علی اشتری روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، اظهار کرد: در حال حاضر ۹ فروند شناور گردشگری در مناطق گردشگری قشم فعال است که با افزوده شدن ۲ فروند اسکله جدید گردشگری در مناطق گردشگری دوربنی و ملکی تعداد این مناطق به ۱۱ اسکله گردشگری افزایش مییابد.
وی ادامه داد: درحال حاضر ۷۳۰ قایق تفریحی و گردشگری در جزیره قشم وجود دارد که از این تعداد ۵۲۰ فروند فعال بوده و با شروع طرح سفرهای دریایی نوروز تمامی این شناورها فعال میشود.
مدیر بنادر و دریانوردی قشم یکی از این راهبردهای افزایش سفرهای دریایی را افزایش تعداد شناورهای جدید به ناوگان حمل خودرو در بنادر پهل و لافت قشم و ارائه خدمات شبانهروزی در بنادر یاد شده عنوان کرد و یادآور شد: با توجه به افزایش سفرهای دریایی در نیمه دوم سال به منظور جلوگیری از ازدحام و ترافیک برای سوار شدن به شناورهای خودروبر و همچنین شناورهای مسافری در بنادر قشم تمهیدات در دستور کار قرار گرفت.
اشتری افزایش ساعت کاری در بنادر مسافری شهید ذاکری به بندر شهید حقانی و بالعکس در ایام پیک و راهاندازی خط مسافری بندر شهید ذاکری به جزیره لارک را بخشی از اقدامات زیربنایی در راستای توسعه گردشگری دریایی برشمرد و اضافه کرد: نتیجه اقدامات صورت گرفته در هشت ماهه امسال باعث افزایش هشت درصدی در بخش حمل خودرو و گردشگری شده است.
وی با اشاره به افزایش تعداد پنج فروند شناور پانتون به ظرفیت اسکلههای گردشگری، یادآور شد: تا پایان سال شرایط خدماترسانی به گردشگران با کیفیت بهتری انجام خواهد شد.
به گفته مدیر بنادر و دریانوردی قشم؛ اسکلههای گردشگری از طلوع آفتاب تا قبل از غروب آفتاب در صورت مساعد بودن وضعیت جوی آماده خدمت رسانی به مسافران و گردشگران هستند.
«روستاهای دوربنی از توابع بخش شهاب و ملکی روستایی گردشگری در نزدیکی شهر طبل جزیره قشم به دلیل دارا بودن سواحل زیبا از اماکن گردشگری جزیره قشم به شمار میروند و با توجه به اقلیم این مناطق بهترین زمان برای سفر گردشگران و مسافران از اوایل پاییز تا اواسط اردیبهشتماه است».
«پانتون» شناور سکویی است که برای شناور شدن روی آب طراحی شده و بیشتر از سوی لنگرها یا لنگرها در جای خود ثابت می شود.
این نوع شناورها به طور معمول از یک سری بخشهای به هم پیوسته تشکیل شده که از موادی مانند بتن، فولاد یا پلاستیک ساخته شدهاند.
هدف از نصب یک پانتون شناور ممکن است متفاوت باشد، اما بیشتر برای فعالیتهای تفریحی مانند شنا، ماهیگیری یا قایقسواری و به عنوان اسکله برای بارگیری یا تخلیه کالاها و مسافران استفاده که اغلب در اسکلهها و بندرها دیده میشوند.
شهرستان قشم ۱۹ اسکله مسافری، تجاری و گردشگری دارد که مسافران و گردشگران میتوانند زیباییهای طبیعی جنگلهای حرا و بازی دلفینهای را در اطراف جزیره هنگام به نظاره بنشینند.
۹ اسکله گردشگری مجاز در مناطق شیب دراز، کندالو، هنگام، لافت، گورزین، سهیلی، طبل، دهخدا و گوران شهرستان قشم فعالیت میکنند.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.