تغییرات آب و هوایی فشارهای محیطی بر کوه‌ها را تشدید می‌کند 

تغییرات آب و هوایی فشارهای محیطی بر کوه‌ها را تشدید می‌کند 

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست، شیده عطری روز چهارشنبه در یادداشتی به مناسبت روز جهانی کوهستان ( ١١ دسامبر برابر با ٢١ آذرماه) با اشاره به شعار روز جهانی کوهستان با عنوان « راه‌حل‌هایی برای آینده پایدار، نوآوری، سازگاری و جوانان » افزود: روز جهانی کوهستان فرصتی برای یادآوری و ارتقای آگاهی عمومی در مورد اهمیت کوه‌ها، بیان فرصت‌ها و محدودیت‌های موجود در اکوسیستم‌های کوهستانی و زمینه مشارکت به منظور ایجاد تغییرات مثبت در کوه‌ها و ارتفاعات جهان را به ارمغان می‌آورد.

وی اظهارداشت: مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سال ٢٠٠٣ روز ۱۱ دسامبر را به عنوان «روز جهانی کوهستان» نام‌گذاری کرد. طی قرن‌ها، جوامع کوهستانی راه‌حل‌هایی برای سازگاری با محیط‌های خشن خود، مقابله با تغییرات آب و هوایی، کاهش فقر و حفاظت یا احیای تنوع زیستی و اکوسیستم‌ها در مناطق کوهستانی ایجاد کرده‌اند.

وی افزود: هدف روز جهانی کوهستان در سال ۲۰۲۴ تمرکز بر راه حل‌های نوآورانه، تقویت استراتژی‌های سازگاری و توانمندسازی جوانان برای آینده‌ای پایدار است. نوآوری برای پرداختن به مسائل پیچیده مرتبط با کوه ضروری است. این شامل پیشرفت‌های فن‌آوری، مانند راه‌حل‌های دیجیتال برای نظارت و حفاظت، همچنین حل مشکلات خلاقانه مانند کشاورزی هوشمند منطبق با آب و هوا و رویکردهای جدید برای معیشت، مدیریت منابع و تأمین مالی است.

عطری ادامه داد: از آنجایی که تغییرات آب و هوایی فشارهای محیطی را بر کوه‌ها تشدید می‌کند، سازگاری برای ایجاد انعطاف پذیری و کاهش آسیب پذیری ضروری می‌شود. استراتژی‌های سازگاری متناسب با اکوسیستم‌ها و جوامع کوهستانی، شامل راه حل‌هایی مانند رویکردهای مبتنی بر اکوسیستم برای کاهش خطر بلایا و ادغام رویکردها با دانش بومی است. مشارکت فعال، معنادار و فراگیر جوانان در تصمیم گیری برای تضمین پایداری طولانی مدت راه‌حل‌های کوهستانی ضروری است.

وی گفت: امسال روز جهانی کوهستان با شعار خود این نکته را ترویج می‌کند که کار شایسته و اشتغال با کیفیت برای جوانان، آموزش همگانی و در دسترس و ایجاد فرصت‌های کارآفرینی به حفظ و استفاده پایدار از منابع کوهستانی کمک می‌کند. روز جهانی کوهستان ۲۰۲۴ بستری برای تبادل دانش، نمایش بهترین شیوه‌ها و بسیج کنش جمعی است. با پذیرش نوآوری، سازگاری، توانمندسازی جوانان و رویکردهای مشارکتی، می‌توانیم راه را برای آینده‌ای پایدارتر و انعطاف‌پذیرتر برای جوامع کوهستانی و اکوسیستم‌های کوهستانی هموار کنیم.

حتما ببینید

زنان ما کنشگران جدی حوزه محیط‌زیست هستند

زنان ما کنشگران جدی حوزه محیط‌زیست هستند

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست، شینا انصاری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *