معاون علمی رئیس‌جمهور: اساسنامه سازمان ملی هوش مصنوعی در هیات دولت در دست تدوین است

به گزارش خبرنگار گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، حسین افشین پنجشنبه شب ۲۲ آذرماه در گفت‌ وگوی ویژه خبری افزود: زنجیره موجود بین فعالیت اساتید دانشگاه از تولید علم تا تربیت دانشجو، شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید محصولات نوآورانه نباید تحت تأثیر تصمیم‌های دولتی قرار بگیرد.

وی گفت: دولت به منظور ارتقای جایگاه علمی کشور و تقویت آن فقط باید نقش تشویقی داشته باشد.

افشین در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به انتقاد برخی از تولید مقاله توسط اساتید در کشور و اینکه آنها تهیه مقاله را مفید نمی‌دانند، تاکید کرد: باید حواسمان باشد که دانش به منظور تبدیل به تکنولوژی و صنعت و نوآوری در کنار حرکت بر لبه دانش و تولید علم توامان حائز اهمیت است.

نمایشگاه ایران ساخت تجلی اعتماد به نفس فناوران کشور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در ادامه با اشاره به آغاز دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت از روز جمعه ۲۳ آذر در محل نمایشگاه بین المللی تهران، این رویداد مهم را فرصتی برای حضور شرکت‌های فناور فعال در لبه علم و فناوری تولیدکنندگان تجهیزات مورد نیاز برای تست و آزمون پیشرفته دانست.

افشین همچنین نمایشگاه ایران ساخت را تجلی اعتماد به نفس فناوران در تولید محصولات پیشرفته و فرصتی برای عرضه کاردستی‌های فناورانه دانست.

وی با اشاره به تولید و نمایش بیش از ۱۰ هزار محصول نوآورانه در دوازهمین نمایشگاه ایران ساخت، بازدید از این نمایشگاه برای عموم مردم به ویژه دانش‌آموزان را در شکل‌گیری و البته تقویت اعتماد به نفس و باور ملی در ساخت محصولات نوآورانه بسیار مهم خواند.

معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه، دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت میزبان ۳۰۰ شرکت دانش بنیان خواهد بود، از حمایت ۱۰ تا ۴۰ درصدی معاونت علمی از خرید تجهیزات عرضه شده در این نمایشگاه بسته به سطح فناوری خبر داد.

۱۵ میلیون تسهیلات بلاعوض برای دانشجویان دکتری

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به فرارسیدن هفته پژوهش از ۲۳ تا ۲۹ آذرماه جاری، ضمن تبریک و خداقوت به همه پژوهشگران و محققان کشور از اعلام آئین نامه جدید به همین مناسبت در هفته آینده خبر داد و افزود: این آئین‌نامه‌ تحولی بزرگ در حمایت از دانشجویان دکتری خواهد بود.

افشین در توضیح این موضوع گفت: بر اساس این آئین‌نامه به دانشجویان دکتری ماهانه تسهیلات بلاعوض حدود ۱۵ میلیون تومانی اعطا می‌شود.

معاون رئیس جمهور هدف اصلی از تعریف طرح ارائه تسهیلات بلاعوض به دانشجویان دکتری عضو بنیاد ملی نخبگان را تشویق و تقویت فعالیت‌های پژوهشی و علمی توسط آنها اعلام کرد و افزود: این تسهیلات به دانشجویانی تعلق می‌گیرد که بتوانند شاخص‌های تعیین‌شده را در مدت دو سال با موفقیت به سرانجام برسانند.

وی گفت: این تسهیلات بلاعوض به دانشجویانی اعطا می‌شود که موفق به انجام شاخص‌های تعریف شده در این آئین نامه شوند، در غیر این صورت دانشجویان می‌بایست این تسهیلات را با نرخ بهره صفر درصد بازپرداخت کنند.

به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، این طرح که با همکاری نزدیک وزارت علوم اجرایی خواهد شد، می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای رشد علمی و پژوهشی در کشور ایجاد کرده و نقش عمده‌ای در حمایت از تحقیقات دانشجویان ایفا کند.

از ورود شرکت‌های دولتی به بازار تولید دانش‌بنیان ها جلوگیری می‌شود

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور همچنین ضمن تاکید بر حمایت هرچه بیشتر از دانش بنیان‌ها و شرکت‌های فناور بخش خصوصی، گفت: اجازه نخواهم داد شرکت‌های دولتی در حوزه‌های تولیدی شرکت‌های خصوصی و دانش‌بنیان دارای عملکرد مناسب ورود کنند.

افشین با اشاره به وجود یک شورای راهبری برای بررسی وضعیت فعالیت تولیدی دانش بنیان‌ها و شرکت‌های فناور بخش خصوصی در معاونت علمی، افزود: این شورا از ورود شرکت‌های دولتی به حوزه فعالیت دانش بنیان‌های موفق برای تولید محصولات مشابه جلوگیری خواهد کرد.

اساسنامه سازمان ملی هوش مصنوعی در دست تدوین در هیات دولت

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه سازمان هوش مصنوعی سازمانی مبتنی بر برنامه‌ریزی، نظارت و نه تصدی‌گری خواهد بود،گفت: در غیر این صورت علم موجود در سازمان از پویایی خارج شده و کاربردی نخواهد بود.

افشین ادامه داد: در واقع رسالت اصلی سازمان هوش مصنوعی تهیه زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی و نظارت بر فعالان و متولیان حوزه هوش مصنوعی در کشور است.

وی تاکید کرد: البته سازمان هوش مصنوعی از طرفی نباید مانع فعالیت‌های وزارتخانه‌ها و بخش‌های دولتی در حوزه هوش مصنوعی شود بلکه باید برنامه هر سازمان را دریافت و پس از تصویب آن نظارت بر اجرای آن را عهده دار شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه، هنوز مشخص نشده ورود به هوش مصنوعی در چه حوزه‌هایی با ریسک بالا است، از شروع تدوین اساسنامه سازمان ملی هوش مصنوعی در هیات دولت خبر داد.

وی همچنین گفت: روند تعیین ریاست سازمان هوش مصنوعی پس از تصویب اساسنامه مشخص خواهد شد و این سازمان وظیفه دسته‌بندی و نظارت بر توسعه هوش مصنوعی در کشور را عهده دار خواهد بود.

ایجاد مجهزترین سیستم پردازشی GPU کشور تا اردیبهشت ۱۴۰۴

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در ادامه از برنامه ریزی و اقدامات لازم به منظور راه اندازی مجهزترین سیستم پردازشی GPU کشور تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ خبر داد.

افشین با بیان اینکه در طول یکصد روز گذشته مقدمات این پروژه آماده شده است، تصریح کرد: این سیستم‌ پردازشی به‌ طور کلی در خدمت بخش خصوصی و دانشگاه‌ها قرار خواهد گرفت.

وی همچنین گفت: برای راه‌اندازی سکوی ملی هوش مصنوعی دو ماه پیش با یکی از دانشگاه‌های برتر کشور قرارداد همکاری بسته‌ شده که قرار است نسخه آزمایشی این سکو اسفند ماه امسال معرفی و نسخه نهایی آن نیز در شهریور ماه ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.

معاونت علمی متولی هوش مصنوعی در برنامه هفتم

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در ادامه، وجود نیروی انسانی کیفی، زیرساخت، سکوی پیشرفت هوش مصنوعی و دسترسی به داده را چهار حوزه کلیدی برای پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی دانست.

افشین اظهار کرد: بر همین اساس نیز مطابق با قانون برنامه هفتم توسعه، معاونت علمی و فناوری به عنوان متولی حوزه هوش مصنوعی در کشور شناخته شده است.

وی با بیان اینکه برنامه تربیت نیروی انسانی در حوزه هوش مصنوعی از شروع سال تحصیلی ۱۴۰۳ از طریق سرفصل هوش مصنوعی برنامه ریزی شد، افزود: ۳۰ استاد برای این کار تائید شده‌اند و تدریس در دانشگاه‌ها نیز از مهرماه آغاز شده است.

به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، این روند به‌ روزرسانی دروس هر ترم ادامه خواهد داشت.

همکاری با استانداران برای رفع مشکل مسکن نخبگان

رئیس بنیاد ملی نخبگان همچنین با تاکید بر اینکه مسکن نخبگان دغدغه‌ای است که نیاز به توجه فوری دارد، گفت: متاسفانه نخبگان در قانون جهش مسکن به عنوان یک گروه حمایتی در نظر گرفته نشده‌اند.

افشین افزود: البته بنیاد ملی نخبگان در تلاش است تا با همکاری دولت و لایحه‌ای این مساله مهم اصلاح شود.

وی همچنین از همکاری با استانداران برای پیگیری رفع مشکل مسکن نخبگان خبر داد و با بیان اینکه این مشکل در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: به عنوان مثال استان یزد در این زمینه پیشرفت‌های مناسبی داشته و استان‌های قم و اصفهان نیز در حال انجام اقدامات لازم هستند.

افشین ادامه داد: همچنین در استان تهران نیز توافق‌های خوبی با شهرداری به منظور ساماندهی مسکن نخبگان برقرار شده است.

وی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی از نظر تعداد نخبگان در وضعیتی مناسب قرار دارد، افزود: اما متأسفانه تعداد زیادی از آنها به شهرهای دیگر در حال مهاجرت هستند و در گفت وگو با استاندار این استان، توافقاتی صورت گرفته است تا با ایجاد حمایت‌هایی این نخبگان در استان خود ماندگار شوند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور تاکید کرد: باید تلاش شود تا علاوه بر پیشگیری از مهاجرت نخبگان به سایر کشورها، با اقدامات تشویقی از مهاجرت آنان به کلان‌شهرها نیز جلوگیری شود.

حتما ببینید

هلدینگ نوآوری ایران راه اندازی می‌شود

هلدینگ نوآوری ایران راه اندازی می‌شود

به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، حسین افشین امروز (سه شنبه) در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *