رئیس جمهوری سابق غنا پس از هشت سال به قدرت بازمی‌گردد

رئیس جمهوری سابق غنا پس از هشت سال به قدرت بازمی‌گردد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از رسانه‌های رسمی غنا، در حالی که کمیسیون انتخابات غنا هنوز نتایج رسمی را اعلام نکرده است ، «محمدو باوامیا» معاون رئیس جمهوری و نامزد حزب حاکم میهنی جدید غنا (NPP) شکست در انتخابات را پذیرفت و به نامزد حزب رقیب (کنگره دموکراتیک ملی) تبریک گفت.

باوامیا روز یکشنبه در جمع گروهی از خبرنگاران و هواداران حزب اعلام کرد: برآوردهای داخلی ما حاکی است که «جان درامانی محاما» رئیس جمهور سابق در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی قاطعی رسیده است. او افزود: حزب کنگره دموکراتیک ملی (NDC) همچنین در انتخابات پارلمانی هم پیروز شده است هر چند که در انتظار اعلام نتایج نهایی برای مشخص شدن تعداد کرسی‌ها هستیم اما اعتقاد دارم که در نهایت نتیجه انتخابات تغییر نخواهد کرد.

باوامیا خاطرنشان کرد: من با درامانی محاما تماس گرفتم و به او به عنوان رئیس جمهور منتخب جمهوری غنا تبریک گفتم. همانطور که در مراسم امضای پیمان صلح انتخاباتی گفتم، از دو مساله اطمینان دارم یکی اینکه غنا پیروز خواهد شد و دیگر اینکه صلح حاکم خواهد شد. این نامزد مسلمان انتخابات ریاست جمهوری غنا تاکید کرد: مردم غنا نظر خود را بیان کرده و رای به تغییر دادند و ما با خشوع کامل به این تصمیم احترام می‌گذاریم. از خداوند متعال شاکرم و به اراده الهی تسلیم می‌شوم.

وی افزود: من پیش از اعلام رسمی نتایج انتخابات توسط کمیسیون انتخابات این سخنرانی پذیرش شکست را قرائت می‌کنم تا از تنش‌ جلوگیری و صلح و آرامش کشور را حفظ کنم. مساله مهم این است که جامعه سرمایه‌گذاران جهان همچنان به شخصیت صلح‌آمیز و دموکراتیک کشور غنا اعتقاد داشته باشند؛ اینها مهم‌ترین دارایی‌های ما هستند و کشور غنا مهم‌تر از آمال سیاسی شخصی ما است.

مردم غنا در غرب آفریقا روز شنبه ۱۷ آذر ماه برای انتخاب رئیس جمهوری و ۲۷۵ نماینده مجلس به پای صندوق‌های رای رفتند و این در حالی است که این کشور با مشکلات اقتصادی رو به رو شده و بحث‌های اقتصادی بر انتخابات سایه انداخته بود. بر این اساس، حضور هشت ساله حزب میهنی جدید (NPP) در دولت که با بحران اقتصادی همراه شده بود به پایان می‌رسد و محاما پس از هشت سال مجددا به قدرت بازمی‌گردد. محاما در شبکه «ایکس» تایید کرد که تماس تلفنی تبریک از باوامیا دریافت کرده است.

در همین حال سخنگوی حزب کنگره دموکراتیک ملی غنا نیز به خبرنگاران گفت بررسی‌های داخلی این حزب نشان می‌دهد که محاما با کسب حدود ۵۶٫۳ درصد آراء در برابر آرای حدود ۴۱٫۳ درصدی باوامیا به پیروزی رسیده است. بر اساس این نتایج غیر رسمی، حزب کنگره دموکراتیک ملی همچنین در انتخابات مجلس هم به پیروزی رسیده است. انتظار می‌رود کمیسیون انتخابات غنا روز سه‌شنبه نتایج رسمی و نهایی انتخابات را اعلام کند.

اعلام پذیرش شکست و تبریک به رقیب سیاسی پیش از اعلام رسمی نتایج با هدف جلوگیری از تنش‌های سیاسی انتخاباتی در این کشور انجام شده است. نامزدهای انتخابات غنا هفته پیش از انتخابات نیز یک پیمان صلح و دوستی امضا کرده بودند. بسیاری از ناظران، انتخابات غنا را آزمونی برای دموکراسی آفریقایی و ثبات در این کشور در منطقه‌ای دستخوش بی‌ثباتی و کودتا در غرب آفریقا ارزیابی کرده‌اند.

رئیس جمهوری سابق غنا پس از هشت سال به قدرت بازمی‌گردد

«جان درامانی محاما» ۶۵ ساله نامزد حزب کنگره دموکراتیک ملی (NDC) که یک دوره در سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ رئیس جمهوری غنا بوده است، اکنون با وعده «تنظیم مجدد» اقتصاد و حل مشکلات اقتصادی وارد کارزار انتخابات امسال شده بود. او در این کارزار انتخاباتی وعده داده که از طریق ایجاد مشاغل شبانه در بخش‌های دولتی و خصوصی، غنا را به یک کشور با «اقتصاد شبانه‌روزی» همانند کشورهای دارای اقتصادهای بزرگ تبدیل خواهد کرد.

باوامیا ۶۱ ساله دارای مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد از دانشگاه آکسفورد انگلستان، معاون سابق بانک مرکزی غنا و معاون رئیس جمهوری فعلی غنا است که با وعده‌هایی از جمله تبدیل غنا به یکی از قدرت‌های فناوری‌های دیجیتال نامزد انتخابات شده بود اما از آنجا که او هم اکنون در راس تیم مدیریت اقتصادی دولت قرار دارد، بسیاری از مردم غنا او را با مشکلات اقتصادی کنونی مرتبط می‌دانند.

کشور غنا با حدود ۲۴۰ هزار کیلومتر مربع مساحت، نزدیک به ۳۵ میلیون نفر جمعیت دارد که ۷۱ درصد آنها مسیحی (عمدتا پروتستان) و حدود ۲۰ درصد مسلمان و بقیه جمیعت نیز پیرو ادیان دیگر هستند.

حتما ببینید

آشنایی با مقررات مالیاتی تانزانیا برای سرمایه‌گذاران ایرانی

آشنایی با مقررات مالیاتی تانزانیا برای سرمایه‌گذاران ایرانی

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، کشور …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *