به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از وبگاه سایتِکدِیلی، پژوهشگران دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تیچان در آمریکا به تازگی دریافتند مصرف شکلات تلخ (نه شکلات شیری)، احتمالاً با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.
مجموعهای از پژوهشها درباره رابطه بین مصرف شکلات و دیابت نوع ۲ وجود دارد؛ اما یافتههای پژوهشگران متناقض بوده و در تعداد کمی از پژوهشها، انواع گوناگون شکلات (تلخ و شیری) از هم متمایز شدهاند.
پژوهشگران برای پُر کردن این شکاف، دادههای مربوط به سلامتی ۱۹۲ هزار بزرگسال را که در ابتدای این پژوهش مبتلا به دیابت نبودند، بررسی کردند. این دادهها عادات غذایی این افراد را از جمله مصرف شکلات و همچنین وضعیت ابتلا به دیابت و وزن آنها طی بیش از ۳۰ سال گذشته را شامل میشد.
در پایان دوره مطالعه، نزدیک به ۱۹ هزار نفر از کل شرکتکنندگان گزارش دادند که مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شدهاند. از حدود ۱۱۲ هزار نفری که به طور خاص درباره مصرف شکلات تلخ و شیری گزارش داده بودند، نزدیک به ۵ هزار نفر به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.
این پژوهش نشان داد شرکتکنندگانی که حداقل پنج اونس (۱۴۱.۷) از هر نوع شکلات در هفته مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که هرگز شکلات نمیخوردند یا به ندرت میخوردند، ۱۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند. مصرف شکلات تلخ تأثیر بیشتری داشت: شرکتکنندگانی که حداقل پنج بار در هفته از این نوع شکلات مصرف میکردند، ۲۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند.
براساس این پژوهش، مصرف شکلات شیری با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباطی ندارد. افزایش مصرف شکلات شیری (نه شکلات تلخ) با افزایش وزن در درازمدت همراه بود که یکی از عوامل بالقوه ایجاد دیابت نوع ۲ محسوب میشود.