به گزارش روز سه شنبه آباجان به نقل از ایرنا، رویترز نوشت: رهبران دو قدرت بزرگ اتحادیه اروپا از خروج بشار اسد از قدرت که «مشکلاتی را برای مردم سوریه ایجاد و به این کشور آسیب های بزرگی وارد کرده بود» استقبال کردند.
در بیانیه دولت آلمان آمده است: شولتس و مکرون درباره آمادگی برای همکاری با حاکمان جدید سوریه بر اساس اصول حقوق بشر و حفاظت از اقلیت های مذهبی و قومی توافق کردند.
شولتس و مکرون همچنین درباره تقویت تعامل اتحادیه اروپا در سوریه از جمله حمایت از روند سیاسی در این کشور توافق کردند و از طریق همکاری نزدیک با شرکای خود در خاورمیانه درباره روش های پیش رو، گفت و گو خواهند کرد.
این بیانیه در حالی صادر شده که دولت های سراسر جهان در حال بررسی برقراری روابط جدید با هئیت تحریر شام، به عنوان گروهی هستند که قبلا از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا، ترکیه و سازمان ملل به عنوان گروه تروریستی معرفی شده است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از ۱۱ روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
در پی سقوط دولت بشار اسد بهدست معارضان سوری بسیاری از کشورهای غربی و از جمله آمریکا در تلاش برای برقراری ارتباط با گروههایی هستند که در فهرست تروریستی خود آنها قرار دارد.
رویترز در این زمینه نوشت: دولت جو بایدن به دنبال راههایی برای تعامل با معارضان سوری است که بشار اسد رئیسجمهوری این کشور را برکنار کردند و با شرکای خود در منطقه مانند ترکیه در تماس غیررسمی هستند.
متیو میلر سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا طی سخنانی در یک نشست خبری تایید کرد، واشنگتن راههای ارتباطی مختلفی برای برقراری ارتباط با گروههای گوناگون دارد.