده و در حوزه فوتبال این اتفاق افتاده است. در حوزه فوتبال ساحلی و فوتسال از پنج تیمی که به جام جهانی رفتند چهار تیم از غرب آسیا بودند. این اتفاق مبارکی است که در این منطقه رقم زدیم. در بخش داوری هم اتفاقات خوبی رقم خورده و داوران الیت زیاد شدند. در آینده هم باید شاهد شکوفایی خوبی در غرب آسیا باشیم. سعی کردیم کمیتههای بینالمللی را در AFC افزایش دهیم. بسیاری از دوستان آنجا فعال هستند. باید در فدراسیون فوتبال این موضوع در آینده مدنظر قرار بگیرد.
* محمدشروین اسبقیان معاون وزارت ورزش دیگر سخنران این جلسه بود که گفت: از نماینده کنفدراسیون فوتبال آسیا و روسای سختکوش هیئتهای استانی که در راستای توسعه فوتبال کشور تلاشهای مضاعفی انجام میدهند، تشکر میکنم. همه ما میدانیم ورزش یک پدیده اجتماعی است ولی فوتبال یک ورزش اجتماعی است. طبیعت این ورزش، اجتماعی است. آقای تاج مطالب خوبی را ارائه کرد که فوتبال کشور در چه جایگاهی قرار دارد. وزارت ورزش هم براساس قانون نظارت بر عملکرد فدراسیونهای ورزشی را در دستور کار خود قرار دارد. این هم مصوبه مجلس شورای اسلامی است و همه هم به قانون احترام میگذاریم.
معاون وزیر ورزش افزود: همه ما میدانیم که حدود ۵۰ سال است به المپیک نرفتهایم و این یک دغدغه برای فوتبال و مدیریت ورزش کشور است. قطعا این انتظار با برنامهریزیهایی که انجام میشود به وقوع میپیوندد. مسئولیت تیم امید هم با فدراسیون فوتبال است.
اسبقیان یادآور شد: خدا را شکر که تیم فوتبال بزرگسالان ما مسیر خوبی را طی میکند. رنگینگهایی که کسب شده گویای این است که فوتبال در کشور در حال حرکت است. مسابقات هم به صورت مرتب برگزار میشود. این انتظار را داریم که در ناگویا فوتبال خودش را نشان دهد. تاریخ فوتبال ایران و درخششهای فوتبال ایران در بازیهای آسیایی دور از دسترس نیست. وقتی میخواستم به این جلسه بیایم آقای دنیامالی تأکید کرد که طلای بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا را از فوتبال انتظار داریم. این تأکید وزیر ورزش بود. آقای دنیامالی روی کسب عناوین قهرمانی به خصوص کسب مدال طلا تأکید دارد. سیاستگذاری وزیر و جلسات تخصصی که در راستای موفقیت در ناگویا برگزار میشود و هفته قبل هم در خدمت تاج بودیم حکایت از این دارد که فوتبال برای وزارت ورزش جدی است. در کل فوتبال شرایط خاص و پیچیده خودش را دارد.
معاون وزیر ورزش خاطرنشان کرد: شش سال مدیرکل استان آذربایجان شرقی بودم و سعی میکردم در تمام بازیهای تراکتور حضور پیدا کنم. مسابقهای نبود که تراکتور برگزار کند و آقای پزشکیان در ورزشگاه نباشد. از من سوال کردند که چرا فقط در بازیهای تراکتور حضور پیدا میکنید، که گفتم شما یک رویداد در آذربایجان شرقی بگویید که ۹۰ هزار نفر حضور پیدا کنند. نظام ما مردمی است و وقتی ۹۰ هزار نفر در یک بازی حضور پیدا میکنند من به عنوان خادم باید احترام بگذارم و در آن حضور پیدا کنم. بنابراین اهمیت فوتبال بر کسی پوشیده نیست.
اسبقیان گفت: اتفاقات خوبی در وزارت ورزش در حال رقم خوردن است. آقای دنیامالی فوتبالیست بوده و با شماره ۱۴ به احترام ۱۴ معصوم در زمین بازی میکردند. این هم فرصتی برای فوتبال کشور است تا مشکلات را رفع کنیم. همانطور که تاج گفت؛ در تاریخ دوم یا سوم فروردین جلسهای برای تجهیز ورزشگاهها در وزارت ورزش داشتیم و خدا را شکر کلی از مشکلات رفع شده است. در مکاتبهای که با وزیر کشور داشتیم، وزارت کشور مسئولان استانی را مکلف کرد که در خصوص استادیومها کارگروههایی به ریاست استانداران برگزار شود. این موضوع در حال ابلاغ است تا به صورت ویژه آن کارگروه به حل و فصل استادیومهای لیگ برتری بپردازد. ما در کنار فوتبال هستیم. قطعا یکی از وظایف مهم وزارت ورزش رفع مشکلات استادیومهای ورزشی است. براساس آمایش سرزمینی وزارت ورزش، مطالعات برای ساخت ورزشگاههای فوتبال هم با همان آمایش سرزمینی انجام میشود. متأسفانه در جایی ورزشگاه ۱۵-۲۰ هزار نفری ساختیم که اصلا باشگاه لیگ برتری ندارد، ولی در شمال و جنوب کشور استادیوم نداریم.
وی تصریح کرد: یکی از مسائل مورد پیگیری، مبارزه ویژه با فساد است. موضوع دیگر حق پخش است را باید دنبال کنیم. این موضوع در برنامه هفتم توسعه آمده است. موضوع بعدی هم فیرپلی مالی است و با توجه به اینکه این موضوع تدوین شده باید در مجمع به تصویب برسد. این موضوع شفافیت را نشان میدهد. با فساد در ورزش و به ویژه در فوتبال مبارزه میکنیم. به اعتبار مالیاتی هم عنایت داشته باشید. بحث فیرپلی مالی باید تسریع شود تا خدشهای وارد نشود.
انتهای پیام/