حجتالاسلام حسن امیری روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: موقعیت جغرافیایی، ارتفاع بالا و تابش نور خورشید شرایط مناسبی را برای تولید انرژی خورشیدی در استان فراهم کرده است و در راستای افزایش بهرهوری از موقوفات استان و کمک به ناترازی انرژی در کشور عزم خود را برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی در استان به کار گرفتهایم.
وی ادامه داد: پس از امکانسنجی و کار کارشناسی مشخص شد که امامزاده حمزهعلی بهترین نقطه برای احداث نیروگاه خورشیدی در بین بقاع متبرکه استان است و پس از یک سال بررسی و طی شدن فرایند انتخاب پیمانکار و فراهم کردن مقدمات لازم، این پروژه وارد مرحله اجرا شد.
به گفته مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، این نیروگاه به میزان سه مگاوات برق تولید میکند و ظرف ۶ ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
امیری ادامه داد: ۲ نیروگاه دیگر نیز در استان به زودی راهاندازی میشود که یک مورد آن در مزرعه موقوفی شیخ رجب در منطقه تنگ صیاد است که با توجه به اینکه در این مزرعه امکان کشت زراعی وجود ندارد قرار است در ۳۵ هکتار از این موقوفه یک نیروگاه ۳۰ مگاواتی اجرا شود که بسیاری از کارهای آن نهایی شده است.
وی تصریح کرد: مورد سوم هم در موقوفه حاج سلیمان در بروجن است و علاوهبر آن نیز چند نیروگاه کوچک مقیاس در پشت بام برخی موقوفات استان راهاندازی میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری یادآور شد: برق تولیدی وارد شبکه توزیع برق استان میشود و میتواند بخشی از ناترازی انرژی را برطرف کند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در چهارمحال و بختیاری یکهزار و ۷۵۰ موقوفه وجود دارد که از این تعداد ۳۰۰ موقوفه منفعتی است و یکهزار و ۴۵۰ موقوفه نیز مسجد و حسینیه است.
موقوفات استان حدود چهار هزار رقبه دارند که رقبات بخش کشاورزی با ۷۰۰ مورد بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.
در بخش تجاری نیز ۶۵۰ رقبه و در بخش مسکونی ۲۵۰ رقبه در استان وجود دارد و ۳۱ مورد مدرسه و ۲۵ اداره نیز در موقوفات استان مستقر هستند.