به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، وبگاه مِدیکال اِکسپرس در گزارشی آورده است: سوزان جانزی (Suzanne Janzi)، یکی از اعضای گروه پژوهشی گفت: بارزترین یافته ما وجود رابطه متفاوت بین منابع مختلف شکر افزوده و خطر ابتلا به بیماری قلبیعروقی است.
بیشتر سازمانهای بهداشت عمومی، محدود کردن مصرف شکر را بهمنظور محافظت از دندانها و بهبود رژیم غذایی توصیه میکنند. قبلاً شواهد محدودی درباره تأثیر مصرف شکر بر بیماریهای قلبیعروقی وجود داشت. این بیماریها عامل اصلی مرگومیر و بیماری در اروپا هستند و تغییر رژیم غذایی، راهی نسبتاً آسان برای کاهش خطر ابتلا به آن است.
دانشمندان دانشگاه لوند در سوئیس قصد داشتند دریابند مصرف شکر بر خطر بیماریهای قلبیعروقی تأثیر میگذارد یا خیر و اینکه آیا مصرف انواع مختلف قند این خطرات را تغییر میدهد یا خیر.
آنها دریافتند مصرف نوشیدنیهای شیرین از دیگر شکلهای شکر برای سلامتی مضرتر است: مصرف نوشیدنیهای شیرین به صورت چشمگیری خطر سکته مغزی ایسکمیک، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و آنوریسم آئورت شکمی را افزایش میدهد؛ این در حالی است که خوردن گاهبهگاه غذاهای شیرین چنین تأثیری بر بدن ندارد.
جانزی در توضیح دلیل این مساله گفت: شکر مایع موجود در نوشیدنیهای شیرین، در مقایسه با شکلهای جامد شکر، معمولاً سیری کمتری ایجاد میکنند و به طور بالقوه به مصرف بیرویه منجر میشود؛ ضمن اینکه افراد غذاهای شیرین را معمولاً گاهبهگاه و در محیطهای اجتماعی یا مناسبتهای خاص مصرف میکنند؛ اما ممکن است نوشیدنیهای شیرین را به طور منظم مصرف کنند.
دانشمندان دریافتند افزایش مصرف قند بر بیماریهای قلبیعروقی مختلف تأثیر میگذارد و افزایش خطر ابتلا به نارسایی قلبی در افرادی که شاخص توده بدن آنها طبیعی است را به دنبال دارد.
گزارش این پژوهش در مجله فرانتییرز این پابلیک هلث (Frontiers in Public Health) منتشر شده است.