به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، محمدرضا صدیق پور روز سهشنبه در نخستین همایش ملی بررسی چالشها و فرصتهای صنعت طیور و اولین نمایشگاه تخصصی دام طیور و صنایع وابسته که در محل شهر آفتاب برگزار شد، با تاکید بر همکاری دولت و بخش خصوصی برای تحقق هدف تولید یک میلیون قطعه جوجه در ماه اظهار داشت: در صورت تحقق این امر، می توان به رونق تولید در صنعت طیور امیدوار بود.
وی با یادآوری اینکه روزانه ۱۰ هزار تن مرغ در کشور مصرف میشود، آن را نتیجه تلاش تولید کنندگان دانست و افزود: اکنون زیرساختهای تولید در کشور فراهم است اما برای به صرفه بودن تولید، مسئولان توجه بیشتری داشته باشند تا تمام حلقههای تولید باید از پویایی برخوردار باشند.
صدیق پور با اشاره به اینکه صف خرید مرغ در میادین و فروشگاهها برچیده شده است، خاطرنشان کرد: این نتیجه همکاری تشکلها و مسئولان است که باید تداوم یابد.
لزوم افزایش ارزش به تمامی ارکان زنجیره تولید
رضا مبصری نماینده انجمن تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ ایران گفت: صنعت دام و طیور ۳ درصد تولید ناخالص داخلی کشور معادل ۱۲ میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است و در صورت ارتقای بهره وری در این بخش می توان سرمنشاء تحول بود.
وی افزود: اگر سیاست ما تحقق امنیت غذایی در کشور است، باید زنجیره ارزش غذایی کامل دیده شود و ارزش بیشتر به سمت حلقه نهایی انتقال یابد.
کارخانههای خوراک دام با ۳۰ درصد ظرفیت کار میکنند
محمد مسعودی نماینده اتحادیه تعاونیهای کارخانجات خوراک دام طیور و آبزیان کشور گفت: اکنون ۸۶۶ کارخانه با ظرفیت تولید ۳۲ میلیون تن خوراک دام در کشور داریم که سال گذشته تنها ۱۲ میلیون تن خوراک تولید کردند.
وی با بیان اینکه کارخانههای تولید کننده خوراک دام و طیور با ۳۰ درصد ظرفیت کار میکنند، از افزایش بهای برق واحدهای تولیدی انتقاد کرد و گفت: هزینه برق حدود ۶ برابر شده و سایر هزینه ها نیز افزایش یافته است.
نماینده اتحادیه تعاونیهای کارخانجات خوراک دام طیور و آبزیان کشور خاطر نشان کرد: اگر به تحولات صورت گرفته در بازارهای منطقه توجه نکنیم، ممکن است در آینده نزدیک محصولات اروپایی از دریای سیاه و مسیر عراق به کشورهای حاشیه خلیج فارس سرازیر شود.
حمایت بانکی از تولیدکنندگان مرغ
سید محمد صادقی اسکوئی رئیس اداره کل اعتبارات و طرح های سرمایه گذاری بانک کشاورزی نیز در این نشست گفت: بانک کشاورزی از تولید کنندگان دام و طیور کشور حمایت میکند تا جایی که در دهه ۸۰ و ۹۰ بیشتر واحدها صنعتی شدند و بانک هم همراه با این تحولات حمایتهای خود را افزایش داد.
وی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان باید در قالب زنجیره ها فعالیت کنند، به حمایت های صورت گرفته در سال های اخیر در مورد زنجیره سازی تولید مرغ اشاره کرد و افزود: بانک کشاورزی تلاش دارد از سایر زنجیرهها که مانند گوشت و شیر تاکنون کمرنگ بوده، حمایت کند.
صادقی درباره نوع حمایتهای بانک کشاورزی اظهارداشت: پلتفرم هایی در این زمینه راهاندازی شده که نوع ارائه تسهیلات در قالب زنجیره خواهد بود و بانک دیگر تسهیلات جزیرهای نخواهد داشت.
وی کاهش هزینه های تولید و افزلیش حاشیه سود تولیدکنندگان را از مزیتهای تولید زنجیرهای در صنعت دام و طیور برشمرد.