به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، منوچهر حبیبی عصر جمعه در شورای برنامه ریزی پاوه با حضور جمعی از مدیران استانی و نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی افزود: صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی در سال ۵۸ برای شکست حصر پاوه نقطه عطفی در تاریخ این شهرستان به عنوان نماد مقاومت و ایثار است.
وی با تاکید بر توسعه همه جانبه اظهار کرد: توسعه و پیشرفت تنها به معنای انجام پروژههای عمرانی نیست، ما بدهکار مردم هستیم و با وجود محدودیت اعتبارات باید اولویتبندی کنیم.
استاندار کرمانشاه گفت: رسالت ما امیدآفرینی است و این جلسات زمانی مؤثر خواهد بود که به نتایج ملموسی برای مردم منجر شود.
حبیبی با اشاره به نبود نمایندگی برخی دستگاهها در شهرستان پاوه ادامه داد: فرماندار مأموریت دارد هر دستگاهی که در شهرستان نمایندگی ندارد در ابن خصوص گزارشی به استانداری ارائه دهد تا سریعا نسبت به استقرار آن اقدام شود.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای بودجه و نقش نمایندگان مجلس گفت: ۸۵ درصد بودجه در سطح وزارتخانهها است از این رو باید از ظرفیت نمایندگان برای جذب اعتبارات ملی استفاده کنیم.
استاندار کرمانشاه درباره ظرفیت مرزها افزود: مرز یک فرصت بزرگ است و باید از آن برای توسعه تجارت و اقتصاد استان استفاده شود.
حبیبی افزود: ساماندهی بازارچه شوشمی یکی از اقدامات فوری در پاوه است و انتظار می رود طی ۲ هفته آینده طی مذاکره با مقامات عراقی وضعیت این بازارچه مشخص شود، همچنین دستگاههای متولی مرز موظف به انجام اقدامات لازم در این بازه زمانی هستند.
وی همچنین از تشکیل کارگروه ویژه مرز و توسعه صادرات غیرنفتی طی هفته جاری در کرمانشاه خبر داد تا ابهامات موجود در این زمینه برطرف شود.
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت گردشگری اورامانات گفت: اورامانات قطب گردشگری استان است و ظرفیتهای منحصربهفرد این منطقه میتواند اقتصاد منطقه را متحول کند با این حال باید تلاش کنیم فرهنگ و اصالت مردم کرد و پاوه حفظ شود و این فرهنگ به مناطق دیگر منتقل شود.
امام جمعه پاوه نیز گفت: ما از مدیرانمان کار می خواهیم، معیار دولتمردان کار است و آمدن استاندار به استان نیز برای کار و خدمت بوده است.
ماموستا ملاقادر قادری خطاب به استاندار کرمانشاه تصریح کرد: در حد توان خود برای خدمت به مردم قدم بردارید.
نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مشکلات و ظرفیتهای استان کرمانشاه گفت: استانی با چنین پتانسیلهای قوی نباید در شاخصهای منفی رتبههای اول را به خود اختصاص دهد.
رستگار یوسفی با تأکید بر وفاداری مردم منطقه نسبت به انقلاب افزود: در چهار دهه گذشته حوزه انتخابیه اورامانات دین خود را به انقلاب ادا کرده است.
وی با اشاره به مشکلات کولبران اظهار کرد وجود تصویب قانون نظارت بر فعالیت کولبری در سال ۱۴۰۲ پس از گذشت ۹ ماه هنوز آییننامه اجرایی آن تأیید نشده و این تأخیر غیرقابل توجیه است.
او افزود: تماسهای مکرر خانوادههای کولبران درباره کشته شدن عزیزانشان در مرزها جای هیچگونه توجیهی باقی نمیگذارد، حداقل تا زمان تدوین آییننامه باید تمهیداتی برای کاهش مشکلات در نظر گرفته شود.
وی افزود: در هر استانی مرز میتواند یک فرصت باشد اما مرزهای کرمانشاه در شرایطی هستند که به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی افزود: توسعه مرز شوشمی نباید منتظر اعلام طرف عراقی بماند، جمهوری اسلامی ایران این مرز را به رسمیت شناخته و باید اقدامات توسعهای را آغاز کند.
نماینده اورامانات با اشاره به نیاز به سرمایهگذاری بخش خصوصی در شرایط کنونی گفت: با توجه به وضعیت درآمدی دولت، توسعه استان راهی جز جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی ندارد، کاغذبازی اداری یکی از موانع اصلی سرمایهگذاری در استان است و انتظار داریم این موانع هرچه سریعتر برطرف شود.
یوسفی همچنین به موضوع مناطق زلزلهزده اشاره کرد و اظهار داشت: امهال وامهای زلزله زدگان کرمانشاه یکی از موضوعاتی است که در حال پیگیری آن هستیم و امیدواریم هرچه زودتر تصمیمات مؤثری در این زمینه اتخاذ شود.
فرماندار پاوه نیز با اشاره به مشکلات و ظرفیتهای این شهرستان و وجود افزون بر ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با عراق گفت: مرز میتواند هم تهدید باشد و هم فرصت، باید از این ظرفیت برای اشتغالزایی جوانان استفاده کنیم.
علیرضا حیدری با بیان اینکه کولبری و قاچاق از چالشهای اصلی پاوه است، افزود: مشکلات کولبران نیازمند راهکار اصولی است و امیدواریم قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی بتواند پاسخی برای این معضل باشد.
فرماندار پاوه مشکل بیکاری را یکی از دلایل اصلی مهاجرت جوانان به شهرها و کشورهای دیگر عنوان کرد و گفت: عدم سرمایهگذاری به دلیل نبود زمین و شرایط توپوگرافی منطقه از مشکلات اصلی شهرستان است.
وی با اشاره به مساله ترافیک در شهر پاوه گفت : احداث کنارگذر راهحل رفع این مشکل است اما تخصیص اعتبارات قطرهچکانی تاکنون مانع پیشرفت این پروژه شده است.
فرماندار پاوه توسعه بازارچه شوشمی را یکی از نیازهای اساسی شهرستان دانست و اظهار کرد: این بازارچه باید گسترش یابد تا فرصتهای شغلی بیشتری برای جوانان ایجاد شود، همچنین توریسم درمانی یکی از ظرفیتهای مهم این شهرستان است که با توجه به امکان تردد از مرز شوشمی و توانمندیهای درمانی پاوه و استان کرمانشاه میتوان از آن بهرهبرداری کرد.
فرماندار پاوه در ادامه با طرح موضوع کمبود فضای آموزشی این شهرستان گفت: الحاق چهار روستا به شهر پاوه این نیاز را تشدید کرده و باید برای رفع مشکل سریع تر برنامهریزی شود.
وی از فرسودگی شبکه فاضلاب شهر پاوه به عنوان یک چالش دیگر یاد کرد و در ادامه به مشکلات فرهنگی شهرستان پرداخت و افزود: دستگاههای فرهنگی اعتبار کافی ندارند و ما نیازمند تخصیص بودجههای مناسب در این حوزه هستیم.
فرماندار پاوه در پایان گردشگری را از ظرفیتهای مهم شهرستان عنوان کرد و گفت: باید از این پتانسیل به بهترین شکل برای توسعه منطقه استفاده کنیم.
در این نشست مهمترین مشکلات و نیازهای شهرستان بررسی و مصوباتی برای رفع آنها به تصویب رسید که رفع مشکلات حوزه آبرسانی، گازرسانی، راهداری، شیلات، مسکن، تجارت و مرز و تسهیل صادرات و واردات کالا از جمله موضوعات مطرح شده بود.
شهرستان مرزی پاوه با افزون بر۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۵ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه واقع شده است.