به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، رضا اکبری اظهار داشت: طرح ملی «پایش وضعیت روسازی راههای کشور» با بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک و نقشآفرینی دانشبنیانها در توسعه سامانه در لبه تکنولوژی در حال توسعه و بهروزرسانی است.
وی بیان کرد: اجرای این طرح با هدف تقویت توان مدیریت زیرساختهای جادهای، اولویتبندی علمی و فنی طرحها و پروژههای تعمیر و نگهداری زیرساختها با بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته خودکار از مهر ماه امسال در دستور کار قرار گرفته است.
سرپرست سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از اجرای همزمان این طرح برای ۱۰۰ هزار کیلومتر – خط از راههای شریانی و فرعی کشور و پایش موفقیتآمیز ۳۰ درصد از شبکه راهها خبر داد.
اکبری عنوان کرد: طرح ملی پایش وضعیت روسازی راههای کشور به واسطه وسعت اجرا، تخصصی بودن مطالعات، استفاده از آخرین فناوریها و بهرهمندی از متخصصان، فناوران، تیمهای دانشبنیان، یکی از بزرگترین، مهمترین و تخصصیترین پروژههای مطالعاتی کشور بهشمار میرود.
وی با تأکید بر اینکه اجرای طرح پایش شبکه راههای کشور منطبق با استانداردهای بینالمللی با تصویربرداری پیشرفته از سال ۱۳۹۴ آغاز شده است، افزود: این طرح در سال ۱۴۰۳ بهعنوان یکی از محصولات دانشپایه مهندسی کشور با هدف استفاده از توان و ظرفیت بومی و همافزایی شرکتهای دانشبنیان و برنامهریزی و مدیریت بهینه منابع در سطح شبکه راهها مورد استفاده قرار گرفته است.
سرپرست سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از این طرح به عنوان دستاوردی ارزشمند و ابزاری کارا و اثرگذار در مسیر برنامهریزی کارشناسی و تصمیمسازی فنی یاد کرد که با مشارکت متخصصان، نخبگان و فناوران در دهمین سال توسعه و بهروزرسانی قرار گرفته است.
اکبری با تأکید بر اینکه مبانی این رویکرد همسو با استاندارهای بینالمللی است، ادامه داد: توسعه این راهبرد بسترهای جدیدی را برای اجرای روشهای علمی، مبتنی بر اطلاعات داده و همسو با تحولات تکنولوژی برای کشور مهیا خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: با همکاری تیمهای دانشبنیان پردازش، تحلیل و توسعه سامانههای فنی در دستور کار بوده و نتایج این پایش پس از تحلیل، به منظور برنامهریزی و عملیات تعمیر و نگهداری در دسترس دفاتر تخصصی و اداراتکل راهداری و حمل و نقل جادهای سراسر کشور قرار خواهد گرفت.