پوشش بیش از ۴۵۰ هزار نفر از روستاییان تحت برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه

پوشش بیش از ۴۵۰ هزار نفر از روستاییان تحت برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه

فاطمه عباسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا با بیان اینکه برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه، برنامه توسعه‌ای برای ارائه خدمات توانبخشی، کاهش فقر، برابرسازی فرصت‌ها و فراگیرسازی اجتماعی همه افراد دارای معلولیت است، اظهار کرد: این برنامه از طریق تلاش‌های مشترک خود افراد دارای معلولیت، خانواده‌های آنان، سازمان‌ها و جوامع و سایر خدمات دولتی و غیردولتی به ویژه در زمینه سلامت، آموزش، معاش و امور اجتماعی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر اقدامات برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه، عمدتا بر دسترسی افراد دارای معلولیت به خدمات در حوزه سلامت، آموزش، اجتماعی و توانمندسازی متمرکز است و هم زمان نیز اقداماتی در زمینه رفع موانع فیزیکی، نگرشی، ارتباطی و قانونی انجام می‌گیرد تا زمینه‌های لازم برای ورود افراد دارای معلولیت به روند عادی جامعه فراهم شود.بنابر اظهارات معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، این اقدامات با همکاری بین‌بخشی و با کمک بخش‌های دولتی از جمله وزارت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت ورزش و جوانان وبخش‌های غیردولتی و همچنین مشارکت اعضای جامعه برای مثال از طریق مشارکت مالی، کار داوطلبانه یا تشکیل شوراهایCBR روستا یا محله انجام می‌گیرد.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور همچنین با بیان اینکه جلساتی با نمایندگان موسسات مجری در حال برگزاری است که قطعا همفکری با آنان موجب ارتقای برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه در ماه های آتی خواهد شد، خاطرنشان کرد: طی صد روز گذشته دستمزد موسسات و مراکز مجری برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) حدود ۴۰ درصد افزایش داشته و پرداخت دستمزد آنان به صورت الکترونیک متمرکز و ماهیانه پرداخت شده است.

وی گفت: با توجه با این حمایت ها از بخش غیردولتی و با مشارکت سازمان بهزیستی استان ها، هدف کمی تعیین شده برای برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه CBR در سال ۱۴۰۳ طی این مدت محقق شده است.

برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR)، برنامه‌ای است که در راستای دسترسی افراد دارای معلولیت در مناطق روستایی و محروم شهری به خدمات کلیدی در زمینه سلامت، آموزش، تامین معاش و دسترسی فعالیت می‌کند. این برنامه از سال ۱۳۷۴ در مناطق روستایی کشور آغاز شده است. برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه، برنامه‌ای برای ارائه خدمات توانبخشی، کاهش فقر، برابرسازی فرصت‌ها و فراگیرسازی اجتماعی افراد دارای معلولیت است که از طریق تلاش‌های مشترک افراد دارای معلولیت، خانواده‌ها و سازمان‌های آنها، اعضای جامعه و سایر بخش‌های دولتی و غیردولتی مرتبط با حوزه‌های سلامت، آموزش، اشتغال و اجتماعی انجام می‌شود.

پوشش بیش از ۴۵۰ هزار نفر از روستاییان تحت برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه

فعالیت ۱۴۷۹ مرکز روزانه توانبخشی در کشور

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور اظهارداشت: در حال حاضر ۱۴۷۹ مرکز روزانه توانبخشی آموزشی، حرفه ای و توانپزشکی شامل ۲۶۲ مرکز اختلالات رشدی هوشی، ۱۲۴ مرکز اختلالات جسمی حرکتی، ۱۷ مرکز آسیب های نخاعی، ۱۷ مرکز اختلالات بینایی، ۹۸ مرکز اختلالات شنوایی، ۱۵۲ مرکز سالمندان، ۶۸ مرکز اختلالات روان شناختی، ۱۱۶ مرکز اختلال طیف اوتیسم، ۱۶ مرکز اختلالات دهانی، بلع و تغذیه، ۶۳ مرکز تلفیقی، ۴۰۸ مرکز توانبخشی حرفه ای و ۱۳۸ کارگاه تولیدی حمایتی در کشور فعال هستند.

۸۹۲ مرکز شبانه روزی و ۲۵۱ خانه توانبخشی در سطح کشور فعالیت دارند که همواره مورد پایش قرار می‌گیرند

عباسی افزود: مراکز مذکور مطابق ساختار نظارتی تعریف شده در بهزیستی، به صورت مستمر در سطوح شهرستان، استان و ستاد، پایش می شوند و موارد مورد نظر توسط خانواده ها و توانخواهان خدمت گیرنده از مراکز یادشده نیز از طریق تماس با اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات و یا سامانه دیدبان، از قابلیت درج و پیگیری برخوردار است.

وی ادامه داد: همچنین ۸۹۲ مرکز شبانه روزی و ۲۵۱ خانه توانبخشی در سطح کشور فعالیت دارند که همواره مورد پایش قرار می‌گیرند. پایش یکپارچه کشوری جهت ارزیابی وضعیت ایمنی و سلامت در مراکز شبانه روزی توانبخشی مراقبتی در ۶ بخش فضای فیزیکی و تجهیزات (ایمنی ساختمان، تجهیزات و مناسب سازی)، بهداشت عمومی و فردی، خدمات تغذیه ای، وضعیت مدیریت، وضعیت خدمات پرستاری و مراقبت و وضعیت دوربین های مدار بسته انجام می‌شود.

پوشش بیش از ۴۵۰ هزار نفر از روستاییان تحت برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه

میزان مبلغ پرداختی به ازای هر توانخواه در مراکز چقدر است؟

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه پایش در زمینه وضعیت مقیمان با استعلام الکترونیک فردی از ثبت احوال انجام می‌شود، افزود: به ازای هر فرد دارای معلولیت پنج میلیون و ۸۸۰ هزار تومان در مراکز درجه یک و پنج میلیون و ۲۹۲ هزار تومان در مراکز درجه دو پرداخت می‌شود.

عباسی خاطرنشان کرد: همچنین به ازای هر فرد مجهول الهویه و فاقد سرپرست دارای ارجاع قضایی در مراکز درجه یک هفت میلیون و ۵۶ هزار تومان و در مراکز درجه دو به میزان ۶ میلیون و ۴۶۸ هزار تومان، به ازای هر فرد معلول دارای بیماری های خاص هفت میلیون و ۲۱۰ هزار تومان و به ازای هر فرد دارای معلولیت مقیم خانه های توانبخشی مبلغ هشت میلیون و ۸۲۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

حتما ببینید

سهم بانوان معلول از مسکن ۲۰ درصد است/تدوین برنامه ویژه برای زنان سالمند تنها

سهم بانوان معلول از مسکن ۲۰ درصد است/تدوین برنامه ویژه برای زنان سالمند تنها

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از سازمان بهزیستی کشور، سیدجواد حسینی روز یکشنبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *