تقلای «استارمر» برای حفظ قدرت در انگلیس

تقلای «استارمر» برای حفظ قدرت در انگلیس

به گزارش روز پنجشنبه آباجان به نقل از ایرنا، کی‌یر استارمر در سخنان خود به برنامه دولت برای رشد اقتصادی، ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی، تقویت امنیت اجتماعی، بهبود نظام آموزش و بهسازی زیرساخت کشور در زمینه‌ انرژی‌های‌ تجدیدپذیر برای کاهش وابستگی به نفت روسیه اشاره کرد و مدعی شد که اولویت نخست‌ او کشور و سپس منافع حزبی است.

وی مانند ریشی سوناک سلف خود که دو سال پیش وعده‌های مشابهی را مطرح و سرانجام نتوانست آن‌ها را محقق کند، از برنامه حزب حاکم کارگر برای احداث ۱.۵ میلیون مسکن جدید، افزایش نیروهای پلیس در خیابان‌ها و کاهش زمان انتظار بیماران در مراکز درمانی سخن گفت و ادعا کرد که مردم می‌توانند عملکرد دولت را بر اساس این محورها اندازه‌گیری کنند.

نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که بهبود شرایط کشور به اتخاذ تصمیمات سخت نیاز دارد اما دولت مصمم است که اوضاع را سامان دهد. وی گفت: مسیر تغییر طولانی و دشوار است، اما من این وعده را می‌دهم که ما به اجرای برنامه اصلاحات، پایبند خواهیم بود.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که محبوبیت حزب حاکم کارگر به گواه بیشتر نظرسنجی‌های صورت گرفته، بشدت افت کرده و اختلاف آن با حزب اپوزیسیون (محافطه‌کار) که شکست سنگینی را در انتخابات تیرماه تجربه کرد، کم شده است.

یافته‌های موسسه معتبر «یوگاو» حاکیست که از هر ۱۰ انگلیسی، ۴ نفر معتقدند که وضعیت انگلیس نسبت به پیش از انتخابات سراسری در این کشور، بدتر شده است. نیمی از کسانی که در انتخابات تیرماه به حزب کارگر رای دادند می‌گویند که انتظارات آن‌ها محقق نشده و از این جهت احساس سرخوردگی می‌کنند.

تحقیقات موسسه ایپسوس هم نشان می‌دهد که بیش از نیمی از انگلیسی‌ها (۵۲ درصد) از عملکرد استارمر راضی نیستند. این پایین‌ترین میزان نارضایتی از سال ۲۰۲۰ است که استارمر سکان حزب کارگر را برعهده گرفت.

اصلی‌ترین عامل این نارضایتی، تصمیم دولت برای افزایش مالیات‌ها و حذف کمک هزینه مصرف انرژی برای اقشار بازنشسته عنوان شده است.

مقامات لندن ادعا می‌کنند که مشکلات اقتصادی کشور، ناشی از یک حفره مالی به ارزش ۲۲ میلیارد پوند در بودجه عمومی است که از دولت سابق محافظه‌کار به ارث رسیده است. البته مستندات این ادعا ارائه نشده و حزب محافظه‌کار نیز این مساله را رد کرده است.

نارضایتی‌ها در انگلیس به حدی بالا گرفته است که افزون بر ۲ میلیون شهروند این کشور با امضا یک طومار الکترونیک به عملکرد دولت استارمر اعتراض کرده و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شده‌اند.

در این طومار که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان انگلیس منتشر شده، آمده است: ما خواهان برگزاری انتخابات سراسری دیگری هستیم، زیرا معتقدیم که دولت حزب کارگر بر خلاف وعده‌هایی که پیش از انتخابات مطرح کرده بود، عمل کرده است.

طبق رویه‌های سیاسی، اگر شمار امضاهای یک طومار از ۱۰ هزار نفر بیشتر شود دولت انگلیس موظف است به آن پاسخ دهد. اگر این میزان از ۱۰۰ هزار نفر فراتر برود، درخواست مطرح‌ شده در نشست مجلس عوام به بحث گذاشته خواهد شد. با توجه به اینکه شمار امضاها از مرز ۱۰ و ۱۰۰ هزار عبور کرده است، انتظار می‌رود که دولت و مجلس در هفته‌های آینده به این درخواست پاسخ دهند.

حتما ببینید

حزب «استارمر» در بحران/ سایه «ایلان ماسک» بر سیاست سنتی انگلیس

حزب «استارمر» در بحران/ سایه «ایلان ماسک» بر سیاست سنتی انگلیس

به گزارش روز سه‌شنبه آباجان به نقل از ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کی‌یر استارمر و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *