آغاز پایش کیفیت اینترنت در همه نقاط کشور/ باید به مطالبه مردم پاسخ دهیم

آغاز پایش کیفیت اینترنت در همه نقاط کشور/ باید به مطالبه مردم پاسخ دهیم

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برنامه پایش میدانی برای بررسی پوشش اینترنت در کشور را آغاز کرده است تا ضمن سنجش میزان پوشش مناطق مختلف، مشکلات موجود را نیز کاهش دهد.

«سید ستار هاشمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا درباره جزئیات این پایش گفت: یکی از دغدغه‌هایی که نمایندگان مجلس نیز به ما منعکس کردند، مساله عدم پوشش در برخی مناطق کشور بود؛ از گذشته تعدادی سامانه پایش برخط برای سنجش کیفیت ارتباط وجود داشته است اما اتفاقی که در چند ماه اخیر رخ‌ داده و در آغاز دولت چهاردهم با آن روبه‌رو شدیم، این است که آمار سامانه‌های برخط در واقع با آماری که نتیجه تجربه کاربری و ملموس مردم است، تفاوت دارد.

پاسخ به مطالبات مردم میثاق وزیر ارتباطات با مدیران

هاشمی تصریح‌کرد: با همکاران و مدیران‌ این وزارتخانه این میثاق را گذاشتیم که به‌هیچ‌ عنوان آن چیزی که مردم نسبت به آن حس ندارند و خدماتی که دریافت می‌کنند و از نظرشان باکیفیت نیست را در آمار نیاورند. تلاش می‌کنیم این مَشی و روش که مورد تأکید رئیس‌جمهور است را در همه تکالیف خود دنبال کنیم؛ چون ما نیاز به مردم داریم و آنان سرمایه‌های کشور هستند.

وی با بیان اینکه با چنین رویکردی پایش میدانی سازمان تنظیم مقررات به‌طور مشخص در بحث روستایی دنبال شده است، توضیح‌داد: در پایش بیش از ۳۹ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور، ۱۰ هزار روستا پوشش با کیفیت و پرسرعت ندارند؛ در این بخش است که مردم ما را نقد می‌کنند که اتفاقاً نقد درستی است.

وزیر ارتباطات، تجهیز روستاها به اینترنت باکیفیت و باسرعت را تکلیف این وزارتخانه در دولت چهاردهم برشمرد و گفت: نگاه این است که اگر مردم به خدمتی که ارائه می شود، حس خوبی نداشته باشند، مانند این است که این خدمت اصلاً وجود ندارد.

هاشمی ادامه‌داد: با همین نگاه پایش جدیدی در وزارت ارتباطات انجام شد و طبق گزارشی که به تازگی دریافت کردم، اکنون حدود ۱۰ هزار روستا در کشور وجود دارد که اینترنت آن‌ها نیازمند اتصال، ارتقا و بهبود است؛ این روستاها جزو روستاهای صعب‌العبور و کوهستانی است و نیاز به صرف هزینه قابل توجه برای احداث جاده و ایجاد شبکه برق دارد.

وی با بیان اینکه طبق برنامه هفتم پیشرفت برای ۱۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار کیفیت و پوشش مناسب ایجاد خواهد شد، درباره پایش سطح شهر گفت: در شهرها نیز نقاط کوری داریم که کیفیت ارتباط خوبی ندارند. پس از ۲ ماه بررسی، قراردادی منعقد شده تا در کل کشور تست درایو انجام دهیم؛ یعنی به صورت کاملاً میدانی شرکت‌هایی در سطح شهر، کیفیت سیگنال را اندازه‌گیری و میزان کیفیت سیگنال‌های دریافتی را گزارش می‌کنند. پس از آن نقاطی که شناسایی شده برای پوشش بهتر اقدام کنند. برای این کار یک بازه زمانی نیز برای‌شان در نظر خواهیم گرفت تا به تعهدات‌شان عمل کنند.

ارتقای سامانه کشف تخلف

وزیر ارتباطات درباره برنامه‌ این وزارتخانه برای مقابله با تماس‌های صوتی و ضبط شده مزاحم که کاربران را کلافه کرده است، گفت: در زیر ساخت‌های ارتباطی یک سامانه مهم وجود دارد که کار آن مدیریت تخلف است؛ واقعیت ماجرا این است که باید «سامانه کشف تخلف» را به‌صورت مستمر ارتقا دهیم تا مانع از تخلف کلاهبردارانی شود که در تلاش برای نفوذ به‌حساب شهروندان هستند یا برای آن‌ها از روش‌های مختلف ایجاد مزاحمت می‌کنند. به سازمان تنظیم مأموریت داده شده و کارهای نهایی مربوط به ارتقا این سامانه نیز در حال انجام است.

هاشمی اظهار داشت: پس از شناسایی افراد متخلف توسط این سامانه حتماً با آن‌ها قاطعانه برخورد خواهیم کرد، چرا که آرامش روان مردم برای ما خط‌ قرمز است و حتماً باید این را مدنظر قرار بدهیم. گزارش‌های دریافت شده از سامانه ۱۹۵ نشان می‌دهد که تماس‌های مزاحم کمی فروکش کرده است و امیدواریم وضعیت بهتر شود.

مردم باید افزایش کیفیت را احساس کنند

هاشمی درباره ارتقای کیفیت اینترنت و انتظاری که مردم در این‌ خصوص دارند، گفت: بحث مربوط به کیفیت ارتباطات چند مولفه اساسی و متفاوت دارد که به بخشی از آن‌ها اشاره خواهم کرد. در پایش میدانی که انجام دادیم، بعضی از استان‌های کشور در لایه انتقال دچار اشباع شده و کیفیت ارتباطشان کاهش‌یافته است.

این عضو کابینه دولت چهاردهم ادامه‌داد: در سفری که همین هفته گذشته به استان خراسان رضوی داشتم، متوجه شدیم زیر ساخت ما در لایه انتقال در استان خراسان رضوی، کیفیت قابل دفاعی ندارد به همین به دوستان شرکت مخابرات مأموریت دادیم تا طی یک بازه زمانی هفت تا حداکثر هشت‌ماهه، زیرساخت انتقال استان خراسان رضوی را به میزان ۱۰۰ درصد افزایش دهند تا مردم افزایش کیفیت را احساس کنند.

هاشمی افزود: برای تعداد دیگری از استان‌ها نیز ما این مسئله را داریم و باید مشکل را حل کنیم. گاهی اوقات این تصور وجود دارد که ما می‌توانیم بلافاصله یک موضوع را حل کنیم؛ اما واقعیت این‌طور نیست. توسعه زیرساخت نیازمند تأمین تجهیزات است. بخشی از این تجهیزات در کشور وجود دارد و برخی دیگر باید از خارج وارد شود. اگر چه تأکید ما بر حمایت از تولید بومی است؛ اما واقعاً در بخش‌هایی ما تولید بومی متناسب با نیاز نداریم و باید وارد کنیم.

آغاز پایش کیفیت اینترنت در همه نقاط کشور/ باید به مطالبه مردم پاسخ دهیم

وزیر ارتباطات گفت: حفاری، تولید فیبر و استفاده از داکت و تمام این مسائل نیازمند زمان برای بهسازی و بهینه‌سازی است. از طرف دیگر در بخش ارتباطات بین‌الملل نیاز به سرمایه‌گذاری ویژه در لینک‌ها و ارتباطات بین‌الملل داریم که این الان مساله دستور کار شرکت ارتباطات زیر ساخت قرار دارد. مذاکرات زیادی نیز با شرکت‌های مختلف انجام شده که امیدواریم این‌ها زودتر به نتیجه برسند و تجهیزات مورد نیاز در مناطق نصب شوند.

فعالیت بیش از ۲ هزار سایت اینترنت نسل پنجم

هاشمی درباره وضعیت ارتباطات شهری با بیان اینکه در برخی نقاط شهری دارای نقطه کور هستیم که این مسئله ارتقا ارتباطات را با سختی مواجه می‌کند افزود: به واسطه اینکه عمده ترافیک ما بر دوش شبکه ارتباطات است در بخشی از مناطق شهری اشباع فرکانسی داریم و اساساً امکان ارائه سرویس در آن مناطق برای ما وجود ندارد. برای رفع مشکل این نقاط باید از ظرفیت فناوری‌های جدید مثل ۵G استفاده کنیم. اکنون بیش از ۲ هزار سایت در کشور با فناوری نسل پنجم اینترنت در حال فعالیت است که طبیعتاً باید آن را توسعه بدهیم.

وی یکی دیگر از دلایل کاهش کیفیت را استفاده کاربران از تقویت‌کننده سیگنال دانست و افزود: در برخی مناطق افراد برای ارتقا کیفیت از تجهیزات تقویت‌کننده استفاده می‌کنند که البته باید اذعان داشت این مسئله به دنبال یک مطالبه و نیاز به کیفیت بیشتر اتفاق افتاده است. ما باید این نیاز را برطرف کنیم تا شاهد استفاده از تقویت‌کننده‌ها نباشیم. این دستگاه‌ها باعث ایجاد تداخل فرکانسی می‌شوند و کیفیت ارتباطات را در آن منطقه کاهش می‌دهند.

حتما ببینید

اهداف و سیاست‌های سند ساماندهی رمزارزها تصویب شد

اهداف و سیاست‌های سند ساماندهی رمزارزها تصویب شد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از ملی فضای مجازی، جزئیات سند «نظام‌نامه رمزارز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *