به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، «سید حسین حسینی» امروز( سه شنبه) در هشتمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته که در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، با بیان اینکه تولید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن پروتئین دریایی تکلیف سند امنیت غذایی کشور است، افزود: امنیت غذایی مساله درجه یک کشور است و ایران در حوزه تولید آبزیان چهلمین کشور از بین ۱۸۰ کشور است که یکی از ظرفیت های اقتصادی کشور به شمار میرود.
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه ایران دارای پنج هزار و ۶۸۰ کیلومتر ساحل دریایی است، تصریحکرد: امنیت غذایی در بخش شیلات نیز با مشارکت مردمی می تواند محقق شود.
حسینی گفت: فائو برای سال ۲۰۵۰ میلادی بهمنظور نجات بشر از قحطی غذا سه موضوع آبزی پروری ( پروتئین های کم آب بر)، گازهای گلخانه ای (معضل امروز جهان، و سلامت و قدرت جذب پروتئین آبزیان را در اولویت قرار داده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور شیلات ایران، به پنج راهبرد برای تحقق افزایش تولید اشاره کرد و افزود: بهره برداری پایه از منابع آبی و حفظ ذخایر دریایی، استفاده از دریا و همه کرانه های آن، افزایش بهره وری با تسهیل گری رسوخ دانش، استفاده از نانو حباب ( آب های مغناطیسی و پودر پری بیوتیک به جای آنتی بیوتیک) و بهکارگیری هوش مصنوعی و استفاده از انرژی خورشیدی از جمله فناوریهای نوینی است که میتواند منجر به ارتقای بهره وری در این بخش شود.
۱۴.۱ کیلوگرم سرانه مصرف آبزیان درایران
وی، افزایش مصرف آبزیان از طریق ارزان سازی و فرهنگ سازی را از دیگر راهبردهای سازمان شیلات ایران برشمرد و اظهار داشت: اکنون میانگین سرانه مصرف آبزیان در ایران حدود ۱۴.۱ کیلوگرم است که این رقم در تهران هشت کیلوگرم است.
نیاز صنعت شیلات ایران به ۳۰ همت سرمایه
وی، نمایشگاه شیلات ایران را در خاورمیانه و غرب آسیا بی نظیر دانست و افزود: برای رونق شیلات در ایران علاوه بر استفاده صحیح از سواحل به جذب ۳۰ همت سرمایه نیاز داریم که باید محقق شود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، هشتمین نمایشگاه بین المللی شیلات آبزیان ماهیگیری غذاهای دریایی و صنایع وابسته از امروز (۱۳ آذر) در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران آغاز شده است که تا ۱۶ آذرماه ادامه خواهد داشت.