به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از المیادین، این منبع نظامی سوری تاکید کرد درگیری شدید ارتش سوریه با عناصر تروریستی در محورهای نبرد در حومه شمالی حماه از صبح امروز چهارشنبه ادامه دارد.
به گفته این منبع، نیروهای ارتش سوریه، محل تجمع تروریستها و همچنین ماشینآلات نظامیشان در کلیه محورها را هدف آتش توپخانه، حملات موشکی و هوایی قرار دادند.
منبع مذکور افزود: در این حملات نیروی هوایی ارتش روسیه نیز به طور مشترک با نیروی هوایی سوریه، مواضع تروریستها را بمباران کرد.
این منبع تاکید کرد: در این حملات حداقل ۳۰۰ تروریست از اتباع کشورهای مختلف کشته شدند.
منبع نظامی سوری تصریح کرد: نیروهای ارتش، همچنین بیش از ۲۵ پهپاد تروریستها را سرنگون کردند.
این در حالی است که تلویزیون رسمی سوریه امروز چهارشنبه اعلام کرد که طی این هفته بیش از هزار و ۶۰۰ تروریست توسط ارتش سوریه کشته شدند.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز گزارش داد که نیروهای ارتش سوریه تعدادی از تروریست ها را در شهر حماه کشته و تسلیحات نظامی آن ها را منهدم و به فاصله ۲۰ کیلومتری آن ها را از شهر دور کرده اند.
طبق این گزارش، ارتش سوریه درگیری های شدیدی با گروهک های تروریستی در شرق حماه داشته است.
ارتش سوریه نیز اعلام کرد که تعدادی از دانشجویان و افسران دانشکده مهندسی نظامی «الاسد» حلب در جریان مقابله با اشغالگران در منطقه «السفیره» کشته و زخمی شدند اما با همکاری نیروهای سوری و روسی، محاصره این مرکز آموزش نظامی شکسته شد و امنیت خروج دانشجویان و افسران از حلب به سمت حمص فراهم شد.
جنگنده های ارتش سوریه هم تجمعات و مقرهای گروهک های تروریستی در منطقه خان شیخون و قسطون در ریف جنوبی ادلب را درهم کوبیدند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، گروههای تروریستی از بامداد ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
این عملیات نظامی تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخشهایی از استانهای لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی قرار دارد و گفته میشود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریستها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.