به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، «ستار هاشمی» روز دوشنبه در همایش «افق آینده، تحول دیجیتال» گفت: عدد ۳ عددی است که ما در بسیاری از جاها میبینیم؛ مثلث جذابیت خاصی در متون مهندسی دارد. در بحث امنیت زمانی که نگاهی میکنیم میبینیم که سه ضلع محرمانگی، یکپارچگی و دسترسپذیری است که در کنار یکدیگر موضوعیت پیدا میکند.
وی ادامه داد: تحول دیجیتال نیز سه ضلع افراد، فرایند و ابزار دارد. مبحث دیگر دولت الکترونیک است که حداقل سه ضلع مهم مردم، تعیین تکلیف کسب وکارها و موقعیت افراد است.
هاشمی افزود: در بحث تحول دیجیتال باید دید وضعیت سه ضلع چیست. وضعیت ضلع «افراد» چگونه است؟ در چند دستگاه معاونت فناوری، هوشمندسازی یا عناوین معادل آن را داریم؟ مهم است که افراد در دستگاهها جایگاهی داشته باشند که بتوانند حرفهای خود درباره تحول دیجیتال به گوش مدیران و گوشهای شنوا برسانند.
وزیر ارتباطات درباره ضلع دوم تحول دیجیتال، یعنی «فرایندها» گفت: اگر بلوغ فرایندها در دستگاهها را ارزیابی کنیم شاید آمارها خیلی مناسب نباشد. در هر دستگاهی آنقدر سامانه وجود دارد که حتی اسامی آنها را نمیتوان بخاطر سپرد. طبیعی است وقتی وضعیت دستگاهها و سامانههای ما اینگونه باشد دولت الکترونیک در زندگی مردم جایگاه خود را باز نمیکند. دستگاهها دارای نقص در «دادهها» هستند که باید به شکل بخشی این دادهها را تکمیل کرد.
هاشمی گفت: اگر بخواهیم دولت الکترونیک شکل بگیرد، باید هویت بخشی دیجیتال به افراد را مدنظر قرار بدهیم. در این بخش اقدامات خوبی صورت گرفته و مقبول است. بخش بعدی تعیین تکلیف کسبوکارها هستند، اینها چندین متولی دارند. بخش بعدی «موقعیت» است. متولی موقعیت افراد کجاست؟ اراضی کشور؟ پروژه جینف؟ اصلا مشخص نیست.
هاشمی افزود: تمام اینها را باید آسیبشناسی کنیم و باید احکام ذیل ماده ۱۰۷ برنامه هفتم را جدی بگیرید. کار سختی است اما باید به آن توجه ویژه کرد. تلاشهایی در این زمینهها انجام شده اما مردم آنها را احساس نمیکنند.
وزیر ارتباطات گفت: از دوستان خود خواهش میکنم که بحث تحول دیجیتال را در دستگاههای خود نشر دهند و درباره آن صحبت و تاکید کنند که این یک تکلیف قانونی است. طرح تحول دیجیتال دستگاهها باید در هیات وزیران مصوب شود.
هاشمی گفت: با نگاه رو به آینده باید بگویم چالشی که پیش رو داریم این است که دستگاهها تلاش میکنند خدمات خود را غیرحضوری کنند اما عدم همکاری دیگر دستگاهها مانع از این اتفاق مهم میشود و هرقدر بیشتر تلاش کنند بدهکارتر میشوند. تفاوت دولت الکترونیک و دولت هوشمند این است که اولی سعی میکند کاغذ را حذف کند و دومی در صدد حذف عامل انسانی است؛ اما اکنون این اتفاق رخ داده است؟ سیستمها را باید به سمت فرایند محور شدن ببریم نه کارتابل محور بودن.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: اتفاقی که هوش مصنوعی در حوزه اشتغال رقم میزند، بسیار عجیب است. یک زمانی میگفتیم رشد فناوری به ضرر هر کسی باشد به ضرر افراد فعال در حوزه فناوری نیست اما اتفاقی که رخ میدهد این است در این بخش به قول معروف «چاقو دارد دسته خود را میبرد». مدلهای خلاق هوش مصنوعی اکنون میتواند کد بنویسید و سیر فناوری به سمتی است که خیلی دور از ذهن نیست که به زودی این مشاغل را تحت تاثیر قرار دهد.