به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت نفت، بررسی آمار و ارقام ارائه شده از سوی وزارت نفت نشان میدهد که میانگین تحویل روزانه سوخت معادل (گاز، نفتگاز و نفت کوره) به نیروگاهها از ابتدای سال تا ۱۹ آذر به حدود ۲۸۵ میلیون لیتر در روز رسیده است، این در حالی است که میانگین تحویل سوخت معادل (گاز- نفت گاز- نفت کوره) به نیروگاهها در همین بازه زمانی سال ۱۴۰۲ حدود ۲۷۸ میلیون لیتر در روز بوده است.
بر همین اساس میتوان گفت که مقدار تحویل سوخت معادل به نیروگاهها نسبت به پارسال نزدیک به ۲.۵ درصد نیز افزایش یافته است.
تحویل سوخت معادل به نیروگاهها به طور مشخص در آذر امسال نیز نسبت به آذر پارسال افزایش حدود ۶ درصدی داشته و از روزانه ۲۲۶ میلیون لیتر در سال ۱۴۰۲ به ۲۳۹ میلیون لیتر رسیده است.
افزایش تحویل سوخت معادل به نیروگاهها در سال ۱۴۰۳ در حالی رقم خورده است که بر اساس گزارش سازمان هواشناسی میانگین وزنی دمای هوا در سال ۱۴۰۳ پایینتر از سال گذشته بوده است؛ برای نمونه، آذر امسال به طور میانگین ۲.۳ درجه سانتیگراد نسبت به آذر پارسال سردتر بوده است.
این موضوع بسیار حائز اهمیت است زیرا کاهش دمای هوا به طور طبیعی منجربه افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز میشود به طوریکه در آبان امسال مصرف گاز در این بخش به طور میانگین ۳۰ درصد افزایش داشته و به حدود ۴۱۷ میلیون متر مکعب در روز رسید.
همچنین این روند افزایشی تداوم داشته و برای نمونه در ۱۹ آذر که مصرف گاز در بخش خانگی به ۶۰۹ میلیون متر مکعب رسیده شاهد رشد ۱۲۷ میلیون مترمکعبی در مصرف هستیم که بخشی از این افزایش مصرف بر اساس آنچه گفته شد، ریشه در سردتر شدن هوا دارد.
به گزارش شانا، وزارت نفت بهعنوان متولی سوخت کشور، وظیفه تأمین انرژی مورد نیاز کشور را برعهده دارد، همانگونه که وزیر نفت عنوان کرده است.
محسن پاکنژاد (سهشنبه، ششم آذر) در نشست علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وظیفه وزارت نفت تولید فرآوردههای مورد نیاز کشور برای صادرات و یا مصرف در داخل کشور است، گفت: یکی از مهمترین بخشهای مصرفی در کشور، نیروگاههای تولید برق هستند که برحسب ضرورت باید همزمان با مصرف گاز از نفتگاز و نفتکوره نیز استفاده کنند.
به عبارت دیگر، زمانی که مصرف گاز در بخش خانگی در فصول سرد سال افزایش مییابد، گاز کمتری در دسترس سایر بخشها همچون نیروگاهها قرار میگیرد و مؤلفههای سبد سوخت نیروگاهی بهگونهای تنظیم میشود که سوخت مایع بیشتری در اختیار نیروگاهها قرار گیرد.