دریافت
۷۷ MB
به گزارش خبرنگار معارف آباجان به نقل از ایرنا، همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرای مرضیه (س) که ۳۰۰ شهید دوران دفاع مقدس همچون بانوی بی نشان، بی نشان بر دوش مردم شهرهای ایران سرافراز تشییع شدند و از این تعداد شهید گمنام، صد لاله به خون خفته، میهمان مردم تهران شدند، اهالی خیابان شهادت در شهرری نیز در عزای دختر پیامبر مرثیه سرایی کردند و به سینه زدند.
این مراسم چند سالی است بعد از کرونا به یک سنت حسنه تبدیل شده و در راستای تعظیم شعائر فاطمی دسته های سینه زنی از چندین مسجد در قالب یک هیات بی نام و نشان بیرق های عزای فاطمی را برافراشته و پس از سینه زنی در محله شهادت، همزمان با اذان ظهر و برگزاری نماز جماعت با آموزه های فاطمی آشنا می شوند.
این خیابان در گذشته ای دور به نام مهرنو شناخته می شد ولی پس از هشت سال دفاع مقدس که بسیاری از بسیجیان و هیاتی های این محله قبل از عزیمت به جبهه وصیت می کردند که پیکرشان را از این خیابان تشییع کنند، خیابان شهادت نام گرفت؛ خیابانی که عطر و بوی پیکرهای ۴۰۰ شهید در آن پیچید و مردم با شعارهای این گل پرپر شده، هدیه به رهبر شده یا بسیجی عزیزم، شهادتت مبارک و منزل نو مبارک، پیکرهای شهدا را تشییع می کردند.
حدود ۱۰۰ شهید از شهدای تشییع شده در کوچه های اطراف این خیابان ۱۰ متری که طول آن یک کیلومتر هم نمی شود، سکونت داشتند؛ خیابانی پر رفت و آمد و یکطرفه که حدود ۳۰ کوچه را در برمی گیرد.
مراسم امسال همچون سال گذشته در مسجد ابوطالب آغاز شد با این تفاوت که به سفارش رهبر انقلاب عمل کردند و به تلاوت سوره فتح پرداختند؛ سوره ای که طبق برخی روایات، تلاوت آن برابر است با شرکت در بیعت با رسول خدا (ص) در حدیبیه. دعای ۱۴ صحیفه سجادیه و دعای توسل هم چاشنی تلاوت قرآن شد تا با دعا برای مردم مظلوم غزه و لبنان، گشایشی ایجاد شود و در کنار کمک های مالی در قالب پویش همدلی، برادری خود را ثابت کنند.
عزاداران فاطمی در اشعار خود هم اینگونه می خواندند که «امروز که روز عزای زهراست، ایران همدل، حامی حزب الله است» ولی جای پیرغلام اهل بیت یعنی محمد حاجی ابوالقاسم خالی بود که همچون ۴۰ سال گذشته در تشییع ۲۰۰ شهید دفاع مقدس در این خیابان بالای چهارپایه برود و از ولایت و رهبری سخن بگوید و روشنگری کند و در پایان گریزی به کربلا بزند و دیده های عزاداران را بارانی کند.
البته داود شفیعی این مداح اهل بیت پا جا پای استاد خود گذاشته و امروز نیز از ولایت سخن گفت؛ هم ولایت علوی که فاطمه زهرا (س) تا پای جان برای حفظ آن ایستاد و هم ولایت رهبری که مردم چگونه لبیک گفتند و به مردم غزه و لبنان کمک کردند.
شفیعی به مسائل روز هم اشاره کرد؛ هم از حجاب و عفاف گفت و هم از وعده صادق سه که مردم ایران چشم انتظار این وعده هستند.
علی علیان دل های عزاداران را به خانه امیرمومنان برد و در ذکر مصیبت های خود گفت که این روز حضرت علی (ع) چه مصیبت هایی در مدینه کشید. سایر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام مثل محسن جعفری، حامد الواری و علیرضا عرب هم هر کدام به مصیبت های عاشورای فاطمی پرداختند.
