سرانه اراضی قابل کشت ایران از دیگر کشورها پایین‌تر است

سرانه اراضی قابل کشت ایران از دیگر کشورها پایین‌تر است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا کامبیز بازرگان روز سه‌شنبه در همایش ملی مراقبت از خاک در اهواز با اشاره به مدیریت خاک و چالش‌های پیش رو اظهار کرد: در طول سالیان گذشته طبیعت توسط انسان به شکل غیرکارشناسی دستکاری شده است همین امر موجب بروز عوارض زیست محیطی و ظهور بحران‌هایی شده است.

وی با اشاره به نقش مهم و اساسی حفظ محیط زیست و توسعه پایدار بیان کرد: ما همچنان در پارادایم ‌قبل از توسعه پایدار قرار داریم و تنها قصد داریم با شتاب دست به تولید بزنیم.

به گفته رییس انجمن‌ علوم خاک ایران مساحت کل اراضی قابل کشت دنیا حدود ۱.۵ میلیارد هکتار و سرانه زمین کشاورزی دنیا حدود ۰.۲ هکتار است، در ایران از ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت کشور، تنها حدود ۷۹ میلیون هکتار سطح کشور پوشیده از خاک است که از این مقدار ۱۸.۵ میلیون هکتار در چرخه تولید محصولات کشاورزی قرار دارد و در حال حاضر سرانه اراضی کشاورزی در ایران براساس اراضی در چرخه تولید حدود ۰.۱۸ هکتار است.

وی بیان کرد: سرانه اراضی قابل کشت کشور از دیگر کشورها پایین‌تر است و براساس پیش‌بینی‌های جهانی با توجه به وضعیت خشکی و کاهش منابع آب ظرفیت توسعه سطح زیر کشت کاهش یافته است از این رو با توجه به افزایش جمعیت و موجودی سطح زیر کشت باید توجه جدی به خاک کشور صورت گیرد.

بازرگان با بیان اینکه تغییر کاربری اراضی، فرسایش، کاهش مواد آلی خاک، شوری و آلودگی از جمله چالش‌های خاک در کشور ما به شمار می‌روند تصریح کرد: بررسی ها نشان می‌دهد کشاورزی کشور که عمدتا آبی است همزمان، با محدودیت حجم آب قابل استفاده و نیز افزایش شوری آب کشاورزی روبرو است.

کیفیت آب‌های سطحی و زیرزمینی خوزستان در حال کاهش است

وی با بیان اینکه کیفیت آب‌های سطحی و زیرزمینی خوزستان در حال کاهش است توضیح داد: باید از آلودگی و شوری منابع آبی استان جلوگیری شود.

رییس انجمن‌ علوم خاک ایران ادامه داد: براساس سند الگوی کشت باید سطح زیر کشت برنج و گندم در خوزستان کم شود اما برخلاف این سند سطح زیر کشت افزایش یافته است و بهره وری آب نیز کاهش یافته است.

بازرگان با بیان اینکه در راستای توسعه استان باید اهداف اجتماعی و زیست محیطی را در کنار هم دید افزود: در شرایط فعلی باید با تغییر روش، اتخاذ تصمیمات سخت و با نگاه و کارشناسی شرایط را بهبود بخشید و توسعه پایدار را جدی گرفت.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، بر اساس نتایج تحقیقات FAO(سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد)، خاک کشور از نظر فرسایش و تغییر کاربری در شرایط قرمز است.

در همایش ملی مراقبت از خاک به میزبانی خوزستان از ۱۱۸ مقاله ارسال شده به دبیرخانه این همایش، ۸۸ مقاله برتر و پنج مقاله برگزیده انتخاب شد.

شعار امسال روز جهانی خاک مراقبت از خاک مدیریت و پایش است.

حتما ببینید

هوای چهار شهر خوزستان در وضعیت پاک

هوای چهار شهر خوزستان در وضعیت پاک

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، بر اساس اعلام سامانه پایش هوای کشور هوای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *