به گزارش امروز شنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب، اشغالگران طی بیش از ۱۴ ماه جنگ علیه غزه، به گیاهان و دام هم رحم نکردهاند و غزه که زمانی در بخش زراعی و دامی خودکفا بود و در برخی سالها تولید اضافی هم داشت به علت حملات اشغالگران به اوضاع فلاکت باری رسیده و گرسنگی بیدا می کند و قیمت های محصولات کشاورزی و دامی سرسام آور شده است.
«محمد ابوعوده» سخنگوی وزارت کشاورزی غزه اعلام کرد که در جریان جنگ، اشغالگران بیش از ۸۵ درصد از مساحت زیر کشت کشاورزی اعم از صیفی جات و میوه و دیگر محصولات را از بین بردند.
ابوعوده بیان کرد: اشغالگران همچنین ۹۵ درصد از بخش دامی و بیش از ۹۷ درصد بخش شیلات را از بین بردند زیرا قایق های ماهگیری را از بین برده اند.
ابوعواده با اشاره به اینکه اقتصاد غزه به بخش کشاورزی وابسته بود و مساحت زیر کشت حدود ۱۹۰۰۰۰ دونم از مساحت را شامل می شد، به خودکفایی غزه در زمینه صیفی جات قبل از جنگ اشاره کرد و اینکه حتی به خارج از غزه هم صادر می کرد.
وی همچنین به خودکفایی غزه در زمینه میوه تا حدود هفتاد درصد قبل از جنگ و نیز گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: ما سیصد هزار طن صیفی جات و حدود صد هزار طن میوه و زیتون تولید می کردیم. این تولیدات امنیت غذایی برای ساکنان غزه تامین می کرد.
وی همچنین به تامین بخش اعظم گوشت قرمز و گوشت سفید در غزه قبل از جنگ اشاره کرد و اینکه بخش دامی و مرغداری ها ۹۸ درصد از نیاز مردم غزه را تامین می کردند.
ابوعوده در ادامه به بلایی که حمله رژیم صهیونیستی به غزه بر سر بخش کشاورزی و غذایی وارد کرده است و مردم غزه را به مرز گرسنگی سوق داده، اشاره کرد.
وی گفت: گرسنگی بیشترین تاثیر را بر کودکان، زنان و سالخوردگان گذاشته و بیماری هایی مانند کم خونی و نیز سوء تغذیه و دیگر مشکلات را به همراه داشته است.
ابوعوده گفت: این راستای سیاست برنامه ریزی شده علیه غزه و گرسنه نگه داشتن مردم ما با هدف درهم شکستن اراده آنهاست.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساختهای نوار غزه به شدت آسیب دیدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.