به گزارش گروه عبری خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، زیمان یسرائیل در گزارشی در این رابطه از شهرکهای شمال فلسطین اشغالی به ویژه کریات شمونه خبر داد، مهاجران شهرک نشین به گفتههای مسئولین اسرائیلی اعتمادی ندارند و معتقدند تا زمانی که اسرائیل در شرایط جنگی قرار داشته باشد، امنیتی هم در کار نخواهد بود.
در مقدمه این گزارش آمده است، هتلهای محل اسکان شهرک نشینان تخلیه شده از شهرکهای شمال (فلسطین اشغالی) در طبریا هر روز صبح از سکنهاش خالی میشود، بسیاری به خانههای خود در شهرکهای موجود در شمال سر میزنند و سعی در مرتب کردن و تعمیر و پاکسازی آن دارند، اما همه میدانند که این آتش بس بسیار شکننده است از اینرو جاده منتهی به این هتلها در ساعات پایانی شب بسیار پر ترافیک میشود.
افیخای اشترن شهردار کریات شمونه هفته جاری اعلام کرد ما باز نمیگردیم، با این توافقی که کابینه اسرائیل امضا کرده همکاری نمیکنیم، اشترن حتی پیش شرطهای و خواستههای عجیب و خیالپردازانهای هم اعلام کرده و گفته است پیش از بازگشت باید آتش بس امضا شده را به رفراندوم بگذارید و اعضای کابینه اسرائیل هم همراه ما در این شهرک زندگی کنند، این در حالی است که برخیها هم اعلام کردند تحت هیچ شرایطی دیگر به شهرکهای خود باز نخواهند گشت.
الیزا یکی از ساکنان کریات شمونه که اکنون در هتلی در طبریا زندگی میکند، به زیمان یسرائیل گفت: همه ما سری به خانههای خود زدهایم، مشکل این است که برای برخیها خانهای وجود ندارد و خانهها ویران شدهاند، برخی دیگر نیاز به تعمیر دارند، ترکش موشکها دیوارها را خراب کرده است، موشها منازل را پر کردهاند، گاوهها و حیوانات هم در حیات خانهها جولان میدهند.
در بخش دیگری از این گزارش تاکید شده است، آن تعدادی که به کریات شمونه بازگشتهاند اکثرا از کسانی هستند که سنی بالای ۵۰ سال دارند و بین ۵۰ تا ۸۰ ساله هستند، آنها تاکید میکنند، ترسی در مورد جان خود ندارند اما نسبت به فرزندان و نوه هایشان نگران هستند و از اینرو به آنها اجازه بازگشت نمیدهند.
براساس پایش انجام گرفته توسط این رسانه عبری زبان، تا لحظه تهیه گزارش هیچ خانواده دارای کودکی برای بازگشت اعلام آمادگی نکرده یا حداقل در کوتاه مدت آینده برنامهای برای این کار ندارد.
در کیبوتس حاییم کامین هم حدود ۳۰۰ نفر بین ۵۵ تا ۸۰ ساله زندگی میکردند، که گفته میشود نیمی از آنها برای بازگشت اعلام آمادگی کردهاند در حالی که نیمی دیگر هنوز تصمیم قاطعی در این رابطه نگرفتند، در این میان فقط ۵۰۰ نفر از افرادی که سنین پایین تری دارند اعلام کردند، فعلا در حال بررسی اوضاع هستند و بعد از مشخص شدن سمت وسوی اوضاع در این رابطه تصمیم گیری خواهند کرد.
انتهای پیام/