به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، شینا انصاری روز یکشنبه در همایش زنان و توسعه پایدار افزود: امروز با چالش های زیادی در حوزه محیط زیست مواجه هستیم ،که برخی از آنها مانند آلودگی هوا قابل لمس است اما قطعا تمام آنها بدون همکاری آحاد جامعه برطرف نخواهند شد.
وی اظهارداشت: قطعا رفع مشکلات محیط زیست به تنهایی از عهده یک سازمان بر نمی آید نیازمند این هستیم که چالش های محیط زیست در اولویت حاکمیت قرار گیرد همه دستگاه های متولی باید در کنار هم قرار گیرند و همواره در عرصه حضور داشته باشند.
وی تاکید کرد: در این میان حضور زنان بسیار تاثیرگذار خواهد بود چون زنان نسبت به مسایل حساس تر هستند ، در تاریخ کشور همواره موارد محیط زیستی با خوی و رفتار زنان عجین بوده است.
زنان با مسوولیت پذیری در حفاظت محیطزیست اثرگذارتر هستند
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به اینکه زنان با مسوولیت پذیری می توانند در حفاظت محیطزیست اثرگذار باشند، گفت: به عنوان مثال زنان در عرصه مدیریت پسماندهای می توانند نقش مهمی داشته باشند در این زمینه به کاهش تولید پسماند دقت نکردیم بنابراین زنان می توانند با آموزش در منزل این نقش را ایفا کنند ، آموزش از پایه اثرگذار است از این رو آموزش توسط زنان به عنوان مادر در منزل در کاهش تولید پسماند نقش بسزایی دارد.
وی افزود: مسأله بعدی کشاورزی پایدار است البته بیشترین مخاطب آن می توانند زمان روستایی باشند ، همچنین حفاظت از جنگل هایی مانند هیرکانی و زاگرس که امروزه شرایط خوبی ندارند و زنان می توانند در بهبود شرایط نقش آفرین باشند.
انصاری ادامه داد: تغییر اقلیم مقوله دیگری است که دنیا از جمله کشور ما با آن درگیر است ، بنابراین باید روی کاهش ردپای کربن، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و برقی کردن خودروها تلاش کنیم تا شاهد کاهش انتشار گازهای گلخانهای باشیم.
وی تاکید کرد: زنان به علت حساس بودن می توانند سطح دغدغه های محیط زیستی را بالا ببرند ، بیاییم در کنار هم مطالبه گر و کنشگر باشیم تا در سطح حاکمیت در جهت کاهش معضلات محیط زیست قدم های سازنده ای برداشته شود.
همه صنایع مکلفند آلاینده های محیط زیستی خود را به سازمان حفاظت محیطزیست اعلام کنند
انصاری در جمع خبرنگاران گفت: در بخش کنترل و مدیریت صنایع یک سری قوانین بالادستی وجود دارد ، البته در قانون برنامه هفتم پیشرفت هم بندهایی مرتبط با خوداظهاری صنایع داریم یعنی همه صنایع مکلف هستند در بازه های سه ماهه وضعیت بالفعل خودشان را از لحاظ آلاینده های محیط زیستی به سازمان حفاظت محیطزیست اعلام کنند.
وی اظهارداشت: در این راستا بازدیدهای نظارتی خود را به طور مداوم خواهیم داشت و اقدامات قانونی را برای واحدهای آلاینده انجام خواهیم داد ضمن اینکه ابزارهای مالی مانند عوارض آلایندگی صنایع هم وجود دارد که صنایع آلاینده باید پرداخت کنند . در واقع صنایع آلاینده به سازمان مالیاتی معرفی می شوند و باید یک درصد از درآمد خود را به عنوان عوارض آلایندگی پرداخت کنند.
انصاری گفت: ضمن اینکه ابزار بازدارنده داریم ابزارهای تشویقی هم داریم تا بتوانیم با همکاری صنایع و روش های مختلف مشکلات را برطرف کنیم ، یکی از آنها صندوق ملی محیط زیست است که می تواند به صنایع تسهیلاتی ارایه کند تا سیستم خودشان را به روز کنند و از فناوری های روز دنیا و سازگار با محیط زیست بهره مند شوند ، در این راستا قطعا تلاش می کنیم که با کمک واحدهای صنعتی در جهت حفظ محیطزیست قدم برداریم.