به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست خبری که به مناسبت سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در عمر ۴۵ ساله خود در حوزههای مختلف فعالیت داشت. این شورا در اولین قدم در حوزه دانشگاه اسلامی و اسلامی شدن دروس گام برداشت. اولین سند تهیه شده از سوی شورا، سند اسلامی شدن دانشگاهها بود. به مرور وظایف دیگری به شورا سپرده شد و حوزه فرهنگ عمومی هم به آن اضافه شد.
وی خاطرنشان کرد: طی روزهای اخیر سه همایش ملی و ۲۰۰ جلسه و ستاد برگزار شد. مرکز رصد قوی و اتاق وضعیت در شورا راه اندازی شده است. اولویتها را با ۹۵ مجموعه رصدی، رصد و بررسی میکنیم. در حوزه اسناد، نقشه فرهنگی کشور، سند تحول، صنایع امنیت غذایی و هوش مصنوعی از دیگر اسناد در دست کار شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.
وی ساختار سازی را وظیفه سوم شورا دانست و به نقش این شورا در راهبری اشاره کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنار وظیفه قرارگاهی، کار نظارت، ارزیابی، سنجش و اثرسنجی و بازرسی علم و فرهنگ را نیز در دستورکار دارد. در این زمینه سامانه نظارت و ارزیابی تشکیل شده است. تا عملکرد دستگاهها در اجرا شدن اسناد را ارزیابی کند.
خسروپناه گفت: تعامل خوبی با قوا و تشکلهای مردمی برای تهیه اسناد و مصوبات با شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد. سند صنایع دستی و موسیقی از این دست اسناد است که با حضور فعال اعضای خانه موسیقی و تشکلهای مربوطه تهیه شده است.
اجماع درباره تاثیر قطعی معدل در کنکور
وی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مصوبه فعلی تا دو یا سه سال آینده قطعا اجرا میشود. پیمایشی از خانوادهها، دانش آموزان و کارشناسان در این زمینه صورت گرفت. از کمیسیون آموزش مجلس، شورای عالی آموزش و پرورش، سازمان سنجش و سازمان پژوهشهای مجلس نظر خواستیم و نظرات خود را اعلام کردند.
وی گفت: از بررسی جمعی نظرات نخبگان این گذاره به دست میآید که اصل تاثیر معدل در کنکور قطعی است و نباید در کنکور بازگشت به گذشته وجود داشته باشد. هیچ مجموعهای نظرش به بازگشت به قبل نیست در این زمینه اتفاق نظر و اجماع نظر وجود دارد و در این زمینه اجماع بیشتر بر ماندگاری تاثیر قطعی معدل پایه ۱۲ در کنکور است.
وی افزود: باید به این سمت رویم که تاثیر معدل در کنکور بیشتر وجود باشد تا دانش آموزان از کتاب دور نشوند. کنکور شاید از بین نرود و حداقل در رشتههای پرمتقاضی بماند که در سالهای آینده برای آن تصمیم گیری میشود. در دوران شهید رییسی آموزش و پرورش اولویت داشت. آقای پزشکیان هم به این امر اهتمام ویژهای دارند و جلسات مختلفی در این خصوص برگزار شده است.
هفته آینده اولین جلسه بررسی تایید صلاحیت روسای دانشگاهها
وی در پاسخ به آباجان به نقل از تسنیم درباره معرفی سرپرستان روسای دانشگاهها از سوی وزرا به شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تایید صلاحیت آنها گفت: جلسهای در دولت جدید نداشتیم. چند روز پیش اولین نامه از سوی وزیر بهداشت با معرفی۱۶ سرپرست از سوی دانشگاههای علوم پزشکی دریافت شد. وزارت علوم هنوز سرپرستی را معرفی نکرده است. هفته آینده اولین جلسه تشکیل میشود تا ان شالله سرپرستان با عنوان رئیس وارد مسئولیت شوند.
وی در پاسخ به سوالی گفت: هیچ یک از مصوبات شورا پشت درهای بسته نبوده و نخواهد بود و هیئتهای اندیشه ورز در بخشهای مختلف فعالیت میکنند و بنا داریم هیئتهای اندیشه ورز بانوان را در استانهای مختلف تشکیل میدهیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره علت تغییر مصوبه تشکیل سازمان ملی سنجش در شورا با ارائه جزییاتی در این زمینه گفت: لغو مصوبات دولت سیزدهم در شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت چهاردهم توهم توطئه است و چنین چیزی واقعیت ندارد.
وی در این زمینه تاکید کرد: با تصویب مصوبه جدید تغییر ساختار و ماهوی در سازمان سنجش اتفاق نیفتاد، بلکه اعلام شد وظیفه سازمان سنجش نظارت و ارزیابی داوطلبان ورود به دانشگاه است و لازم است ارزیابی تضمین کیفیت صورت بگیرد. پیشنهاد شد این سازمان از وزارت علوم خارج و در زیر مجموعه ریاست جمهوری قرار بگیرد.
