هراس اندیشکده آمریکایی از ناوگان جنگنده F-۱۴ ایران

هراس اندیشکده آمریکایی از ناوگان جنگنده F-۱۴ ایران

به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا، «مایا کارلین» تحلیل‌گر مرکز سیاست امنیتی در این مرکز پژوهشی و یکی از اعضای سابق بنیاد IDC هرتزلیا در اراضی اشغالی آورده است که جنگنده F-۱۴ تام‌کت بیش از پنج دهه قبل تولید شد و با اینکه در آمریکا با نسل های جدید جنگنده جایگزین شده است اما همچنان در خدمت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

این مرکز پژوهشی با بیان اینکه ایران اکنون یکی از اصلی‌ترین رقبای واشنگتن به شمار می‌رود که دارای این هواپیماها است، عنوان داشت که ناوگان تام‌کت‌های ایران طی سال‌ها برای تطبیق با الزامات روز هوانوردی مدرن، تغییراتی را تجربه کرده‌ اند.

گزارش برخی امتیازها و ویژگی های ارزنده F-۱۴ در زمینه رهگیری اهداف یا حمل انواع موشک‌ های هوا به‌ هوای کوتاه‌برد، میان‌برد و بلندبرد را بر شمرده و نوشته است که تام‌کت به‌دلیل قابلیت‌های برجسته‌ خود، بلافاصله پس از معرفی به یک هواپیمای ارزشمند و گزینه ای ایده آل برای خلبانان ایرانی تبدیل شد زیرا می توانست در تقابل با جنگنده‌های میگ-۲۵ متعلق به شوروی موفق عمل کند. در زمان ریاست جمهوری ریچارد نیکسون، ۷۹ فروند جنگنده عملیاتی تام‌کت به ایران تحویل شد.

گزارش نشنال اینترست افزود: ایالات متحده پس از سقوط شاه، تلاش کرد تا ناوگان هوایی جمهوری اسلامی را از کار بیاندازد. با این حال، ایران طی سال‌های گذشته توانست با مهندسی معکوس قطعات این جنگنده و قاچاق سایر قطعات، این موانع را دور بزند.

گزارش فوق با اشاره به تحریم های سخت آمریکا در زمینه دسترسی تهران به تجهیزات این جنگنده ها اعتراف کرد: با تشدید تنش‌ها میان واشنگتن و تهران و در پرتو منازعه کنونی در خاورمیانه، ناوگان تام‌کت‌های ایران به یک چالش جدی‌تر (برای آمریکا) تبدیل شده است.

حتما ببینید

آنروا: هر ساعت یک کودک در غزه شهید می‌شود

آنروا: هر ساعت یک کودک در غزه شهید می‌شود

به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا، گاردین نوشت: آنروا که فعالیتش در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *