به گزارش خبرنگار حوزه دولت آباجان به نقل از ایرنا، مسعود پزشکیان روز سه شنبه در سی و یکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه در مرکز همایش های برج میلاد، گفت: همه باید در اعمال و رفتارمان به گونه ای عمل کنیم که بهترین ذخیره زندگی ما رضایت مردم باشد، ما در تمام شئون، مقررات و قوانین، انصاف را می خواهیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه وظیفه حاکمیت این است که به کسی که صدایش به جایی نمی رسد خدمت کند، گفت: نباید اجازه دهیم کسانی که ضعیف و ناتوان هستند نابود شوند.
پزشکیان با بیان اینکه در حوزه بهداشت و سلامت، خطر فقرا و درماندگان را تهدید می کند، گفت: بیمه بهداشت و درمان براساس قانون یعنی اینکه مردم و افراد تحت پوشش، در هر نقطه از کشور، یک خدمت مشخص با یک قیمت مشخص بگیرند اما در بیمه های تکمیلی اینگونه نیست و پرداختی ها و هزینه ها رقم های متفاوتی دارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: برای هر مشکلی درمانی وجود دارد که باید درمان را انجام دهیم اما ابتدا باید درباره آن با مردم صحبت کنیم و اجازه ندهیم اقدامات ما و اصلاح امور به اقشار ضعیف آسیب وارد کند، اعتقاد و باور ما در دولت این است که انصاف را رعایت کنیم و تلاش کرده ایم این راه را طی کنیم و تا امروز هم همین کار را انجام داده ایم.
پزشکیان با اشاره به اینکه اگر قوانین، دستورالعمل ها و رهنمودها را درست اجرا کنیم اصولا نباید در جامعه نارضایتی و مشکل وجود داشته باشد، گفت: حضرت علی (ع) به مالک میفرمایند: دلیل اینکه تو درست هستی یا غلط این است که مردم پشت سر تو چه میگویند. کاری بکن که بهترین ذخیره زندگی و رفتارت عمل صالح باشد یعنی رضایت مردم.
رئیس جمهور در بیان ضرورت رعایت انصاف در جامعه عنوان کرد: در دستور حضرت علی (ع) خطاب به مالک می توان رعایت انصاف را دید، آنجا که ایشان خدا و مردم را در یک طرف میگذارد و مالک و دار و دسته و نزدیکان و اقوامش را طرف دیگر قرار میدهد و میفرماید هر چیزی که برای خودت و قوم و خویش خود خواستی برای خدا و مردم هم همین را بخواه و اگر نکردی ظلم کرده ای.
پزشکیان ادامه داد: کسی که به بندگان خدا ظلم کند علاوه بر اینکه بندگان خدا با او دشمن خواهند بود خداوند نیز با او دشمنی خواهد کرد و دلیل و برهانش را ضایع خواهد کرد و هیچ چیزی بالاتر از این نیست که خداوند عذابش را به سرعت نازل کند.
رئیس جمهور عنوان کرد: اگر ما همین را در حکومت و رفتارمان در اداره و جامعه پیاده کنیم و آن چیزی که برای خودمان میخواهم برای دیگران نیز همان را بخواهم آیا مردم از ما ناراضی میشوند؟ آیا مردم مشکل پیدا میکنند.
پزشکیان در ادامه سخنان خود به موضوع بیمه اشاره کرد و گفت: در حوزه بهداشت و درمان در ارتباط با بیمه چالش فراوانی داریم و روندی را هم که شما امروز در سخنان خود در ارتباط با بیمه های تکمیلی عنوان میکنید به همین موضوع انصاف برمیگردد.
وی گفت: در ارتباط با بیمهها چه تامین اجتماعی و چه خدمات درمانی در همه جای کشور مردم باید خدمات یکسان دریافت کنند و اینگونه نباشد که در تهران خدمات خوب ارائه شود اما در یک شهرستان دورافتاده مردم با مشکل مواجه باشند وقتی هم حرفی میزنیم میگویند سرانه و بیمه دادهایم.
رئیس جمهور درمورد بیمه های تکمیلی بیان کرد: چیزی به نام بیمه تکمیلی درست کرده ایم که از نظر علمی و آن چیزی که من میفهمم معنایش زیرمیزی یا رومیزی است، بیمه تکمیلی بیمه پایه نیست اما همان چیزی که در بیمه پایه است را به اسم بیمه تکمیلی گذاشته ایم و مثلا عمل جراحی را که ما در بیمارستان دولتی با تعرفه ۱۰ میلیون تومان انجام میدهیم، در بیمارستان خصوصی میگوییم ۱۰۰ میلیون تومان است و همان عمل را در بیمه تکمیلی با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان قرارداد میبندیم.
