کارگروه مشترک کشاورزی ایران و عربستان تشکیل می‌شود

کارگروه مشترک کشاورزی ایران و عربستان تشکیل می‌شود

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، «غلامرضا نوری قزلجه» که برای حضور در شانزدهمین اجلاس کنوانسیون بین المللی مقابله با بیابان‌زایی ملل متحد (COP۱۶) در ریاض (پایتخت عربستان) به سر می برد، افزود: در حاشیه این اجلاس با مقامات عربستان در حوزه کشاورزی مذاکره کردیم؛ طی این رایزنی‌ ها زمینه توسعه همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های منابع طبیعی، محیط زیست و کشاورزی پایه‌گذاری شد.

وی اظهار داشت: قرار شد در آینده نزدیک کارگروه‌های فنی مشترک در بخش کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی به‌زودی تشکیل و با سفر هیات‌ های کارشناسی فعالیت جلسات کمیته های فنی برای توسعه مبادلات و همکاری‌های دو جانبه در تهران و ریاض آغاز شود.

وزیر جهاد کشاورزی درباره اهمیت اجلاس مقابله با بیابان زایی در ریاض، تصریح‌کرد: نشست کنوانسیون مقابله با بیابان‌ زایی در ریاض، فرصتی شد تا گزارشی از عملکرد و اقدامات جمهوری اسلامی در این زمینه تبیین و تجربیات علمی و اجرایی خود را به مسئولان و مقامات کشورهای عضو این کنوانسیون منتقل و از تجربیات سایر کشورهای دیگر هم استفاده کنیم.

نوری قزلجه گفت: شعار امسال اجلاس مقابله با بیابان‌زایی «زمین ما، آینده ما، با تاکید بر مشارکت مردم» در فعالیت‌ های مقابله با بیابان‌ زایی است، نشست ریاض مفید و موثر بود و بیانیه‌ ای که صادر شد می‌تواند به کشورهای جهان برای مقابله با بیابان‌زایی و خطرات و عوارضی که کره خاکی و زندگی بشریت را تهدید می‌کند، کمک کند.

وی درباره برنامه‌های سفر خود در اجلاس کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی ملل متحد (COP۱۶) افزود: در حاشیه این اجلاس با مقامات حوزه کشاورزی و محیط‌زیست پاکستان، عراق، ازبکستان، قزاقستان، عربستان، ترکیه و سوریه دیدار و گفت‌وگو کردیم.

وزیر جهادکشاورزی به دیدار با مقامات عراقی در حوزه کشاورزی و محیط زیست اشاره کرد و اظهار داشت: تکمیل دستورالعمل‌ های لازم برای مبادلات خوب میان دو کشور از تاکیدات این نشست بود، همچنین توسعه همکاری‌ ها و رفع برخی مشکلات جزئی و موردی که در مبادلات و مراودات وجود دارد، مورد بررسی قرار گرفت.

نوری قزلجه تصریح کرد: در دیدار با مقامات محیط زیست پاکستان، تکمیل دستورالعمل‌ های لازم برای توسعه هر چه بیشتر مبادلات و مراودات در حوزه مواد غذایی و محصولات کشاوزی و همکاری‌ های دوجانبه در حوزه‌های مختلف مطرح شد.

وی گفت: با مسئولان جمهوری آذربایجان هم دیدار خوبی داشتیم و آنان ابراز علاقه‌مندی کردند تا از توانایی‌ها و تجارب کارشناسان و متخصصان ایران در حوزه‌های کشاوزی و محیط زیست بتوانند استفاده کنند.

این عضو کابینه دولت چهاردهم به دیدار با مقامات کشاورزی ترکیه اشاره کرد و افزود: تا یک ماه آینده کمیته ای در زمینه موضوعات مختلف تجاری به ویژه کشاورزی بین دو کشور شکل خواهد گرفت.

وی اضافه‌کرد: همچنین با مقامات ازبکستان درباره تبادل اطلاعات فنی در خصوص امور مربوط به منابع طبیعی، جنگل و مقابله با بیابان زایی گفت‌ و گو کردیم و آنها درخواست‌ های خود را مطرح کردند، ما نیز درباره تامین نیازهای ازبکستان اعلام آمادگی کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: همچنین در دیدار با مقامات قزاقستان، بحث صادرات برخی محصولات از جمله غلات این کشور از مسیر ایران به سایر کشورها مطرح، تفاهم‌نامه‌ها و همکاری‌ها پی ریزی شد و مقرر شد روند این همکاری تسریع شود.

وی گفت: در دیدار با مقامات کشور سوریه، بر حمایت کشورمان از دولت و مردم سوریه تاکید شد، با توجه به مسایل اخیر این کشور، موضوع تروریسم و جنگ که ارتباط مستقیم با موضوعات و معضلاتی مثل بیابان‌ زایی دارد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نوری قزلجه اظهار داشت: در پایان مقرر شد که در حوزه کشاورزی و تامین خاک مورد نیاز برای تولید کود و همچنین صادرات برخی از محصولات به سوریه، همکاری‌ ها را توسعه بدهیم.

وی، این سلسله نشست‌ های بین‌المللی را کاربردی و مفید توصیف کرد و افزود: خروجی این نشست‌ ها از طرف دیگر کشورها و هم سازمان بین‌المللی مربوطه‌ در مجموع قابل استفاده است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، شانزدهمین اجلاس کنوانسیون بین المللی مقابله با بیابان‌زایی ملل متحد (COP۱۶) برای مبارزه با بیابان‌زایی (UNCCD) با شعار «سرزمین ما – آینده ما» ۱۳ دسامبر در ریاض عربستان شروع به کار کرد.

حتما ببینید

کشاورزان باید بتوانند از جدیدترین فناوری دنیا بهره بگیرند

کشاورزان باید بتوانند از جدیدترین فناوری دنیا بهره بگیرند

به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، علیرضا مهاجر شامگاه سه شنبه در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *