محمدرضا صادقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، یکی از مولفهها و عوامل موفقیت اقتصادی صنایع گرمسار و ایوانکی را همجواری با تهران عنوان کرد و افزود: امسال در کارگروه مرکز خدمات سرمایهگذاری استان منطقه تخصصی سرمایهگذاری خارجی برای منطقه ایوانکی تصویب شد.
وی گفت: این اقدام به عنوان یک مشوق باعث شد تا حجم بالایی از درخواستها و سرازیر شدن سرمایهگذاران منطقه و خاور دور به ویژه چین در ایوانکی رقم بخورد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان، منطقه ویژه اقتصادی گرمسار را رویش و پدیدهای نو در غرب استان سمنان برشمرد و اضافه کرد: ضلع شمالی این منطقه در جوار شریان اصلی تهران – مشهد قرار دارد که سالانه بیش از ۱۰ میلیون تردد از آن اتفاق میافتد.
موقعیت راهبردی منطقه ویژه اقتصادی
وی با اشاره به دیگر موقعیت راهبردی منطقه ویژه اقتصادی گرمسار ابراز کرد: ضلع غربی منطقه ویژه اقتصادی در مجاورت جاده قم – گرمسار و ضلع جنوبی آن با خط ریلی تهران – مشهد احاطه شده است و ضلع شرقی آن منتهی به طرح ملی سیلو یکصدهزار تنی و محدوده شهر گرمسار است. این یک موقعیت خاص و راهبردی برای منطقه ویژه اقتصادی فراهم میکند.
صادقی با بیان اینکه جهش در فعالیتهای اقتصادی در منطقه طی ۲ سال گذشته محسوس است، تصریح کرد: بالغ بر ۳۰ پروانه بهرهبرداری در این منطقه صادر شد و عملیات عمرانی بیش از ۷۰ طرح آغاز شد و در دست ساخت برای راهاندازی خط تولید است.
وی ابراز کرد: در افق پنج سال آینده ارتقا و جهش فوق العاده ای در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار رقم خواهد خورد.
چشمانداز توسعه صنایع سبز و پیشرفته در سمنان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با تاکید بر اینکه در جهت زیرساختها صنایع با فناوری پیشرفته(hi-tech)، صنایع غذایی و صنایع سبز در اولویت استان قرار دارد، اضافه کرد: از طرفی بازچرخانی پساب، احداث فضای سبز و احداث ایستگاه ریلی مختص منطقه ویژه اقتصادی گرمسار نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه گمرک ویژه و انبارهایی در این منطقه مستقر و راهاندازی شده که به لحاظ پشتیبانی(لجستیکی) ظرفیت بسیار بالایی دارد، عنوان کرد: سرمایهگذاری از طرف ایدرو در استان سمنان به تصاعد در حال انجام است و این امر نویدبخش توسعه اقتصادی در استان خواهد بود.
تشویق به تعریف طرحهای تحقیق و توسعه
وی اقتصاد دانش بنیان را پیشران استان سمنان دانست و افزود: ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان به صورت مستمر در استان برگزار میشود و یکی از ظرفیتهایی که در قانون بودجه دیده شده، درنظرگرفتن طرح تحقیق و توسعه(Research and development) در واحدهای تولیدی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با بیان اینکه هزینه سرمایهگذاری برای ایجاد آراندی در واحدهای تولیدی به عنوان معافیت مالیاتی برای واحد در نظر گرفته میشود، بیان کرد: امسال فعالسازی این ظرفیت هدفگذاری شد و به واحدهای صنعتی توصیه میشود نسبت به ایجاد این ظرفیت اقدام کنند.
این مسوول اقتصادی استان سمنان گفت: توصیه میشود واحدهای تولیدکننده محصولات خوراکی و کشاورزی صنایع تبدیلی ایجاد کنند و واحدهای معدنی به سمت فرآوری تولید و فعالان صنعتی به سمت صنایع با فناوری پیشرفته و کمآببر حرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای مشاغل ویژه افراد دانشآموخته دانشگاهی و افزایش تولید ناخالص داخلی و استان سمنان باید روی اقتصاد مبتنی بر علم سرمایه گذاری شود و واحدهای صنعتی در این عرصه به واسطه سرعت رشد صنایع در استان پیشران هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان از اجرای ۴۰ طرح تحقیق و توسعه جدید در استان طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: اگر از غافله علم جا بمانیم و با اقتصاد سنتی ماقبل انقلاب صنعتی حرکت کنیم، در واقع پیشرفتی حاصل نمیشود و در این عرصه باید از از ظرفیت جوانان در پارکهای علم و فناوری استفاده شود.