به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب، «خلیل شاهین» افزود: نتانیاهو تاکنون نتوانسته نقشه کمربند مرزی در جنوب لبنان را تغییر دهد و مجبور به تن دادن به توافق آتش بسی شد که خروج اشغالگران را در این کشور به همراه خواهد داشت.
شاهین تاکید کرد: احتمالا نتانیاهو در نهایت مجبور به ایجاد کمربند امنیتی در شهرک های شمال فلسطین اشغالی خواهد شد نه در داخل لبنان، به ویژه اینکه این شهرک ها شاهد ویرانگری گسترده است.
وی گفت: برقراری آتش بس در لبنان حاصل عوامل متعددی است که بارزترین آن معادله میدان است، به ویژه که این معادله موازنه را پس از بیش از دوماه از جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان، برقرار کرد و مقاومت با وجود دریافت ضربات شدید، مانع از پیشروی نیروهای اشغالگر شد و تلفات سنگینی به نظامیان دشمن وارد کرد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: توان حزب الله و مقاومت و تجدید قوا به شکل سریع، سبب به هم ریختن طرح های دشمن شد و در نهایت اسرائیل نتوانست به اهداف از پیش تعیین شده خود، برسد.
وی به فرسایش ارتش اشغالگر در جبهه لبنان و پایداری مقاومت غزه و عدم تحقق اهداف بزرگ کابینه اشغالگر اشاره کرد.
شاهین اضافه کرد: اگر مقایسه ای میان امکانات ارتش رژیم صهیونیستی و مقاومت لبنان داشته باشیم ،متوجه میشویم که مقاومت لبنان شکست نخورده است. اسرائیل در واقع این جنگ را باخت و مقاومت دستاوردهای مهمی کسب کرد و مهمترین آن پایداری در برابر دشمن و نگه داشتن ارتش اشغالگر برای چند هفته در خط مقدم بود.
به گفته این تحلیلگر، اینکه دشمن نتوانست چند کیلومتر بیشتر پیش رود، به منزله شکست اشغالگران است و این شکست نیز به ناکامی این رژیم در لبنان افزوده شد و این موضوع ضرورت پایبندی به مقاومت را آشکار می سازد.
وی درباره تاثیر آتش بس در لبنان بر جنگ غزه نیز گفت: این بستگی به سناریوهای هفته های آتی و آمدن دونالد ترامپ به کاخ سفید دارد. بسیاری تلاش میکنند که در تاثیر این موضوع یعنی آتش بس لبنان بر غزه مبالغه کنند، منکر تاثیر نیستم، اما به امور باید به شکل واقع بینانه نگریست. به هر حال جبهه لبنان نیز مانند جبهه یمن و عراق جبهه پشتیبانی است و مقاومت فلسطین نقش بارز را دارد و به عملیات در شمال و جنوب آن علیه اشغالگران ادامه می دهد.
شاهین اظهار کرد: ملت فلسطین با وجود نسل کشی پایداری میکند. محور مقاومت غزه به پشتیبانی و حمایت نیاز دارد و لزوما حمایت به منزله گشودن جبهه از اینجا و آنجا نیست، بلکه شیوه های مختلفی برای این کار وجود دارد.