به گزارش روز یکشنبه آباجان به نقل از ایرنا از پایگاه خبری «شرق آفریقا» (ایست افریکن) ، با وجود نگرانیهایی درباره توان رقابتی در بخش لجستیک و زنجیره تامین در اوگاندا، دستکم ۲۰ شرکت مستقر در دُبی، درصدد کسب قراردادهای سرمایهگذاری در بخشهای تولیدی، املاک و مستغلات، بهداشت، فناوری ، نفت وگاز، منسوجات و کشاورزی هستند.
این قراردادها ضمن امکان انتقال نیروی کار ارزان از اوگاندا به امارات و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، واردات از دبی را نیز افزایش میدهند. این درحالی است که در گذشته با وجود وعدههای شرکتهای اماراتی در باره وضعیت کاری و پرداختی خوب، گزارشهای مربوط به بدرفتاری با کارگران مهاجر اوگاندایی و بازداشت کارگران در ارتباط با نقض قوانین مهاجرتی، موجب لکهدار تصویر فرصتهای اشتغال در حوزه خلیج فارس شده است.
اقلام وارداتی اصلی اوگاندا از امارات شامل ماشینآلات صنعتی، وسایل نقلیه موتوری و دستگاههای الکترونیک بخصوص گوشیهای هوشمند است. صادرات اصلی اوگاندا به امارات هم شامل طلا، قهوه و میوهجات است.
«محمد راشد لوتاه» رئیس اتاق بازرگانی دبی گفت: در اوگاندا (نسبت به کشورهای دیگر) موانع کمتری برای سرمایهگذاری وجود دارد و ما اشتیاق زیادی برای کارهای تجاری در اوگاندا و شرق آفریقا داریم.
هر چند دولت اوگاندا سرمایهگذاری زیادی در زمینه راهسازی انجام داده است اما دسترسی به خطوط راهآهن با کیفیت همچنان پایین است. اما کارشناسان میگویند ظرفیت حمل و نقل بار در اوگاندا به علت تقاضای لجستیک صنایع نفت و گاز بهبود یافته است. در حدود ۱۴۸ شرکت اوگاندایی در اتاق بازرگانی دبی ثبت شدهاند که این امر نشان دهنده روابط تجاری رو به رشد بین امارات با شرکتهای اوگاندایی است.
در همین ارتباط ، هفته گذشته همایشی با عنوان «کار تجاری با اوگاندا» در هتل شرایتون شهر کامپالا پایتخت اوگاندا با حضور مقامات دولتی از جمله خانم «روبینا نابانجا» (Robinah Nabbanja) نخست وزیر اوگاندا، روسای تجاری و سیاستگذاران از اوگاندا و امارات برگزار شد.
در این نشست، خانم «اولایو کیگونگو» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع اوگاندا ، وجود فرصتهای گسترده سرمایهگذاری در این کشور را مورد تاکید قرار داد.
کشور امارات در سالهای اخیر اقدام به گسترش روابط سیاسی، فعالیتهای تجاری و همکاریهای نظامی با کشورهای مختلف آفریقایی کرده است. امارات از طریق سرمایهگذاری در بخشهای لجستیک و زنجیره تامین درصدد تقویت حضور اقتصادی و به دنبال آن حضور نظامی است. این کشور بطور خاص درصدد اداره بنادری در شرق آفریقا بوده است.
اوگاندا با وسعت حدود ۲۴۱ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی حدود ۴۶ میلیون نفر، کشوری محصور در خشکی در شرق آفریقا است که با کشورهای کنیا، سودان جنوبی، جمهوری دموکراتیک کنگو، رواندا و تانزانیا هممرز است. بخش وسیعی از مرزهای جنوبی این کشور به دریاچه ویکتوریا متصل است. این دریاچه در سه کشور اوگاندا ، تانزانیا و کنیا قرار گرفته است. اوگاندا در سال ۱۹۶۲ استقلال خود را از بریتانیا به دست آورد. این کشور پس از استقلال چند کودتا و حکومت نظامی «عیدی امین» را در دهه ۱۹۷۰ میلادی و پس از آن جنگی پنج ساله را تجربه کرد که به زمامداری «یووری موسوینی» (Yoweri Museveni) رئیس جمهوری کنونی از سال ۱۹۸۶ منجر شد.