به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، اوچا روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد که این نهاد، این میدانها «جابجایی غیرنظامیان را محدود میکنند و مانع تحویل کالاها و خدمات میشوند»، و در بحبوحه سطوح بالای آوارگی در سوریه، نگرانکننده هستند.
سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود که از ۲۷ نوامبر، زمانی که نیروهای شورشی عملیات سرنگونی حکومت بشار اسد را آغاز کردند، بیش از یک میلیون نفر در سوریه آواره شده اند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت ؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز ؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.