خسروپناه گفت: در زمان ریاست جمهوری شهید رییسی و در جلسه مذکور از ۳۰ نفر اعضای شورا، ۱۶ نفر با این مصوبه موافق بودند. این مصوبه چند ماه روی میز شهید رئیسی بود و ایشان به دلیل اختلاف کم موافقان و مخالفان آن را امضا نمیکردند. از من درخواست کردند دوباره رایگیری کنیم که پس از ارزیابی دوباره در شورای معین، نهایتا از سوی ایشان امضا شد.
وی افزود: آقای پزشکیان نیز بدون اینکه از دلایل مخالفتها در دوران قبل اطلاع داشته باشند، همان استدلالات و مسائل را مطرح کردند. بنا شد که بخش سنجش سازمان سنجش زیر نظر وزارت علوم بماند و در آینده نزدیک برای جدایی سنجش و پذیرش با برگزاری کارگروههایی تصمیمات جدید و مصوبه جدید مطرح شود.
وی افزود: پیش از مطرح شدن مسائل این مصوبه، اساسنامهای برای سازمان سنجش وجود نداشت. اختلاف نظر موجود بر سر ساختار است نه محتوی، قصد این ایده از سوی دولت شهید رئیسی مطرح شد چرا که باید برای دانشآموختگان شناسنامه جامع داشته باشیم و طبق نظر شورا سنجش و پذیرش جدا شود.
خسروپناه گفت: با نظر وزیر علوم فردی که خود کارشناس، اهل پژوهش و بررسی در این حوزه بود به عنوان رئیس سازمان سنجش معرفی شد و امیدواریم این مسیر به بهترین شکل پیش رود. چرا که مسائل سنجش متنوع هستند و باید حل شوند. سازمان سنجش خودش تصمیم بگیرد و به هر نتیجهای رسید اعلام کند.
سال آینده در زمینه ظرفیت پزشکی تنفس خواهیم داشت
خسروپناه درباره بحث افزایش ظرفیت پزشکی و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ظرفیت پزشکی از دولت سیزدهم محل بحث بود و اعلام شده بود که با شرایطی صورت میگیرد.شرایط و زیرساختها تامین نشد و دبیرخانه شورا در دولت سیزدهم به این جمعبندی رسید که سال آینده را تنفس بدهیم.
وی گفت: مصوبه شورا افزایش ۲۰ درصدی را اعلام کرده بود و سازمان سنجش با دلایل قانونی ۲۷ درصد افزایش داده اما امکانات تامین نشده است، حالا ما باید اصرار بر مصوبهای کنیم که نتیجه آن خروج فارغ التخصیلان بیکیفیت باشد؟
خسروپناه درباره مصوبه حجاب هم گفت: در تقنین و قانونگذاری حجاب شورا هیچ نقشی نداشته است، قوه قضاییه لایحه ۹ ماده ای نوشت، دولت سیزدهم مواد آن را افزایش داد و آن را به مجلس دادند که مواد آن در مجلس افزایش یافت، هنوز به دولت ابلاغ نشده است بنابراین هنوز قانون نیست.
وی گفت: من معتقدم قانون باید از سوی همه اجرا شود اینکه یک قانون را نپسندیم و اجرا نکنیم به کشور آسیب میزند.
بین شیوهنامه انضباطی دانشجویان با اسناد بالادستی نباید تعارضی باشد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره شیوهنامه انضباطی دانشجویان گفت: تصویب ضوابط دانشجویی بر عهده وزارتین است. وزارتخانههای علوم و بهداشت بدانند که ضوابط نباید تعارضی با مصوبات شورا و اسناد بالادستی داشته باشد که هر دو وزیر تا این مرحله موافق هستند.
وی با طرح این سوال اگر تعارضی یافتیم چه کنیم؟، افزود: در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده تا پس از اینکه دبیرخانه کشف تعارض کرد دبیر شورا با وزیر مربوطه جلساتی برگزار کند و اگر اصلاح شد که کاری نداریم، در غیر این صورت در صحن شورا برای تصمیمگیری رایگیری خواهد شد. هم اکنون شورا معتقد به وجود تعارضهایی است. اما، هنوز آییننامه به شورا ارسال نشده تا تصمیمگیری کنیم و باید بدانیم گفتوگو فناوری معجزه آساست.
خانه گفتوگوی آزاد در آستانه برگزاری
خسروپناه درباره خانه گفتوگوی آزاد نیز گفت:تمام زمینهها برای برگزاری خانه گفتوگوی آزاد فراهم شده و آقای رحیم پور ازغدی ریاست آن را بر عهده دارند. خانه گفتوگوی آزاد به راه حل برای بررسی نظرات موافق و مخالف مسائل موجود در جامعه میپردازد.
راهاندازی سامانه هوشمند آمایش آموزش عالی
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی درباره آمایش آموزش عالی گفت: آمایش آموزش عالی تاکید شورا بود و وزارت علوم در دولت سیزدهم شروع خوبی داشت و دانشگاههای متفاوت در این زمینه سند نوشتند. امیدواریم بتوانیم سامانه هوشمندی را برای سرعت به کار و خروج از سبک سنتی راه اندازی کنیم.
انتهای پیام/