رضایی: در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌های ما است

رضایی: در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌های ما است

به گزارش خبرنگار سیاسی آباجان به نقل از ایرنا، رضایی در تشریح جلسه عصر امروز (سه‌شنبه ۱۳ آذر ماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران افزود: در این نشست مجید تخت‌روانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و کاظم غریب آبادی معاون بین الملل وزیر امور خارجه مهمان کمیسیون بودند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: موضوع جلسه درباره مذاکرات اخیر وزارت خارجه با سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان بود که در ژنو برگزار شد.

وی با بیان اینکه تخت روانچی و غریب آبادی گزارشی از مذاکرات اخیر ارائه داده و به پرسش‌های اعضا پاسخ دادند، گفت: معاون سیاسی وزیر امور خارجه هدف از این گفت وگوها را صیانت از دستاوردهای انقلاب اسلامی اعلام کرد و تاکید داشت که ما در ژنو مذاکره نکردیم بلکه صرفاً گفت وگو و تبادل نظر انجام شد. چرا که متن لازم برای مذاکره وجود نداشت.

رضایی ادامه داد: معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت که بعد از خروج ترامپ از برجام، اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل نکردند و ما تلاش داشتیم که اول چارچوب کار را در گفت وگوها مشخص کنیم و هنوز با مذاکره خیلی فاصله داریم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین معاون سیاسی وزیر امور خارجه اعلام کرد که در این مرحله احساس کردیم که گفت وگو مفید است و راجع به مسائل مختلف اعم از موضوع هسته‌ای، مسائل فلسطین و لبنان صحبت کردیم و آنها هم دغدغه خود در ارتباط با اوکراین را مطرح کردند.

اسنپ بک فعال شود از ان‌پی‌تی خارج می‌شویم

رضایی تاکید کرد: طبق گفته تخت‌روانچی درباره اقدامات متقابل ایران در صورت احیای اسنپ بک، یکی از گزینه‌ها خروج از NPT بود.

وی ادامه داد: معاون سیاسی وزیر امور خارجه تاکید کرد که احتمالاً ما یک دور دیگر هم تبادل نظر با اروپا داشته باشیم و همه گفت وگوها در چارچوب مقررات و نظام بوده و بدون خوش‌بینی کاذب در گفت وگوها شرکت کرده‌ایم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق گفته معاون سیاسی وزیر امور خارجه، گفت وگوها خلاف نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی نیست و با مجوز انجام شده است. همچنین تخت روانچی به این موضوع اشاره کرد که برای دور بعدی گفت وگوها هنوز زمانی تعیین نشده است.

گفت وگوها درباره موضوع هسته‌ای و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران بود

رضایی اظهار کرد: معاون بین الملل وزیر امور خارجه هم به عدم شکل گیری مذاکره اشاره داشت و اینکه بیشتر گفت وگوها در موضوع هسته‌ای و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران بود و البته درباره اقدامات تقابلی هم صحبت شد.

وی ادامه داد: غریب آبادی اعلام کرد که در این گفت وگوها از برخی اقدامات اخیر علیه کشورمان از جمله تحریم کشتیرانی و شرکت هواپیمایی، بیانیه اخیر اروپا درباره جزایر ایرانی و قطعنامه شورای حکام انتقاد کرده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: معاون بین الملل وزیر امور خارجه گفت که در ارتباط با موضوع هسته‌ای وارد جزئیات نشدند و تاکید کرد که اروپا به تعهد خودش بعد از خروج ترامپ از برجام عمل نکرد و قرار شد که گفت وگوها ادامه پیدا کند تا جزئیات مشخص شود.

رضایی با اشاره به سخنان غریب آبادی مبنی بر اینکه تجربه دور گذشته و مذاکره با غرب جلوی چشمان آنهاست و حتماً آن را مد نظر قرار خواهند داد، تاکید کرد: اعضا و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس مطالب خود را در این نشست درباره مذاکره با سه کشور اروپایی مطرح کردند.

وی ادامه داد: اعضای کمیسیون از برخوردهای گذشته اروپا و به ویژه اقدامات خباثت آلود آنها مانند همراهی با آمریکا در تحریم‌ها، بیانیه آنان در ارتباط با جزایر سه گانه ایرانی، تحریم‌های اخیر کشتیرانی و شرکت هواپیمایی، اقدامات خصمانه دولت آلمان در محدودیت‌های ایجاد شده برای کنسولگری‌ها و ارتباطات ما و برخوردهای دول اروپایی نسبت به جمهوری اسلامی ایران انتقاد و تاکید کردند که لازم است از تجربه گذشته به ویژه در برجام عبرت گرفته شود.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان تاکید کردند که مذاکره برای مذاکره نباید باشد و باید منجر به منافع اقتصادی برای کشور و برای مردم شود، مردم را از شعارهایی مثل فشار حداکثری نباید ترساند و نباید در مذاکرات منفعلانه برخورد کرد.

وی اظهار کرد: اعضای کمیسیون امنیت ملی گفتند مذاکرات حتماً باید در چارچوب‌ها انجام بگیرد و نباید پیام ضعف به دشمن داده شود و باید با مجلس هم در این زمینه‌ها مشورت صورت بگیرد.

رضایی گفت: ابرهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی در جمع بندی این جلسه اعلام کرد که محورهای گفت وگو باید در چارچوب‌های پذیرفته شده و خطوط کلی نظام جمهوری اسلامی باشد و از گفت وگو درباره برخی موضوعات مثل حقوق بشر یا در واقع برخی پیشرفت‌های ما در موضوع هسته‌ای به جد پرهیز شود و در واقع گفت وگو و مذاکره در موضوع هسته‌ای صرفاً باید در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها انجام شود.

مذاکره با غرب باید از موضع اقتدار باشد

وی اظهار کرد: رئیس کمیسیون بیان کرد که گفت وگو با غرب باید از موضع اقتدار باشد و نباید در کشور ترامپ‌هراسی راه بیندازیم و از خوش‌بینی به غرب هم باید پرهیز کنیم.

رضایی خاطرنشان کرد: عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به این موضوع هم اشاره کرد که ظرفیت لازم در اروپا برای گفت وگو یا مذاکره وجود ندارد، چون آنها اختیاری از خودشان ندارند و در مذاکرات نباید دچار خطای سیاسی شویم و گفت وگوی بعدی باید با رعایت ملاحظات جدی کشور صورت بگیرد.

حتما ببینید

معضل انباشت قانون و قوانینی که فقط تصویب می شوند

معضل انباشت قانون و قوانینی که فقط تصویب می شوند

به گزارش خبرنگار سیاسی آباجان به نقل از ایرنا، موضوع تنقیح قوانین و مقررات به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *