به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «پوریا کولیوند» با اشاره به برنامههای کوتاه مدت جمهوری اسلامی ایران در سازمان بین المللی دریانوردی IMO، اظهار داشت: پس از پنج سال عدم حضور در اجلاس آیمو، با تلاشهای مستمر سازمانی و همکاری ویژه وزارت امور خارجه به دنبال احیای حضور ایران در این اجلاس هستیم و درخصوص پرداخت حق عضویت کشورمان نیز، در سفر «آرسنیو دومینگز» دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی (آیمو)، تاکید کرد تا پایان سال جاری میلادی این مشکل حل شود.
نماینده ثابت جمهوری اسلامی ایران در سازمان بین المللی دریانوردی (آیمو) با اشاره به اینکه در این سفر مسائل مختلف در حوزه دریایی به دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی منتقل شده است، عنوان کرد: حضور ایرانیان در مجامع بین المللی یکی از درخواستهای مطرح شده بود که از جمله آن میتوان به اختصاص پُستهای خالی به متخصصان دریایی ایرانی اشاره کرد.
به گفته کولیوند، برگزاری دورههای آموزشی از طریق دانشگاه جهانی دریانوردی (WMU) و موسسه حقوق بینالمللی دریایی (IMLI) و همچنین توسعه همکاریهای فنی با محوریت جمهوری اسلامی ایران نیز از دیگر مواردی است که در دستور کار قرار دارد.
نماینده ثابت جمهوری اسلامی ایران در سازمان بین المللی دریانوردی درباره فرصتها و تهدیدهای مطرح دریایی نیز گفت: طی سه سال گذشته، آیمو در مورد سوختهای پاک به صورت جدی ورود کرده و استراتژی برای سوختهای پاک را برای سه دهه آینده، ابلاغ کرده است.
وی ادامهداد: بر اساس این استراتژی، قرار است از تا سال ۲۰۳۰ معادل ۴۰ درصد کربن از چرخه سوخت کشتیها و تا سال ۲۰۵۰ شاهد حذف کامل کربن از چرخه سوخت کشتیها باشیم و استفاده از سوختهای فسیلی تا این سال کنار گذاشته شود.
نماینده ثابت جمهوری اسلامی ایران در IMO با بیان اینکه کشور ما فرصت بانکرینگ سوختهای جدید در منطقه خلیج فارس را از دست داده است، تاکید کرد: با وجود این شرایط، ما میتوانیم در حوزه سوخت آمونیاک، اتانول و هیدروژن ورود کنیم و در مورد سوختهای پاک، شرایط متفاوتی را رقم بزنیم.
کولیوند افزود: برای تقویت دیپلماسی دریایی در جهان با توجه به ظرفیتهایی که داریم، میتوانیم بیش از پیش نقش آفرینی فعالی داشته باشیم و برای دسترسی به دیپلماسی فعال در منطقه به بهترین شکل عمل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه برای تحقق اقتصاد دریامحور باید با در مباحث فنی و تخصصی آیمو به صورت جدی مشارکت فعالی داشته باشیم، خاطرنشانکرد: نیازمند حضور مستمر و رشد در حوزه حمل و نقل دریایی هستیم و امیدواریم شرایط مطلوبی را رقم بزنیم.