وزارت خارجه آمریکا: تحریر الشام یک گروه تروریستی است

وزارت خارجه آمریکا: تحریر الشام یک گروه تروریستی است

به گزارش بامداد شنبه آباجان به نقل از ایرنا، این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این گفت وگو مدعی شد: اکنون زمان مذاکره برای پایان دادن به درگیری‌های سوریه براساس قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد فرا رسیده است.

وی ادعا کرد: ما و هم پیمانانمان خواستار حمایت از غیرنظامیان سوریه از جمله اقلیت‌های ساکن این کشور هستیم.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، کارین ژان پی‌یر سخنگوی کاخ سفید نیز ساعاتی پیش در جریان یک نشست خبری با اشاره به حوادث اخیر سوریه، تاکید کرد که واشنگتن از نزدیک تحولات این کشور را زیر نظر دارد.

سخنگوی کاخ سفید با اشاره به اینکه دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در رابطه با تحولات سوریه با کشورهای منطقه ارتباط برقرار کرده است، اظهار کرد: واشنگتن از نزدیک وضعیت سوریه را زیر نظر دارد و ایالات متحده و متحدانش خواستار کاهش تنش‌ها در این کشور و اتخاذ یک فرایند جدی و معتبر هستند که از طریق آن بتوان یک بار برای همیشه به جنگ داخلی در سوریه پایان داد.

پیش تر نیز دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در اولین اظهار نظر رسمی خود درباره اوج گرفتن مجدد خشونت‌ها در سوریه مدعی شد که واشنگتن با حمله گروه تروریستی تحریر الشام (جبهه النصره سابق) در سوریه هیچ ارتباطی ندارد.

شاون ساوت سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی با بیان اینکه ایالات متحده اوضاع در سوریه را به دقت زیر نظر دارد و در ۴۸ ساعت گذشته با پایتخت‌های کشورهای منطقه‌ تماس‌هایی برقرار کرده‌ است، اظهار کرد: واشنگتن گروه تحریر الشام را یک گروه تروریستی می‌داند.

وی در ادامه مدعی شد: وقوع خشونت‌های اخیر در سوریه ناشی از اتکای بشار اسد رئیس جمهور این کشور به روسیه و ایران و امتناع وی از مشارکت در یک روند سیاسی برای حل مناقشه است.

ساوت با بیان این ادعا که ایالات متحده همراه با شرکا و متحدانش خواستار کاهش تنش‌ها، حفاظت از غیرنظامیان و گروه‌های اقلیت در سوریه است، ادعا کرد: ما خواهان یک روند سیاسی جدی و معتبر هستیم که می‌تواند یک بار برای همیشه به جنگ داخلی در این کشور پایان دهد.

آمریکا رسما گروه تحریر الشام (جبهه النصره سابق) را در ۳۱ مه ۲۰۱۸ یک سازمان تروریستی معرفی کرد.

معارضین مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.

در همین راستا، ژنرال «العماد عباس» وزیر دفاع سوریه پنجشنبه‌ شب گفت که گروه‌های تکفیری از سوی برخی کشورها و طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حمایت می‌شوند که به طور علنی از آنها از نظر نظامی و لجستیکی پشتیبانی می‌کنند.

عملیات نظامی مخالفان بشار اسد علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.

براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حماه و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های مخالف دولت اسد قرار دارد.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و استانبول در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، گروه‌های مسلح مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است.

حتما ببینید

سال ۲۰۲۵، سال انتظار غیرمنتظره‌ها

سال ۲۰۲۵، سال انتظار غیرمنتظره‌ها

به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا، این اتاق فکر آمریکایی نوشت: البته …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *