به گزارش سهشنبه شب آباجان به نقل از ایرنا از رسانههای پاکستانی، بمبگذاری انتحاری در فرودگاه بین المللی کراچی در اواسط مهر امسال آخرین مورد حمله به اتباع چینی به حساب می آید که طی آن دو نفر از مهندسان این کشور کشته شدند.
گروه تروریستی و تجزیه طلب ارتش آزادیخواه بلوچ BLA مسوولیت این حمله را برعهده گرفت.
روزنامه پاکستانی داون در این خصوص نوشت: تکرار این حملات در پاکستان خشم چین را برانگیخت و دولت اسلامآباد را وادار به آغاز مذاکرات رسمی با پکن برای تدوین یک سیستم مدیریت امنیتی مشترک کرده است.
اقدامات ضد تروریسم پاکستان به دلیل افزایش حملاتی که شهروندان چینی شاغل در آن کشور را هدف قرار میدهند، موضوع اصلی بحث بین دو کشور باقی مانده است.
مسوولان سازمان ملی مبارزه با تروریسم در پاکستان طی گزارشی به نمایندگان مجلس این کشور اعلام کرد که دست کم ۲۰ تبعه چینی طی ۱۴ فقره عملیات تروریستی از سال ۲۰۲۱ در مناطق مختلف پاکستان کشته و ۳۴ نفر دیگر از آنان نیز زخمی شدند.
هشت مورد از این حملات در ایالت سِند، چهار مورد در ایالت بلوچستان و دو مورد در ایالت خیبر پختونخوا رخ داد که در این حملات ۸ پاکستانی نیز کشته و ۲۵ نفر زخمی شدند.
مدیر سازمان ملی مبارزه با تروریسم پاکستان گفت که در مجموع ۲۰ هزار شهروند چینی در پاکستان مستقر هستند که شامل پرسنل پروژه های مربوط به کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) می شوند.
حملات سریالی علیه اتباع و منافع چین در پاکستان روابط دو کشور را تحت الشعاع قرار داده و بنابر اذعان دو کشور، پدیده تروریسم یک چالش در روابط دو کشور همسایه تلقی میشود.
چین بارها از پاکستان مقابله موثر علیه نیروهای تروریستی که منافع و اتباع چین را مورد هدف قرار میدهند، را مطالبه کرده است.