به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، امیر یغمائی که به تازگی از شبکه سه سیما به روی آنتن رفته است، گفت: ایده اصلی این برنامه از یک طرح در سازمان تبلیغات اسلامی نشأت میگیرد.
وی ادامه داد: هر ساله عدهای از روحانیون به مناطق مختلف کشور اعزام میشوند تا به عنوان امام محله فعالیت کنند. برنامه «یکی از ما» به دنبال معرفی روحانیونی است که در این مناطق تأثیرگذار بوده و توانستهاند فراتر از مسائل مذهبی، در زندگی مردم نقش موثر و مهمی ایفا کنند.
سردبیر برنامه تلویزیونی «یکی از ما» افزود: در این برنامه، در کنار گفت و گو با خود سوژه، بخشی از مستند زندگی او و سریال، هم پخش میشود و تلاش کردهایم تا زندگی و فعالیتهای این روحانیون را به تصویر بکشیم و الگوهای موفق آنها را به مخاطبان معرفی کنیم. هدفمان این است که نشان دهیم روحانیت تنها به مسجد و امور مذهبی محدود نمیشود و توانستهاند در برخی عرصههای زندگی اجتماعی هم با کمک مردم همان منطقه و محله، نقشآفرین باشند.
یغمائی با اشاره به ساخت مستند و سریال پیش از شکل گیری برنامه تلویزیونی توضیح داد: مرکز هنری رسانهای نهضت ابتدا مجموعه مستندی با نام «یکی ازما» درباره زندگی و فعالیتهای این روحانیون تولید کرد. اما به این نتیجه رسیدیم که برای معرفی بهتر آنها، نیاز به یک برنامه تلویزیونی هم داریم. به این ترتیب، برنامه «یکی از ما» شکل گرفت. در این برنامه، ما علاوه بر نمایش بخشی از مستند افراد، با دعوت از خود روحانیون و سایر مهمانان، به گفت و گو درباره فعالیتها و تجربیات آنها میپردازیم.
وی درباره ساختار برنامه بیان کرد: زمان تولید این برنامه بسیار محدود بود؛ میخواستیم برای ایام فاطمیه آماده شویم و تقریباً کمتر از یک هفته فرصت داشتیم. با جلسات فشرده، چندین ایده مختلف را بررسی کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که برنامه را به دو بخش تقسیم کنیم.
سردبیر برنامه یکی از ما افزود: بخش اول برنامه، یک آیتم نمایشی جذاب است که توسط ابوالفضل همراه اجرا میشود. این بخش، با روایت داستانی کوتاه و گیرا، تصویری کوتاه و دراماتیک از زندگی سوژه برنامه را به نمایش میگذارد. این بخش مانند یک قلاب عمل میکند و مخاطب را کنجکاو میکند تا بداند ادامه ماجرا چه خواهد بود.
یغمائی یادآورشد: در پایان این بخش، سوالاتی در ذهن مخاطب ایجاد میشود که پاسخ آنها در بخش بعدی برنامه داده خواهد شد. در بخش دوم، با دعوت از خود سوژه و مهمانانی که به موضوع برنامه مرتبط هستند و همچنین نمایش سریال و مستند، به این سوالات پاسخ داده میشود و اطلاعات کاملتری درباره زندگی و فعالیتهای سوژه ارائه میشود.
وی با توضیح اینکه انتخاب مهمانان برنامه بر اساس محور فعالیتهای هر سوژه صورت گرفته، گفت: ما برای هر سوژه، با توجه به فعالیتهای اصلیشان، یک محور مشخص انتخاب میکردیم. سپس، فردی شناخته شده و متخصص در آن حوزه را بهعنوان مهمان دعوت میکردیم. برای مثال، اگر سوژه فعالیت کارآفرینی داشت، از شخصی مثل علیرضا یونچی که یک کارآفرین موفق است، دعوت میکردیم. بعد از پخش بخش نمایشی، مهمان و خود سوژه به برنامه میآمدند و درباره موضوع مورد نظر گفت و گو میکردند.
سردبیر برنامه یکی از ما اضافه کرد: هدف ما این بود که در زمان محدودی که در اختیار داشتیم، بتوانیم داستان زندگی این افراد را به بهترین شکل ممکن روایت کنیم. به همین دلیل، سعی میکردیم گفت و گوها به صورت صمیمی و روان پیش برود و مهمانان بتوانند آزادانه سوالات خود را مطرح کنند.
یغمائی در مورد انتخاب ابوالفضل همراه به عنوان مجری این برنامه گفت : ما به دنبال مجریای بودیم که علاوه بر توانایی اجرا، تجربه بازیگری هم داشته باشد. ابوالفضل همراه این دو ویژگی را با هم داشت. داشتن تجربه بازیگری به او کمک میکرد تا بتواند به خوبی با نقشهای مختلف در بخشهای نمایشی برنامه ارتباط برقرار کند و آنها را به خوبی اجرا کند. از طرف دیگر، ابوالفضل همراه با تماشای سریال سوژهها، توانایی درک عمق داستانها و احساسات شخصیتها را داشت. این توانایی به او کمک میکرد تا در گفت و گو با مهمانان برنامه، به خوبی به داستان زندگی آنها پی ببرد و بتواند سوالات مناسب و مرتبطی مطرح کند.
وی در پایان گفت: نقطه ضعف برنامه زمان محدود برنامه است و این جور برنامهها نیازمند تداوم است تا مخاطب خاص خود را پیدا کند.
این برنامه که کاری از مرکز هنری رسانهای نهضت و گروه فرهنگ و معارف شبکه سیما است هر شب حوالی ساعت ۱۹ از شبکه سه سیما روی آنتن میرود.