به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، این خبرگزاری روز جمعه در گزارشی ادعا کرد: یک مقام ارشد ایرانی به شرط ناشناس ماندن گفت که «به احتمال زیاد تهران نیاز خواهد داشت که تجهیزات نظامی، موشکها و پهپادهایی به سوریه ارسال کند. ایران تمام اقدامات لازم برای افزایش تعداد مستشاران نظامی خود در سوریه و استقرار نیروها را انجام داده است.»
این رسانه انگلیسی به نقل از منبع ناشناس خود همچنین مدعی شد که «تهران اکنون در حال ارائه پشتیبانی اطلاعاتی و ماهواره ای به سوریه است.»
به نوشته رویترز، این مقام ارشد همچنین ادعا کرده است که «ایران و سوریه برای جلوگیری از پیشروی شورشیان به سمت شهرهای بزرگ متحد هستند و سوریه هنوز از ایران نیروی زمینی درخواست نکرده است.»
این مقام ارشد ناشناس همچنین مدعی شده است که «در حال حاضر تصمیم سوریه و روسیه بر تشدید حملات هوایی است.»
گروههای تروریستی از بامداد هفتم آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ی در جریان سفر به بغداد با اشاره به اینکه در توافق با مقامات عراقی، رایزنیهای بیشتری در موضوع سوریه خواهیم داشت، گفت: ایران آمادگی کامل برای حمایت از دولت، مردم و ارتش این کشور در حدی که لازم باشد، را دارد.
عراقچی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبری «روداوو» کردستان عراق بعد از دیدار با رئیسجمهوری عراق اظهار داشت: هدف ما تقویت رایزنی و هماهنگی برای حمایت از دولت و مردم سوریه و انجام هماهنگی بیشتر در مواضع سیاسی است.
وی با بیان اینکه رایزنیها با دولت عراق برای تقویت هماهنگیهای مشترک ادامه خواهد یافت، تاکید کرد: نشست سه جانبه که بین وزرای امور خارجه ایران، سوریه و عراق در بغداد برگزار میشود، مورد استقبال رئیس جمهوری عراق قرار گرفته است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان امروز جمعه ۱۶ آذرماه در سفری رسمی به منظور رایزنی های دیپلماتیک در خصوص مسائل منطقه به ویژه اوضاع در سوریه و توسعه روابط دو جانبه وارد بغداد شده است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، عملیات نظامی تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخشهایی از استانهای لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی قرار دارد و گفته میشود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و استانبول در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریستها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.