پزشکیان با بیان اینکه نتیجه این عملکرد این است که ساختار کشور را در ارتباط با ارائه خدمت در حوزه بهداشت و سلامت به هم میریزیم، گفت: این یعنی بی انصافی و بی عدالتی زیرا وقتی تناسب نبود و مکانیزم پرداخت به هم ریخت، کسی که در بیمارستان دولتی درست کار میکند با کسی که بیرون میآید و خارج از آن تعرفه در بیمارستان خصوصی پول میگیرد و بیمه تکمیلی هم آن را پرداخت می کند برابر نیست و در نتیجه روند کار با مشکل مواجه می شود.
رئیس جمهور تصریح کرد: در بخش دولتی هم زیرمیزی میگیرند، سکه میگیرند تا عمل کنند این موضوع به نگاه مدیریتی ما برمیگردد. آنچه که در قانون نوشته شده و باید به آن عمل شود این است که براساس بیمهای که در بهداشت و درمان است همه باید یک بسته خدمتی مشخص دریافت کنند نه اینکه من در تبریز زندگی میکنم با کیفیت مناسب بسته مناسب بگیرم و کسی که در منطقه محروم زندگی میکند نتواند هیچ کدام از این خدمتها را بگیرد و پول او را به من بدهند که در تبریز مصرف کنم .
پزشکیان با بیان اینکه ما در مناطق محروم چنین خدماتی ارائه نمیدهیم، کسی که صدایش بلندتر است بیشتر میگیرد و کسی که صدا ندارد به او خدمت درست ارائه نمیدهیم، گفت: وظیفه حاکمیت این است که به داد کسی که صدایش بلند نیست و نمیتواند فریاد بکشد برسد. در حقیقت بیمه مدیریت ریسک است یعنی مدیریت کنیم کسی که در حال افتادن و به زیر خط فقر رفتن و نابود شدن است، نابود نشود.
رئیس جمهور ادامه داد: از بیمه پایه برمی داریم و به بیمه تکمیلی می دهیم، یعنی از سهم آن افرادی که باید ببینیم و نمیبینیم، بخشی را در مراکز به نام پایه هزینه میکنیم، بخشی را هم به اسم تکمیلی جای دیگری هزینه میکنیم! اینجا هم باید انصاف را رعایت کنیم.
پزشکیان با بیان اینکه بیمه علم و عدد و رقم است و با عدد و رقم نمی شود دعوا کرد، به موضوع ناترازی ها اشاره و تصریح کرد: نمی شود با مسکّن ادامه داد، باید نسخه درست برای درمان مشکلات نوشت. همه از ناترازی حرف میزنیم، اما میگوییم به چیزی دست نزنیم چون ممکن است مشکل به وجود بیاید، با این شرایط روز به روز وضعیت ناترازیها بدتر میشود. باید این ناترازی را درست کنیم. اینکه فکر کنیم به قله رسیده ایم همان جاست که ما اشتباه کرده ایم. وقتی فکر کنیم ما بهترینیم دیگر برای رفتن به جلو راهی وجود ندارد.
رئیسجمهور با درخواست از کارشناسان و مدیران برای کمک به حل مشکل ناترازیها، افزود: نمیتوان مملکت را به نحوی اداره کرد که حدود ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پنهان پرداخت کنیم اما عدهای نان شب نداشته باشند و عدهای از این رانتها استفاده کنند. این نه عدالت است، نه انصاف و نه مدیریت.
وی با بیان اینکه هر بیماری درمان خاص خودش را دارد، تصریح کرد: باید مشکل را بپذیریم و بعد برای درمان با مردم حرف بزنیم و مطمئن باشیم اقشار آسیب پذیر صدمه نخواهند دید. تورم روزگار فقرا را بدتر میکند و پولدارها را پولدارتر میکند، تورم شکاف را عمیقتر میکند.
رئیس جمهور در پایان از کارشناسان خواست برای ایجاد رضایتمندی مردم راه حل ارائه بدهند و قول داد در دولت با آنها با انصاف برخورد کند.
سی و یکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه با محوریت «رضایتمندی و اعتماد مردم به صنعت بیمه» امروز (سهشنبه) با حضور رئیسجمهوری اسلامی ایران، وزیر امور اقتصادی و دارایی، برخی از نمایندگان مجلس، جمعی از مسئولان اقتصادی، مدیران و فعالان صنعت بیمه در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد.