به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، استان سمنان به شکل کمسابقهای طی این سالها غلظت غبار و آلودگی هوا را تجربه میکند که تکرار چندباره این پدیده و تغییر رنگ آسمانِ شهرها مردم و کارشناسان را تا حدی نگران کرده و این پرسش مطرح میشود که توسعه صنعت در این استان را باید برای عموم مفید دانست یا یک آسیب؟
بیش از ۲ هزار واحد صنعتی با اشتغالزایی برای ۶۰ هزار نفر است که در شرایط فعلی با این حجم از آلایندگی، باید بررسی شود که آیا صنعت باید اولویت توسعه استان سمنان باشد یا نیاز است در این زمینه تجددنظر شود؟
بدون شک شکوفایی و توسعه صنعت ارتباط تنگاتنگی با توسعه، ارزش افزوده، تولید ناخالص ملی، اشتغال و رونق اقتصادی دارد، اما باید سود و زیان آن را در زمان طراحی مناطق صنعتی یا استقرار برخی صنایع، با لحاظ شاخص های مهم زیستمحیطی، مورد توجه قرار بگیرد و به جای استقرار صنایع آلاینده در سمنان میتوان این استان را به مرکزی برای صنایع هایتک تبدیل کرد.
میتوان توسعه صنعت را با صنایع سبز و با تولید علم و توسعه فعالیت در حوزه الکترونیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات، با توجه به فراهم بودن زیرساخت فیبر نوری در استان سمنان، دنبال کرد، تا هم سلامت شهروندان حفظ شود و هم در صنعت و صادرات این دیار حرف برای گفتن داشته باشد و همچنان جایگاههای برتر کشوری خود را در شاخصهای اقتصادی حفظ کند.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان سمنان روز پنجشنبه در دیدار مدیرکل جدید حفاظت محیطزیست سمنان در دفتر نماینده ولی فقیه استان تاکید کرد: نگرانی مردم و فعالان محیطزیست در خصوص چالشهای زیستمحیطی استان رفع شود و «حفظ سلامت مردم» در اولویت اول مسوولان محیطزیست قرار گیرد.
وی با اشاره به تنوع زیستی و طبیعی استان سمنان بر اهمیت حفاظت از محیطزیست تاکید کرد و گفت: حفظ ظرفیتهای ویژه و منحصر به فرد محیطزیست استان باید به طور خاص مورد توجه قرار گیرد.
دغدغههای محیط زیستی در حفظ یوزپلنگ آسیایی
نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به اقدامهای انجام شده برای حفظ یوزپلنگ ایرانی در نقاطی از استان افزود: موضوع معدن بوکسیت شاهوار و واحدهای صنعتی آلاینده از دغدغههای فعالان محیطزیست این استان محسوب میشود.
وی اضافه کرد: ادارهکل حفاظت محیط زیست سمنان باید نظر رسمی و شفاف خود را بهمنظور رفع ابهامهای مردم و سرمایهگذاران اعلام کند.
وی با بیان اینکه مردم و افکار عمومی نسبت به برخی واحدهای آلاینده استان حساسیت ویژهای دارند، ادامه داد: سلامت مردم در اولویت تصمیمگیریها برای استقرار و فعالیت واحدهای تولیدی باشد.
حجتالاسلام والمسلمین مطیعی با بیان اینکه ضوابط و الزامهای زیستمحیطی باید پیش از ساخت و استقرار واحدهای صنعتی مدنظر قرار گیرد تا سرمایهگذاران نیز دچار خسارت نشوند، گفت: اگر یک واحد صنعتی از نظر زیستمحیطی اشکالاتی دارد، چرا باید زیر عناوین مختلف توسعه یابد؟
امام جمعه سمنان الزام واحدهای صنعتی آلاینده به رعایت ضوابط زیستمحیطی و پرداخت عوارض آلایندگی به نفع سلامت مردم خواستار شد و گفت: گاهی این ابهام وجود دارد که برخی واحدهای تولیدی در اواخر شب یا روزهای تعطیل نسبت به برداشتن فیلترهای خود اقدام میکنند، براین پایه از ادارهکل حفاظت محیطزیست سمنان انتظار میرود بر این موضوع نیز نظارت ویژه داشته باشد.
امام جمعه سمنان بر لزوم جمعآوری و هدایت پسابها در نقاط مختلف این استان اشاره کرد و افزود: نظارت جدی بر پسابهای انسانی و صنعتی با هدف حفظ سلامت مردم یک امر مهم و غیرقابل انکار است که باید مورد توجه قرار گیرد.
در این دیدار، «سعید یوسفپور» که بتازگی به عنوان مدیرکل حفاظت محیطزیست سمنان معرفی شده است، به تشریح رویکردها و برنامههای این ادارهکل بهمنظور حفظ محیطزیست در نقاط مختلف استان پرداخت.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.