به گزارش خبرنگار اجتماعی آباجان به نقل از ایرنا، نشست فعالان تشکلها، کانونها و مجموعههای دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور روز سه شنبه – ۱۳ آذرماه – در آستانه روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد؛ در این نشست تعدادی از نمایندگان تشکلهای دانشجویی به بیان نظرات خود در حوزه دانشجویی و سلامت پرداختند.
در این مراسم که در فضای صمیمی برگزار شد، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه معاون دانشجویی و دیگر مسئولان این وزارتخانه پای دغدغههای دانشجویان نشست و به سخنان آنان گوش فرا داد. سخنان دانشجویان گستره وسیعی از مشکلات نظام بهداشت و سلامت کشور، آینده شغلی پزشکان جوان و تغییر و تحولات در وزارتخانه را در بر می گرفت و حتی پای صحبتها و رویکردهای سیاسی نیز به این نشست کشیده شد.
دو تن از دانشجویانی که به نمایندگی از نشریات دانشجویی در این برنامه فرصت سخنرانی یافتند، از اعمال محدودیتها بر این نشریات گلایه کردند و همچنین خواستار توجه بیشتر وزارت علوم به این نشریات و حمایت از آنها شدند.
باید از اشتباهات گذشته درس بگیریم
امیرحسین صالحی نماینده انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی خطاب به وزیر بهداشت گفت: امروز وزارت بهداشت چون مریضی است که نیاز به درمان دارد. سالهاست این بیمار از درد رنج میبرد و بسیاری از پزشکان آمدند و رفتند ولی با برخی تصمیمات نادرست دردی بر درد این بیمار افزودند که به این سادگیها قابل ترمیم نیست. اگر قرار است این بیمار درمان شود باید از اشتباهات گذشته درس عبرت بگیریم.
وی افزود: هنوز صحبتهای شما و اعضای کمیته انتصابات در مورد شایسته سالاری و جلوگیری از اعمال نفوذ در روند انتصابات یادمان نرفته است. چطور میشود که با گذشت دو ماه تکلیف برخی از روسای دانشگاهها مشخص نشده است.
صالحی گفت: امروز متاسفانه شاهد حضور دانشجویانی هستیم که صرف گذراندن چند واحد در دانشگاههای ناکجاآباد عالم با شرکت در آزمونهای صوری کنار دست دانشجویانی مینشینند که با کمترین امکانات از سد کنکور عبور کردهاند و به این جایگاه رسیدهاند. تا کی باید شاهد این روند غیرقانونی و غیراخلاقی باشیم؟ تا زمان گرفتن حق دانش آموز مناطق محروم فریاد میزنیم نه به انتقال دانشجویان خارج به داخل کشور.
وی این سوال را هم مطرح کرد که هنوز هدف از جذب دانشجوی بین الملل و شهریه پرداز مشخص نیست؛ معلوم نیست که هدف از این کار رفع کسری بودجه دانشگاههای علوم پزشکی است یا تغییر رتبه جهانی دانشگاههای علوم پزشکی.
مهاجرت پزشکان و خالی ماندن صندلیهای دوره دستیاری
در ادامه بهزاد باقیانی نماینده شورای صنفی و دستیاران گفت: همکاران من اکنون در سختترین دوران تاریخ این حرفه در کشور به سر میبرند و هر روز شاهد از دست دادن همکاران عزیز خود هستند. عزیزانی که به شکل خودخواسته یا دگرخواسته ما را ترک میکنند.
وی خطاب به وزیر بهداشت افزود: آیا از موج مهاجرت پزشکان جوان خبر دارید؟ آنهایی که برای خدمت به هموطنان خود پا به این رشته گذاشتند و اکنون به خاطر شرایط سخت اجتماعی و اقتصادی ناچار به ترک وطن خود هستند؟ آیا تا به حال خود را جای آن پدر و مادری گذاشتهاید که ثمره عمر خود را با چشمانی اشکبار راهی دیار غربت میکنند؟
این فعال دانشجویی وضعیت نظام سلامت کشور را وخیم توصیف کرد و چنین گفت: مهاجرت پزشکان از یک سو و خالی ماندن صندلیهای دوره دستیاری از طرفی، نظام سلامت کشور را در آیندهای نه چندان دور فلج خواهد کرد. چنانچه ناقوس کمبود پزشک متخصص در رشتههای حیاتی چون بیهوشی، اطفال و طب اورژانس از سالها پیش به صدا درآمده است.
باقیانی نبود عدالت آموزشی، شرایط سخت دوره دستیاری و اقتصاد شکننده دستیاران را از عوامل بی رغبتی پزشکان جوان به گذراندن دوره دستیاری دانست.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته یک جریان سیاسی تمام تلاشهای خود را برای ترویج سیاست گریزی و سیاست هراسی دانشجویان بسیج کرده و دانشگاهها را به یک نهاد تک قطبی و بی روح تبدیل کرده است، تصریح کرد: دانشجوی غیرسیاسی نمیتواند به تعالی کشور کمک کند.
این فعال دانشجویی خطاب به ظفرقندی گفت: فضای سیاسی دانشگاهها را از این حالت تک قطبی خارج کنید که این مهم رخ نمیدهد مگر با استفاده از جوانان در سطوح مختلف مدیریتی. آیا زمان بازنشستگی جوانان متولد دهه ۴۰ و ۵۰ فرانرسیده است؟ زمان آن است که صدای تغییر نسل را بشنوید.
در ادامه، محمد نصرتی نماینده بسیج دانشجویی سیاهنمایی درباره سه سال گذشته از سوی برخی دانشجویان را غیرمنصفانه توصیف کرد و افزود: البته ممکن است انتقاداتی هم به آن دوره وارد باشد.
وی به استناد بیانات رهبر معظم انقلاب، دانشجو را گفتمان ساز توصیف کرد و با بیان اینکه تصمیم سازی از وظایف دانشجویان است، اظهار داشت: بسیج دانشجویی دولت را کارگزار نظام و خادم مردم میداند؛ لذا موفقیتهای وزارت بهداشت، موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و اگر مطالبه یا فریادی از بسیج دانشجویی میشنوید، از سر دلسوزی و با نیت کمک به دولت بوده و است.
ایجاد محدودیت در مسیر فعالیت های دانشجویی
امیررضا الله قلی پور نماینده کانونهای دانشجویی نیز در سخنانی با اشاره به محدودیت های ایجاد شده در حوزه فعالیت این تشکل ها در سال های اخیر، از اینکه همچنان برخی در محیط دانشگاهی به دنبال حذف یا اخراج نمایندگان دانشجویی از نشستهای تخصصی و دانشگاهی هستند، گلایه کرد.
در این مراسم که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، در تعدادی از دانشجویان به نمایندگی از تشکل های دانشجویی از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور شوشتر پشت تریبون رفتند و علاوه بر طرح مشکلات صنفی و دانشجویی برخی دیگر همچون ستاد فعالیت های جهادی دانشجویی، کمیته تحقیقات دانشجویی و کانون های مذهبی دانشجویی به بیان عملکرد خود پرداختند.
در آیین امروز سیمرغ “مهر و خرد” به دکتر پروین پاسالار استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به خاطر یک عمر تلاش در حمایت از فعالیتهای گروههای دانشجویی و تاسیس مراکز پژوهشی و انجمن های علمی اهدا شد.