کاخ سفید: اقدامات تحریر الشام را زیر نظر داریم؛ با همه گروههای مخالف در سوریه ارتباط داریم

کاخ سفید: اقدامات تحریر الشام را زیر نظر داریم؛ با همه گروههای مخالف در سوریه ارتباط داریم

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در گفتگویی تلفنی با خبرنگاران افزود: در حال حاضر هیچ بحثی درباره خروج گروه هیئت تحریر الشام سوریه از فهرست تروریستی وجود ندارد.

این سخنگوی دولت بایدن در تماس تلفنی با خبرنگاران گفت: «اما ما اقدامات آنها را زیر نظر داریم.»

هیئت تحریر الشام از سوی آمریکا و سازمان ملل در فهرست گروههای تروریستی قرار دارد. به گفته گیر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، «تحریر الشام گروهی است که اکنون در دمشق سلطه دارد اما تنها گروه نیست، این گروه ۹ سال است که در فهرست گروه‌های تروریستی قرار گرفته و همچنان پیام‌های خوب و اطمینان‌بخشی به دیگر گروه‌ها ارسال می‌کند؛ به عقیده من جامعه جهانی در موضوع قرار داشتن نام این گروه در فهرست تروریستی، تجدیدنظر خواهد کرد.»

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا ادامه داد: «ما با دقت به بررسی تحولات سوریه ادامه خواهیم داد. تیم امنیت ملی رئیس‌جمهور جو بایدن را در جریان تحولات قرار داده است.»

این سخنگو ی کاخ سفید افزود: « ایالات متحده آمریکا می‌خواهد اطمینان یابد مردم سوریه توانایی تصمیم‌گیری در رابطه با آینده خود را داشته باشند. ما توانایی برقراری تماس با مخالفان را داریم و به این کار ادامه خواهیم داد.»

 وی گفت که آمریکا در هیچ عملیاتی در سوریه با اسرائیل همکاری نکرده است و اسرائیل به صراحت گفته است که این اقدامات “موقتی برای تضمین امنیت خود” است. 

کربی افزود: آمریکا می خواست اطمینان حاصل کند که مردم سوریه می توانند آینده خود را تعیین کنند و تحولی به رهبری سوریه به سمت «حکومتی بهتر» وجود دارد.

او ادامه داد: ما با همتایان اسرائیلی خود پیرامون ادامه رویدادها در سوریه در ارتباط هستیم و به حمایت از اجرای توافقنامه ۱۹۷۴ ادامه می دهیم.

به گفته وی، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا با همتایان خود در فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس درباره اوضاع سوریه رایزنی کرده است. این سخنگوی کاخ سفید اضافه کرد: «مقامات به صورت نزدیک درباره حمایت از خواسته‌های مردم سوریه و خطرات مرتبط با مرحله گذار جاری در این کشور رایزنی کردند».

آتش بس لبنان، تا حدودی دلیل سقوط سریع حکومت اسد بوده است

این سخنگوی کاخ سفید ادعا کرد آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله با میانجی‌گری آمریکا تا حدودی دلیل فروپاشی سریع و سقوط حکومت بشار اسد در سوریه بوده است.

دیدار سالیوان با خانواده اسرا و مذاکره با مقامات اسرائیلی درباره اتش بس غزه

کربی ادامه ادامه داد: جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، امروز با خانواده‌های گروگان‌های آمریکایی که توسط حماس در غزه نگهداری می‌شوند، دیدار خواهد کرد.

سخنگوی کاخ سفید گفت سالیوان مذاکرات خود در اسرائیل را در روز پنجشنبه بر روی توافق آزادی گروگان ها و آتش بس غزه متمرکز خواهد کرد.

فرصت توافق برای آتش بس غزه وجود دارد؛ حماس همچنان مانع توافق است

او گفت ما در آستانه تکمیل یک توافق نیستیم، اما فکر می کنیم فرصتی برای انجام یک توافق وجود دارد. هنوز موضوعات وجود دارد که باید حل شود. کربی بار دیگر حماس را مقصر عدم رسیدن به توافق اعلام کرد و گفت: حماس همچنان مانع توافق است و ما به شدت به این گروه فشار می آوریم.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت ؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز ؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.

از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد،‌ حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.

بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده‌اش پس از خروج از سوریه،به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است‌.

حتما ببینید

وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد

وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *