به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، بیش از ۱۵ سال از مصوبه دولت یازدهم مبنی بر انتزاع بخش ملارد از شهرستان شهریار و تبدیل این بخش به شهرستان می گذرد، بی شک نخستن گام پس از این تصمیم که به گفته برخی کارشناسان، آن روزها فقط بر روی کاغذ قابل اجرا و پذیرفتنی بود، استقرار ادارات و نهادهای دولتی در این شهرستان نوپاست که به واسطه نبود زیرساخت ها و فضای اداری لازم ، مجبور به اجاره واحدهای اداری و استقرار موقت در آنها شدند . تکمیل شهرک اداری شهرستان ملارد به عنوان نیاز مبرم این شهرستان، جهت حذف هزینه اجاره ساختمان ادارات و همچنین تسهیل در دسترسی مردم به ارگان های دولتی ،موثر و کارگشا خواهد بود.
با گذشت سالها و روی کارآمدن دولت های بعدی، استقرار ادارات و خدمت رسانی به مردم در خود شهرستان ، شکل و شمایل قابل قبولی به خود گرفت .
شهر ملارد مرکز شهرستان از شمال با فردیس و از جنوب با دهستان جوقین از بخشهای مرکزی شهرستان شهریار و از مشرق به شهریار و از مغرب با دهستان بی بی سکینه همجوار است. امروزه ملارد و سرآسیاب و مارلیک مجموعاً شهرستان ملارد را تشکیل میدهند. از آثار باستانی ملارد میتوان به تخت رستم اشاره کرد. آثار قدیمی دیگر در ملارد تخت کیکاووس و بقعه امامزاده ابراهیم است
انتظار مردم نگاه ویژه در تخصیص اعتبارات و تعریف پروژه ها
انتظارهای مردم ملارد بر این بود که نگاه ویژه ای در تخصیص اعتبارات و تعریف پروژه ها به این شهرستان شود تا عقب ماندگی و کمبودها جبران و همطراز با سایر شهرستان های استان تهران شوند.
با اختصاص زمین ۲۰ هکتاری از سوی شهرداری ملارد بنا شد شهرک اداری احداث و به منظور رفاه حال مردم و کم کردن از هزینه ها و رفت و آمدها ،همه ادارات در یکجا جمع و متمرکز شوند.
فارغ از اینکه این تجمیع و تمرکز با مقررات سازمان پدافند غیرعامل منافات داشته و نگرانی ها و مخاطرات خاص خودش را به همراه دارد ولی نکته جلب توجه اینکه هنوز هم نشانه هایی از یک شهرک اداری دیده نشده و تنها ساختمان چند اراده مانند قارچ از میان این زمین های بایر سردرآورده است .
هشدار شهرداری به ادارات
شهرداری ملارد که جور پرداخت هزینه اجاره برخی ادارات و نهادهای دولتی را می کشید در اولتیماتومی به ادارات کل استان تهران از طریق فرمانداری اعلام کرد که اگر مراحل ساخت و یا تکمیل ساختمان ها در زمین های اختصاص یافته را شروع نکنند ،این زمین ها را پس خواهد گرفت ولی این اقدام هم چاره ساز نشد.
راههای دسترسی ایجاد، جدول کشی و زیرسازی معابر هم انجام شد اما گویا اراده ای برای استقرار ادارات در این شهرک وجود ندارد شاید هم اعتبار و بودجه ای نیست این درحالی است که از حدود بیش از ۳۰ نهاد و دستگاه دولتی تنها ۶ اداره در این شهرک مستقر هستند.
از نوع تقسیم زمین ها و نحوه واگذاری ها که مشخص نیست چگونگی طراحی شده هم باید گفت به گونه ایکه درحال حاضر دسترس ترین نقاط این شهرک که باید در اختیار دستگاههای خدمات رسان و پُر رفت و آمد قرار گیرد ، تبدیل به واحدهای تجاری و پارکینگ و کارواش شده است.
مراجعان به بیمارستان شهدای ملارد هم معتقدند محل احداث و راههای دسترسی به این بیمارستان طوریست که اهالی سرآسیاب و مارلیک از یک دوربرگردان ساده برای تسریع در رسیدن به بیمارستان در مواقع اورژانسی محروم هستند .
اداره کار ملارد در یک ساختمان سه طبقه بدون آسانسور
گفتنی است اداره کار ملارد در یک ساختمان سه طبقه بدون آسانسور و در دل یک کوچه بدون پارکینگ ، اداره ثبت احوال در یک ساختمان اداری – تجاری که به گفته رئیس پیشین آن هرلحظه امکان تصرف واحد وجود دارد ، کمیته امداد که حتما برای رفتن به آنجا باید اسنپ گرفت چون در یک فرعی دنج در دل مارلیک واقع است، تامین اجتماعی و جهاد کشاورزی و ورزش و جوانان هم خانه به دوشانی که هرسال یکجای شهر به مردم خدمت رسانی می کنند .
برخی ادارات هم مانند محیط زیست، راه و شهرسازی، فنی حرفه ای، منابع طبیعی و هلال احمر قید اجاره دادن را زده و در ساختمانی چند طبقه در شهر صفادشت مستقر شده اند که شاید برایشان مهم نیست ارباب رجوع برای رسیدن به آنجا باید ۱۰ کیلومتری از مرکز شهر طی طریق کند .
اخبار را که رصد می کنیم همه ۹ فرماندار سابق ملارد به علاوه ائمه جمعه و نمایندگان مجلس در جلسات شورای اداری و یا کمیته برنامه ریزی استان بر این مهم تاکید کرده و تخصیص اعتبار از سوی ادارات کل را خواستار شده اند.
واقعیت دیگر اینکه ملارد جذابیت چندانی در مقایسه با سایر شهرستانها برای حضور و ادامه خدمت مدیران کارکشته و کارشناسان ذی نفوذ استان تهران ندارد لذا این صفت کم برخورداری و محروم ، فعلا با نام ملارد عجین خواهد بود .
پراکندگی ادارات مشکلاتی را برای مردم ایجاد می کند
بر اساس این گزارش امین اسدی فرماندار شهرستان ملارد با اشاره به این نکته که پراکندگی ادارات مشکلاتی را برای مردم ایجاد می کند، گفت: با تکمیل شهرک اداری، دسترسی مردم تسهیل و موضوعاتی در حوزه امنیت و پارکینگ ادارت هم حل می شود.
وی ملارد را شهرستانی جوان دانست که می بایست زیرساخت های آن مانند سایر شهرستانها تامین گردد و چنانچه هرسال سه یا چهار اداره مستقل و مستقر می گردید الان این مشکلات برای تامین اعتبار و هزینه های بالای ساخت اداره وجود نداشت .
فرماندار ملارد اظهار امیدواری کرد با نگاه ویژه ادارات کل، ساخت ادارات در شهرک اداری تسریع گردد، چرا که داشتن یک ساختمان مستقل برای اداره و نهاد دولتی اتتظار زیادی نیست .
شهرستان ملارد در غرب استان تهران واقع است .