سخنران امسال این مراسم که همچون سال گذشته در مسجد حجتیه برگزار شد، حجتالاسلام مهدی اصلانی بود. اصلانی گفت که امام حسین(ع) در تبیین منطق عاشورایی خود فرمود هیهات منا الذلة یعنی هیچ وقت زیر بار ذلت نمی رود و منطق کربلا در این جمله سیدالشهداست که فرمود در آغوش شجاعت مادرش حضرت زهرا (س) بزرگ شده است.وی افزود: اگر بخواهیم تفکر شیعه و مسیر نورانی فاطمه را طی کنیم باید به خطبه فدکیه توجه داشته باشیم.
اصلانی که این شب ها سخنران مراسم عزای فاطمی در بیت رهبری بود، اشاره ای به علامه سید شرف الدین عاملی کرد که در کتاب المراجعات درباره خطبه فدکیه نوشته است که معصومین به قدری به این خطبه تاکید داشتند که فرزندان خود را تشویق می کردند تا همانگونه که آیات قرآن را می خوانند، خطبه حضرت زهرای مرضیه را حفظ کنند.
وی یک جمله از این خطبه را مطرح کرد و گفت که توحید، غایت خلقت انسان است و انسان به این جهان آمده که موحد شود، نه این که طاغوت نفس را پرستش کند و نه این که طاغوت های بیرونی را. کسانی که طاغوت های بیرونی را پرستش می کنند و نسبت به آمریکا و اسرائیل و سران طاغوت جهان به سجده می افتند و از آنان اطاعت می کنند، در مرحله اول از طاغوت درون شکست می خورند و پس از پیروی از هوای نفس، آمریکا به آنان دستور می دهد.
اصلانی افزود: حضرت زهرا فرمود غایت خلقت این است که انسان، موحد باشد و برای رهایی از طاغوت های درونی و بیرونی باید اخلاص داشته باشد و همه کارهای خود را برای خدا انجام دهد.
وی به یک حدیث قدسی اشاره کرد که اخلاص به عنوان یکی از بزرگترین اسرار الهی یاد شده و در قلب انسان های محبوب خدا قرار می گیرد و همچنین «سر مستودع» که در صلوات فاطمیه آمده، به اعتقاد برخی از اهل معرفت همان اخلاص است و انسان مخلص، سرباز حضرت زهرا می شود و همانطور که کارهای حضرت فاطمه (س) ماندگار شد کارهای او نیز ماندگار خواهد شد.
این پژوهشگر دینی به نقل از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: باید به این بلوغ برسیم که نباید دیده شویم و آن کس که باید ببیند، می بیند. راز ماندگاری کارهای شهدا این بود که اخلاص داشتند و نخستین اصل تربیتی حضرت زهرا (س) توحید است و اخلاص، توحید عملی است.
خلاصه سخنان اصلانی این بود که جهاد اکبر یعنی این که انسان فقط برای رضای خدا کار کند و بزرگترین آزمون الهی، اخلاص است و بزرگترین دشمن اخلاص هم شیطان است.
وی راز ماندگاری مفاتیح الجنان را اخلاص شیخ عباس قمی دانست و گفت که انگیزه شیخ عباس قمی از نوشتن مفاتیح این بود که هر کس دعایی از این کتاب خواند، ثوابش به زهرای مرضیه برسد و لذا مفاتیح، هدیه حضرت زهرا به شیخ عباس قمی است.
اصلانی گریزی به اخلاص برخی رزمندگان دفاع مقدس همچون شهید ابراهیم همت زد و گفت یکی از شهیدانی که اهل شهرری بود آرزو کرده بود که همچون حضرت زهرا گمنام باشد تا ذره ای در اخلاصش خللی وارد نشود.
اگرچه عزاداران فاطمی هیچ نشانی از بانوی بی نشان در خیابان شهادت نیافتند ولی حضورشان در عزای دختر پیامبر اکرم (ص) و بیرق های سیاه که سرتاسر این خیابان را پوشانده بود، بهترین نشانی از عزای زهرای مرضیه بود.