به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، سردار مهدی ظفری روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تشییع مردمی شهدای گمنام یک کار ویژه در کشور است و برپایی هر چه باشکوه تر این آئین در دستور کار دستگاه های متولی قرار دارد.
وی ادامه داد: این لالههای گمنام همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا (س) و در پنج نقطه استان شامل استانداری همدان، بیمارستان بعثت، پارک نواری شهرک شهید مدنی، دانشگاه ملی مهارت حضرت زینب (س) و شهر شاهنجرین تشییع و خاکسپاری خواهند شد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان با بیان اینکه مراسم تشییع شهدا همزمان با سراسر کشور ساعت ۹ صبح در میدان امام خمینی (ره) همدان پیش بینی شده است افزود: بعد از سان و احترام نظامی به مقام شهدا و عزاداری هیاتهای عزاداری، نماینده ولی فقیه در استان بر پیکر این شهدا نماز اقامه خواهد کرد و سپس شهدا با حضور اقشار مختلف مردم به سمت میدان پروانهها تشییع و به نقاط مدنظر جهت خاکسپاری انتقال داده خواهند شد.
سردار ظفری با اشاره به اینکه مراسم تشییع شهدا در نقاط پیشبینی شده راس ساعت ۱۰ و نیم آغاز خواهد شد گفت: در این مکانها هم برنامههای مختلف فرهنگی در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر مردمی برگزار شدن مراسم تشییع شهدا در نقاط پیش بینی شده، گفت: با اقشار مختلف مردم جلسات مختلفی گذاشته شده است و خود مردم ساکن در محلات میزبان شهدا، پای کار آمدهاند.
سردار ظفری یادآوری کرد: تشییع باشکوه شهدای گمنام کوی خضر در سال گذشته با حضور اقشار مختلف مردم بسیار باشکوه برگزار شد و امسال هم به خصوص مردم اهالی شهرک مدنی و همچنین محله شیرسنگی که دانشگاه حضرت زینب (س) در آن مکان حضور دارد برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم اعلام آمادگی کردهاند.
وی با اشاره به پیشبینی ایستگاههای صلواتی در محلههای میزبان شهدای گمنام در سطح استان، گفت: همه تلاشمان این است که برنامه بسیار باشکوهی برگزار شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان با بیان اینکه یکی از پدیدههای کمیاب در نظام جمهوری اسلامی، تشییع متمرکز شهدا در کشور است، عنوان کرد: چندسالی است که شهدای گمنام در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در نقاط مختلف کشور تشییع و خاکسپاری میشوند که مطرح شده این روز علاوه بر روز شهادت حضرت زهرا (س) به نام روز شهدای گمنام در تقویم نیز ثبت ملی شود.
وی در ادامه به تاثیرات معنوی شهدای گمنام بر نسل امروز پرداخت و گفت: صدها برنامه فرهنگی همزمان با تشییع شهدا در سطح کشور برگزار میشود و به قدری حضور شهدا در سطح شهرها اثرگذار هست که شما با خواندن دلنوشتههای نوجوانان متوجه احساسات آنان نسبت به فرهنگ ایثار و شهادت خواهید شد.
سردار ظفری خاطرنشان کرد: مراسمات تشییع شهدای گمنام در این شرایط که انسانیت بشر آسیب دیده یک معجزه است که تقدیم استان همدان شده و همدان میتواند از نظر گرایشات معنوی الگو و نمادی برای این حرکات باشد.
وی با اشاره به وجود قریب به ۱۸۰ شهید گمنام و ۷۰ نقطه یادمانی در سطح استان همدان، گفت: افتخار استان است که در ارتفاعات الوند این شهر هم شاهد حضور یادمان شهدای گمنام هستیم.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس همدان در پایان با اشاره به پیشرفت عمرانی۵۰ الی ۷۰ درصدی یادمان این پنج شهید گمنام، متذکر شد: این یادمانهای شهدا به عنوان یک یادگار و مکان معنوی در نقاط مختلف استان سالیان سال خواهند بود.
استان همدان نزدیک به هشت هزار شهید، بیش از ۲۷ هزار جانباز و نزدیک به هزار آزاده در دوران دفاع مقدس، تقدیم اهداف والای انقلاب اسلامی کرده است.